9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@BireyiçinDevlet tamam işte sen de aynı şeyi söylüyorsun. hangi sektöre yatırım yapılması amaç soru bu. hangi kitaba bakarsan bak dokuma kağıt seramik maden kimya yazacak. neyse açıklandığında anlarız
-
@fthdyngc bu soru daha once cikms aynisi sklar dahil cevapta gida olacak
-
@fthdyngc bak bende seni anlıyorum ösym bu bakarsın senin dediğin doğru olur salı günü göreceğiz çünkü açık uçluda neler neler oldu ama ben sınavda çok düşündüm bu soruda sorunun yanına açılanları yazdım amaç neydiyi yazdım sonucun ne olduğunu yazdım keşke o sayfayı görebilseydin
-
Yavaş yavaş troller çıkmaya basladi
-
Kardeşler, şu büyükşehir belediye sorusu vardı(İl genel meclisi, İhtiyar heyeti). Soru kökünde oy kullanabilir mi diyordu yoksa oy kullanamaz mı diyordu? hatırlayamıyorum.
-
@BireyiçinDevlet hocam bizzat planda geçen cümle “ mensucat, demir, kömür, bakır, kükürt, selüloz ve kâğıt, ipek, seramik, kimya, enerji ve petrol“ ben de hatalı yaptım soruyu ama seramik doğru olacaktı.
-
@Chapus oy kullanmaz diyordu
-
@Chapus “kural” olarak oy kullanamaz
-
@hadibakalim emin miyiz üstadım? Hakkını helal et. Kritik bir soru
-
@Chapus evet maalesef ben de temel ihtiyaçlar ve üç beyaz unsuru nedeniyle diğer şıkkı işaretledim fakat planın ilk halinde hedeflenen sektörlerde toprak, seramik var gıda yok.
-
@BireyiçinDevlet evet aynen böyleydi.
-
1.Sanayi Planında %28 ile Gıda Sanayi birinci sıradadır. Cevap Net.
-
@Daywalkers kalkınma planının sonucunda hangi sektör en çok büykalın yazı
Planın sonucu değildi ki soru hedefleriydi yanlış hatırlamıyorsam. Keşke tarım sanayi olsa ama bence diğeriydi.
-
@Daywalkers Üstad hoş geldin. Yalnız soruda ''kurulması planlanan'' demektedir. Bu nedenle sorunun cevabı kesinlikle taş, toprak sanayi(seramik). Kaynak: Prof.Dr. Hasan ÖZYURT, KTÜ 1933-1938 Devletçilikte kurulması planlanan sanayi kolları.
-
@BireyiçinDevlet eyw hocam
-
evet hocam kurulması planlanan hangisidir diye soruyordu. ayrı düştüğümüz nokta bu bence de. gıda hedefler içinde yazmıyordu. ama gıdaya yatırım yapıldı.
-
@justicee öyle hocam zor ders tabi ama öncelikle yapabilmek için dersi sevmek gerekiyor. 4 yıl okumuş olmasam yapamazdin bende temel icin saglam bi kitap gerekir. Çalışan biri varsa önermesi daha iyi olur
-
@Daywalkers bende size katılıyorum 1.sanayi planında ilk hedef temel tüketim mallarının yurtiçinde üretimine öncelik verilecek yazıyor diğer şıklar bir birini eliyor zaten onlarda var planda ama önceliklimi bilmiyorum.
-
@Chapus Hoşbulduk üstad. Soru tam olark neydi
-
@Daywalkers Aşağıdaki sanayi kollarından hangisi 1.Beş Yıllık Sanayi Planında KURULMASI HEDEFLENEN sektörlerden biridir?
Plana göre kurulması gerekenler: İlaç, Kimya, Dokuma, Selüloz (Kağıt), Seramik (TAŞ, TOPRAK) sanayi.
Şıklarda sadece TAŞ, TOPRAK vardı.