Türkçe sorusu tartışmak kaçıncı seviye üstadlar
BireyiçinDevlet
@BireyiçinDevlet
BireyiçinDevlet tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Kpss ve kurum sınavları dahil 3 senedir sınavlara giriyorum. Son 1.5 yıldırsa girdiğim gerek kpss gerekse kurum sınavlarında iyi dereceler yapan birisiyim. Netim 73,75.
Sınavda türkçe 2 inklap 2 insan hakları 2 tr.eko 3 iktisat 3 hukuk 10 olmak üzere zor soru olduğunu gördüm, yani toplamı 22. İllaki zor sorularda yapılan doğrular olabileceği gibi 100 soruluk bir sınavda bilindik sorulardan da yanlış yapılıyor ki kendim 3 soru kaçırdım. Yani arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu sınav 71 73 arasında kapatır bunun dışındaki tahminler bana göre hiçte gerçekçi değil. Bir önceki sınavı kazanan ondan önceki sınavı yarım puanla kaçıran biri olarak söylüyorum bunları. Forumdaki samimi insanlar için kayıt olup böyle bir yazı yazma gereksinimi hissettim herşey gönlünüzce olsun, saygılarımla. -
@kuruhasan arkadaşların taş toprak derkenki tezi bu paylaştığınla çürümüyor onlar başka birşeye temas ediyorlar bana kalırsada gıda ama salı ola hayrola
-
1)1.sanayi planında amacın temel tüketim malzemelerinin üretimi olduğunu bilen gıda sanayi yapar. Bilmeyen diğer şıkları kendince burda doğru çıkarmak için boşa uğraşır.
2)monopol sorusunu 50 den başka şık yapmaya çalışmak kendi netini artırma çabasından ibarettir.
3)3 kat artar 4 kat artar sorusunda soru öbeği önemli hatırlamadığım için birşey diyemeyeceğim.
4)tek yargıç sorusu kesinlikle muallak. doğru ya da yanlış yaptım demek yanlış. net hesaplamada sapma olarak değerlendirilmeli
5)cevap evde çalışanlar olacak polemiği girilecek bir tarafı yok
6)ücret maaş da keza tartışmala açık değil
7)sayıtay sorusunu hatırlamıyorum 3 şıkkıda yapar ama arkadaşların dediği olay varsa cevap belli
8)nevşehir başlangıçta yok soruyu düzgün sormadıkları için iptal edilmesi olabilir ama bilen kişi nevşehir yapmalıydı
9)büşükşehir için seçmenlerin seçememe sorusu soruluş olarak kafa karıştırıcı sapma yaptıracak olarak değerlendirilmeli
10)seçim yenileme sadece cb olacak soruyu net hatırlıyorum.Yazdıklarım bencelerdir ve 4 yıllık tecrübe sonucudur. Muallak olanlara değinmek istedim diğer soruların zaten cevapları gayet açık.bana kalırsada bu sınavda 85 üstü net yapan çıkacak ama sınav en fazla 71 72 ile kapatır. Yüksek olasılıklada 70 olur. Nacizane saygılarımla:)
-
@fthdyngc durumun kritikse seninki doğru çıksın
-
@Dolaylı-tümleç soru öbeğinden eminmiyiz ben tam hatırlamıyorum. Ama yine söylüyorum büyük olasılıkla gıda değilse tebrik ederim doğru yapanları
-
@böğürtlen üstad tebrik ederim. Sen diyince canlandı aynı yazdığın gibiydi ve cevapta dediğin gibiydi en kolay türkçe sorularından biriydi benim için:)
-
@böğürtlen bulunan şeyler bilim dünyasınca merakla bekleniyordu tarzı birşeydi hatta cümle ve öznel bir tarafı yok
-
@hasi-moto son cümle bariz örnekliyordu
-
@enea helal olsun evet sen cümleyi daha iyi hatırladın ama öznel olan şey nedir bu cümlede
BireyiçinDevlet tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@gildostor, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@aslan38 0.5’ten fazla düşürmesi çok zor çünkü tabanda büyük yığılmalar oluyor.
Çok iyimserce 0,25 anca olur. zaten genelde aynı puandan kaynaklı 400 -410 kişi mülakata kalıyor.
Benide 75 olarak eklebilirsin -
Etiket olayını yapamadım ama en kötü senaryo gerçekleşti muallak dediklerim hep yanlış oldu:)
70 ya da 71.25 net bir soruyu hatırlamıyorum birtek. Geçen senede 71.25 almıştım -
Taş toprak sanayi diyenleri tebrik ederim başkada şaşırtan bir durum yoktu:)
-
@bozo_ 3 tane benzer cümle vardı azalınca artar artınca azalır tarzında iki zıt şık birbirini doğruluyor 3. Sü doğru cevap:)
-
@gss15 farksızlık eğrileri aynı faydayı gösterir gibi birşeydi ve kesinlikme kabul edilemez bir şıktı
-
@IS-LM şık tam olarak neydi hatırlamıyorum ama farkızlık eğrileri farklı fayda düzeylerini yansıtır ve orjinden uzaklaştıkça fayda artar. Pozitifte demeyin lütfen doyumsuzluğu ihlal etmeyin:)
-
@Yunus1059 burdayım merak etme:)
-
@tomjoad haydaaa q ya sıfır verince dikey eksende 20 ile başlaman gerekir 40 ı nasıl buldun
-
@bozo_ bu tarz soru kitaplarda çok görürsün soruş tarzı hatalımıydı hatırlamıyorum ama bariz farksızlık eğrileri aynı faydayı gösterir yazıp bunun yanlış olduğunu biliyolarmı diye sormuşlar diğer şıklarda kafa çeldirici bir durum yoktu bence:)
-
@Yunus1059 matematiği ya katlettin yada iktisatın ölmüş toprak atanı yok:)