Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
Asıl beklenen Gümrük Uzman Yardımcılığı sınavı onunla ilgili de geçen seneden beri ilanın geleceğini bekliyoruz. İlk uzmanlardan olan ve eğitim dairesinde çalışan Ahmet hocamıza sorduğumuzda geçen sene ilanın 2016 yılında olacağını söylemişti. ilandan hala ses yok, 2017 KPSS öncesi min 60-max 100 kişilik bir ilan gelecek diye gözlerimiz yollarda
-
@odtüsbky evet aciklaman cok mantikli.... P88 in ingilizce agirlikli oldugunu bilmiyordm. Dogru diyorsun yuksek kapatir. Onumuzr bakacagz artik. Calismaya devam
-
Çok güzel meslek keşke benim olsa
-
Bu ileti silindi! -
ya şöyle p95 li p97li p33 lü kadrolar niye açmıyor ya.kurudu kaldı puanlar öyle:)))
-
Beni hayata baglamayi basaran ilan.5 kisilik de olsa sukur be
-
@Antimülakat gelse de yds c düzeyi istiyor
-
86,6 puan 70 küsür yds ile başvurmayacağım.Listeye girsem bile 5 kişinin arasına gireceğimi düşünmüyorum boşuna yer işgal etmeyelim
-
Arkadaslar burasi icin calismalara baslayan var mi? Uluslararasi iktisat icin Halil Seyidoglu disinda bir kaynak tavsiye edebilecek var mi? cok uzerinde durulmali mi onu da bilmiyorum ama
-
@leyla O kadar çalıştığım bi sınavda gele gele karşılaştırmalı üstünlükler teorisinden soru gelmişti.
Bu sınav için ben de varım 2015 P88- 88,109 puanla -
@kalpkalpkalp Kolaydi yani cok detaya girmeyelim mi. insallah burdan kazananlardan oluruz
-
@Antimülakat YDS şartı oluyor mu peki? Ocak'taki YDS'ye kadar beklesin olmazsa ilan
-
Sizce kaca duser puan???
-
@oscarwilde06 hocam sayı az ilk alımlar
-
88puanim var da denesim mi bilemedim
-
En son 2013'te alım yapmışlar o zamanki soruları bulamaz mıyız acaba?
-
@oscarwilde06 aynen hocam puanım 88.4 sıralamam 302 ama gelmez muhtemelen.
-
Bugün başvuruların başlaması gerekiyordu ama link yok sitede. Şu kıtlıkta ilanımıza bir şey olmasınn
-
@leyla Aynen, link çıkmadı henüz.
-
Başvurular başlamışken şunu hatırlatmak istiyorum. Bu kurumun yazılı sınavı 7 Aralık Çarşamba günü yapılacak ve 5-6 Aralık'ta giriş belgeleri temin edilecek. Sözüm daha çok bu sınava başvuracak hali hazırda çalışanlarla ilgili. Eğer başvurup "yaa bu sınav hafta içiymiş halbuki normalde tüm yazılı sınavlar hafta sonu yapılır ama mülakatlar hafta içi yapılırdı. İzin alamayabilirim" diyorsanız çok hak yersiniz ona göre :slight_smile:
Diğer bir sözüm bu ilana başvuran hukukçulara. Genel İktisat, Mikro-Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi, Türkiye'nin Uluslararası Ekonomik İlişkileri gibi derslerden klasik bir sınav olarak sorumlu olduğunuzu ve Türkçe'den yabancı dile-Yabancı dilden Türkçe'ye çeviri yapmanız gerektiğinin bilincinde olarak başvurunuzu yapınız. Daha önce yukarıda tahmin ettiğim gibi normal şartlarda 89,8 ila 89,4 arasında kapatacak bu ilan için 89,16 puandayım. Normalde bu puanla umutlanmazdım ancak 2014 Sonbahar YDS kabul edilmediği için yani sadece son 2 yılın YDS puanı kabul edildiği için ufak da olsa şansım var, benim puana ya da en iyimser ihtimalle 88,9'a kadar gerileme ihtimali var. Bu durum açılan bu kadronun İngilizceye verdiği önemi de gösteriyor. O nedenle buradan duyarlı olmaya davet ettim. Başarılar dilerim...
Bu arada başvurmaya çalıştım ama her şeyi doldurmama rağmen hatta YDS puanını seçmeme rağmen "Yabancı dil şartında geçerli olmasını istediğiniz yabancı dil sınav türünü seçiniz." uyarısı çıkıyor. "Yabancı dil şartında geçerli olmasını istediğim yabancı dil sınav türü" kısmına tıklıyorum ancak seçenek olarak sadece "ULUSLARARASI YABANCI DİL SINAVI" çıkıyor. Onu seçince de "Uluslararası geçerliliği bulunan yabanccı dil sınav sonuç belgenizi yüklemeniz gerekmektedir!" uyarısı çıkıyor. Yani o kısımda bir saçmalık var. SGK sistemindeki gibi bilgileri kaydet ve çık özelliği de yok. Güvenli çıkışa basıyorum çıkmıyor. Özgeçmiş yazısını bir yere kaydedip sekmeyi öyle kapattım. O kadar sınav başvurusu yaptım. Böyle saçma hatayla karşılaşmadım. Şu an kimse başvuru yapamamıştır diye düşünüyorum. Kısa zamanda düzeltirler diye umuyorum.