Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@snc1991 değişikmiş hocam. ben uzman yardımcılığına girmedim bi şey diyemiycem
-
Arkadaşlar Ekonometriye hangi kaynaklardan çalıştınız?
-
@genclerbirlikli çok teşekkür ederim
-
@kelaynak kazanınca foruma girmek akla gelmiyor tabiii
-
@genclerbirlikli adımın yanında yasaklı yazmıyor neyse ki ayrıca ayıbediyosun zaten girecektim de zaman olmadı
-
@kelaynak di mi hesabi kapatıp gidebilirdin de hıhı hıhı eminim öyledir...
-
@genclerbirlikli Bodycim herkes sen mi ya. Kelaynak dün bana hesap nasıl siliniyor diye sordu ben daha fazla konuşmak istemiyorum...
-
-
@genclerbirlikli Söyler miyim ya. Zor ikna ettim. Adminlik için tekliflere açığım
-
@baumol söyleme tabi dursun durduğu yerde
-
ty ty olalı böyle iftira görmedi
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim.
Spesifik olarak yazmak istedim çünkü arkada kalan bazı sorular gördüm ve bu kurumun bir Uzman yardımcısı olarak asla mülakatların genel akışını yansıtan sorular olduğunu düşünmüyorum. Hani 1 Enver kaç Atatürk eder? Gibi sorular soran insanlarla çalışmayacaksınız bir kere ona emin olun. Ben arkadaşın kendisine bizzat ulaşmak istiyorum böyle bir şey sorulma ihtimaline pek ihtimal de vermiyorum. Kendi aralarında bunun goygoyunu yapmışlardır belki ama bunu soru olarak sordular felan abartmış gibi geliyor kendisi yanlış anlamasın. Bunu bir sonraki sene okuyacak insanlar için yazıyorum, kalkıp da bu soru tarzını referans almayın. Burası ekonomi için kurulmuş bir organizasyon ve almak istediği insan nitelikleri ve beklentiler az çok belli. Ayrıca bazı soruların, sadece senin beklenmedik bir şeyle karşılaştığında vereceğin tepkiler, heyecanını yönetme, baskı altında neler yapabildiğin, hızlı düşünme ve biraz basit söylemek gerekirse “ağzının laf yapması” diyebileceğimiz gibi sosyal zekaya yönelik ölçümler olması doğal. 1 Enver Kaç Atatürk eder? Sorusu geldiyse(varsayım çünkü bir iddia) bu soru da bu saydığım tarzda bir soru olabilir. Hani verdiğin cevabın doğru yada yanlış olacağı bir soru olarak düşünmemek lazım. Hani yarın seneye birisine Fatih ile Atatürk’ü karşılaştır diye sorulur mantık aynıdır. Sana karşılaştırman için sorulmaz böyle sorular, senin tutarlı bir duruşun vardır ve onu yansıtır geçersin. 10 dedim elendim hiç deseydim geçerdim gibi bir düşüncede olmasın kimse diye yazıyorum.Şikayetçi olmak basit olan, bizim ülkemizde ne yazıkki yaygın olan. (Elinden geleni yapıp nasip olmayanları tenzil ediyorum.)
Neyse o konu bir tarafa.
Ne kadar 666 dan sonra kurumun pek bir ekstra esprisi kalmasada, hala daha bu ülkenin oldukça nitelikli, çok yönlü, farklı düşünebilen, yaratıcı ve bence özgün insanlar ile çalışma imkanı bulacaksınız. Daha önce bir kamu bankasında hem Uzman Yrd. hem Müfettiş Yard. olarak çalıştım, net olarak söylüyorum burdaki insan kalitesi hepsini katlar defaatle katlar. Çok şey biliyor gibi hissediyor insan Kpss sonrası evet ama yeni bir öğrencilik başlayacak, öğrenme hevesinizi kaybetmeyin.
Kaybeden arkadaşlar da üzülmesin, bugün 2.kez sınavı kazanmasına rağmen kaybeden bir arkadaşla birlikte idik onunda dediği gibi;
“Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.'' Bakara 216Bu yazıyı yazma amacım, bu ülkenin nitelikli, çalışkan, ülkesini seven gençlerinin bazı spesifik ve çarptırılarak algı yaratanların abartıları ile vazgeçmemesi. Cumhuriyetimiz hala çok genç ve yapılacak çok iş var. Siz elinizden geleni yapın, gerisini Allah’a bırakın.
Sağlıcakla kalın.
-
Ben de kurum hakkında bildiklerimi çok kısa yazayım ileride okuyanlar olur:
- Kurum halen kalitesini koruyan birkaç kamu kurumundan biridir.
- Mülakatlarda kesinlikle performans aranır ve belirli nitelik göstermeyen adaylar alınmaz.
- Mülakatlarda siyasi soru sorulur. Aa ilk defa duydum diyenlere kulağınızı tıkayın ve hazır olun böyle şeylere. Ama bu sorulara verdiğiniz dürüst cevaplar sonucu nasıl etkiler onu sadece komisyon bilecektir.
- Referans etkisi yok diyenlere inanmayın. Bu sebeple her ne kadar her kesimden insan alınsa da belirli bir kesim ağırlık göstermektedir.
- Yazdıklarım kesinlikle karalama amaçlı değildir. Bilakis bugünün normlarıyla "görece" iyi bir kurum olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Başarılar herkese.
-
Arkadaşlar merhaba, hazine uzman yardımcılığı sınavının genel iktisat (%20) kısmı için Erdal ÜNSAL İktisada Giriş kitabına çalışmak yeterli olur mu acaba? Bu arada ben maliye mezunuyum.
-
@ozrbrk uzman yardımcılığı ilanı mı geliyormuş
-
@rassal hazırlık yapıldığını duydum ancak kısa zamanda geleceğini sanmıyorum. 3-4 ayı bulur diye düşünüyorum.
-
Ya abi napıyonuz aklım çıktı daa
-
.................