TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2019 i̇dari yargı hakimliği
    452
    8910
    1083657
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      birsorumolacaktı @geliruzmani2013 Son düzenleyen:

@geliruzmani2013 hocam idareden elimde themis var fakat mahalli idareler bölümü gerçekten çok ayrıntı geldi bana, bu bölüme sizce nasıl calısmalıyım idarede fazla detayda bogulmak istemiyorum ama baya ayrıntılı imiş

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • B
        birsorumolacaktı Son düzenleyen:

idareden elimde themis var fakat mahalli idareler bölümü gerçekten çok ayrıntı geldi bana, bu bölüme sizce nasıl calısmalıyım idarede fazla detayda bogulmak istemiyorum ama baya ayrıntılı imiş

Bu konuda başka önerileri olan veya var mıdır bir tavsiye verebilecek olan. İyi çalışmalar dilerim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • A
          Aslan Reyiz Son düzenleyen:

2016 idari de 200 kişilik alımın %20 sinin tamamı doldurulmuştur.

alt metni

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 8
          • Ç
            çalışma uzmanı @Hayaller71 Son düzenleyen:

@Hayaller71 saolun hocam rahatlattınız n baya hata var gerçekten dediğiniz gibi birde yargıç denemesini deneyeceğim

D H 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • D
              dzndr @çalışma uzmanı Son düzenleyen:

@çalışma-uzmanı müessirden bu yüzden uzak durdum. diğer denemelerde de kararsız kaldım. denedikten sonra yazarsanız iyi olur

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • H
                Hayaller71 Yasaklı @dzndr Son düzenleyen:

@dzndr yargıçı çok beğendim Ekim baskı olmasına rağmen kaymakamlık sorularının çoğunu mahalli idareler hariç Birebir yada açıklamalarla yakalamış özel hukuk ve vergide fena değil

Z 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • H
                  Hayaller71 Yasaklı @çalışma uzmanı Son düzenleyen:

@çalışma-uzmanı ne demek kardeş

• G
                    geliruzmani2013 @birsorumolacaktı Son düzenleyen:

@birsorumolacaktı çok ayrıntıya girmeye gerek yok bnce bir soru ya gelir ya da gelmez onun yerine başka derslere çalışmak mantikli

• Ç
                      çalışma uzmanı Son düzenleyen:

Denemede gözüme çarptı ama doğruluğuna dair birşey bulamadım. Danıştay yönrtmelik çıkarabilir mi? Gökçeada ve bozcada kaymakamları yetki genişliğinden faydalanabilir mi?Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim

slimreaperr hakimehanımm M 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • slimreaperr
                        slimreaperr @çalışma uzmanı Son düzenleyen:

@çalışma-uzmanı çıkarabilir.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • hakimehanımm
                          hakimehanımm Yasaklı @çalışma uzmanı Son düzenleyen:

@çalışma-uzmanı Anayasanın 124. Maddesinde “Cumhurbaşkanı,bakanlıklar ve kamu tüzelkişileri, kendi görev alanını ilgilendiren kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin uyğulanmasını sağlamak üzere yönetmelik çıkarabilirler.” dolayısıyla Danıştayın kendine has ayrı bir kamu tüzel kişiliği yok yönetmelik çıkartamaz.
                          Anayasanın 126. Maddesinde “illerin idaresi yetki genişliği esasına dayanır.” Diye belirtilmiş yani yetki genişliğini sadece vali kullanabilir. Ben bu şekilde bir yorum yaptım.

Ç O 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                          • Ç
                            çalışma uzmanı @hakimehanımm Son düzenleyen:

Bende böyle yorum yaptım ancak deneme cevabında aksini döylüyoinsana bildiğinide yanlış yağtırıyor r @hakimehanımm

hakimehanımm 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • hakimehanımm
                              hakimehanımm Yasaklı @çalışma uzmanı Son düzenleyen:

@çalışma-uzmanı doğru düşünüyorsunuz hocam siz denemelere fazla takılmayın ☺️

• O
                                ooz @hakimehanımm Son düzenleyen:

@hakimehanımm hocam dediğiniz doğru fakat soruyu anayasaya göre soruyorsa doğru. Eğer ki anayasaya göre değilse danıştay kendi kanununa göre yönetmelik çıkarabilir diye biliyorum

• O

@hakimehanımm yetki genişliği zaten sadece valiye ait

• hakimehanımm
                                    hakimehanımm Yasaklı @ooz Son düzenleyen:

@ooz hocam onu bende düşündüm de Kemal gözler hocanın bir yazısı var hatta şöyle diyor “ Tüzel kişiliğe sahip olmayan kamu kuruluşlarının kendi başlarına yönetmelik çıkarma yetkisi Danıştay içtihatlarına göre yoktur. Bu kuruluşlar kendi görev sahalarında “yönetmelik hazırlayabilirler”. Ancak bu yönetmelikleri kendileri çıkaramaz. Tüzel kişiliğe sahip olmayan kamu kuruluşlarının hazırladıkları yönetmelikler bağlı bulundukları bakanlıklar veya Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılmalıdır.” Valla karışık bir durum idarenin belli bir kanunu olmadığı için inşallah bu tarz ihtilaflı sorular sorulmaz 😁

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • O
                                      ooz Son düzenleyen:

Valla hocam doğru ama ben soru kökünü baz alıyorum o yüzden size o şekilde dedim ben bu şekilde ihtilaflı sorulara gireceklerini zannetmiyorum hocam 🙂

• O

@hakimehanımm ama benim şahsi görüşüm şu anayasada cb, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri çıkartabilir diyor diğerleri çıkartamaz diye bi şey yok o yüzden kendi kanunlarını da göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum, mesela köy (tüzel kişiliği olduğu için söylüyorum) anayasaya göre çıkartabiliyor ama köy kanununa göre çıkartamıyor

• hakimehanımm

@ooz uygulamada da olabiliyor kendi kanunundan da kaynaklanıyor olabilir o zaman 😄fazla da derine girmeyelim iyice karışıyor 😅😅

• hakimehanımm

@ooz girilse de iptal oluyor zaten 🙂

• 1
                                            • 2
                                            • 71
                                            • 72
                                            • 73
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 445
                                            • 446
                                            • 73 / 446
                                            • İlk ileti