Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Estevez bu üçüde değil kardeşim soruda sorulan..
-
@preacher valla dostum nette başlık olarak baktım soruyu tam hatırlayamadığım için senin yazdığına istinaden baktım bunları buldum
-
@Estevez hiçbir kitapta da yok zaten böyle bir bilgi. Bu arada 40 doğru ile kapatır işletme diyorum. İnşallah aylarca bekletmezler
-
@gpale o dönem sinava daha az kisi aliniyordu. Bir de yeterli puanlar alinamadigi icin çan yapılmıştı diye okudum diye hatirliyorum. Bu dönem mulakata kalacak kisi sayisi cok ve gorece sinava giren kisi sayisi az. 76 78 taban olsa da sasirmam simdi ama 80i gececegini düşünmüyorum.
-
@preacher yani varsa da bilmiyorum hocam ben 13 yıl falan oluyor bu dersleri göreli muhasebe ağırlıklı olur inşallah temennisiyle girdim zaten sınava ikt muh yaptım geri kalan Allah a emanet siz belli ki işletmeye de hakimsiniz umarım olur. Herkesin hakkında hayırlısı olsun bence de en kötü 76 78 falan olur
-
@efckr iktisat 400 u dolduramadi. 201 kişide kaldı. Sanırım takip etmediniz
-
@teta yok hocam ama tekrar kontrol ettim dediğiniz gibi. sanırım 5 sınıfa paylaştırmışlar. her sınıfta girdiğim sınıftaki gibi ise durum yaklaşık 40 kişi falan da gelmemiş demektir. hayırlısı olsun geçmiş olsun herkese.
-
Endüstriden soru hatırlayanlar var mı ?
-
arkadaşlar kurumu arayıp sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını soran var mı? Sonuç açıklama tarihi yazmıyordu sanırım hiçbir yerde?
-
@teta görevlilere sordum çıkışta aylarca sürer mi diye yok dediler peki ne zaman açıklanır dedim bilmiyoruz dediler... Ben de anlamadım
-
Malum site de şöyle bir paylaşım yapmış biri sorularla alakalı.
-
entropi,
-
muhasebenin temel kavramları,
-
alacak senetleri ile ilgili bir soru,
-
maliyet analiz sorusu (inek, yıldız, köpek)
-
etkinlik sorusu (gerçekleşen çıktı/planlanan çıktı)
-
kantitatif sorusu
-
kapasite sorusu?
-
net bugünkü değer - getiri endeksi sorusu
-
yanlış yorumlama sorusu (bağlanma, vekalet...?)
-
çalışma sermayesi sorusu (uzun vadeli ve devamlı sermaye verilmiş, duran varlıktan çıkarılacak)
-
üretim maliyeti sorusu (rakamlı)
-
pazarın kaymağını alma stratejisi (talep yüksek arz az. yüksek fiyat yüksek kar)
-
kuramlar ile ilgili sorular vardı
-
enflasyon ve nomina faiz var reel faiz soruuyor
-
balık kılçığı diagramı (cevap bu değil ama sebep sonuç diagramları vardı
-
dalh, gini (katsayısı değil kuramı gibi birşey), serpme... ölçme ile ilgili bir şeyde hangisi yoktur
-
Mıller-Orr Modeli
-
birleşme türü sorusu (holding, konsorsiyum vs çeşitleri)
-
fabrika yeri seçimi modelleri
-
stok ve sipariş maliyetinin minimum olduğu nokta sorusu
-
-
@Estevez hiç cevap yok ki bunlarda... Toparlamak isterdim ama tek başıma çok zor
-
@teta 2016/12 döneminde yapılan sınav 2 hafta sonra açıklanmış
-
@perküsyon 2016 da kurum yoktu hocam.
-
@preacher anahtar kelimeler diye aklında kalanları yazmış her sorudan bir kelime var gibi entropi işaretlemiştim ben, vekalet de işaretledim o net bugünkü değeri 0 ile 1 arasındadır yapmıştım. Muhasebe standartları işaretlemiştim bir de modigliani miller işaretlemiştim.
-
@Estevez nbd sıfır ise iko 1 olur diye düşündüm ben 1 yaptım.
-
@preacher ben sanki kural olarak 0 ile 1 arasında oluyor diye hatırladım onu bir de sanki bir formul vardı varlığın net bugünkü değerini sıfıra eşitleyen tam hatırlayamadım onu
-
@teta biliyorum, kalkınma bakanlığı vardı ama aynı düzen sürer diye düşünüyorum
-
İktisatta Altın standarti rejimi tarihleri ve sıklarda tek fiyat kanunu olan soruların cevapları ne olacaktı.
-
@piko, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
İktisatta Altın standarti rejimi tarihleri ve sıklarda tek fiyat kanunu olan soruların cevapları ne olacaktı.
Mutlak satinalma gucu paritesi olacakti.Tanimi soyle , ulusal para ile yabancı para arasındaki değişim oranı (döviz kuru),ilgili ülkelerin fiyat endeksleri oranına bağlıdır.
Digeri de 1870-1914 arasi olacakti.