KYK borçları silinecek mi?
-
Son dönemde sosyal medyada sıklıkla çabalanan bir konu kyk borçları silinsin diye mezunlar bastırıyor. Kyk borçları silinecek mi bilmiyorum ama cesur bir istek olduğu kesin
-
İmkansız bence
-
Gecen senede gundeme gelmisti hatta muhalefet tarafindan onerge felanda verimisti ama cumhurbaskani yapamayacagimiz isin sozunu vermeyiz demisti ve konu gundemden dusmustu. Esasen onca vergi borcu silinip affedilirken issiz genclerin bu borclarinin silinmesi devede kulak kaliyordu ama olmadi. Sahsen olasi bir erken secim veyahut 2023 secimleri oncesi tekrardan gundeme gelecegini ve hukumet tarafindan genclerin oylarina talip olmak icin gundeme alinacagini dusunuyorum. Cunku artik 1 oyun bile nekadar degerli oldugunun ve yeni nesili kazanmanin elzem oldugunu siyasi partiler fazlasiyla anlamis durumda.
-
Sadece futbol klüplerinin silinen vergi borçları ile kyk ile okumak zorunda kalmış öğrencileri kıyaslayınca ikisi arasında bir kere onur yönünden de farklılık var diğer nokta ise miktar olarak baktığında sadece tek bir takımın borcu herkese bedel olabilir tamam spor seviyoruz ama Avrupa’da herhangi bir başarı yok delice millete verilen maaşlar saçma Yönetimlerin hatalarına göz yum hatta ödüllendir okuyup vatana millete yararlı olmaya çalışana sopa vur yanlış.
-
Arkadaşlar merhaba,sorunun yeri burası mı bilmiyorum ama bilgisi olan yardimci olabilir mi ?
2015 mezunuyum daha önce iki yıl kredi ödememi ertelettim herhangi bir sorunla karşılaşmadım bu yılda aynı şekilde ertelettim (belirtildiği gibi 1 ay öncesinden) fakat hâlâ yanıt gelmedi sistemsel bi problem olabilir mi ? ödeyebilecek durumda olmadığım için ertelettim zaten açıkçası hâlâ cevap gelmemesi endişlendirdi. -
Ben KYK borçları konusunda tasarrufta bulunulmasının kolay olmadığını düşünüyorum. Bir kere yaptığını sürekli yapmak zorunda olma endişesi kolay bir baskı değil. Bu baskı hem bedelli askerlik konusunda hem de yapılandırma konusunda sürekli olarak yenilendi. Şimdi KYK için böyle bir hamle yapılsa her seçim öncesi gündeme getirilir ve siyasi baskı yaratılır. Hatta amann ödemeye gerek yok nasıl olsa silinir fikri oluşturur. Trafik cezasına ve diğer usulsüzlük cezalarına bakış açısı bu. Nasıl olsa af gelir, yapılandırılma gelir vs. Sonuç olarak ben KYK affı geleceğini düşünmüyorum.
-
Büyük ihtimalle silinmeyecek aksi takdirde kyk kredisi tamamıyla bursa dönüşür. Muhtemelen ara ara faizleri silinerek devam eder.
-
Sayin bakan Albayrak az evvel kyk borclari hakkinda calisma baslattiklarini soylemis. Hadi hayirlisi. Borclar sifirlanmasada faizleri silip borcu is bulana kadar dondurma yapsalarda yine cok iyi olur.
-
@LioN iş bulana dondursalardı çok güzel olurdu hadi hayırlısı
-
Kyk borçları ile ilgili bişeyler yapsınlar artık
-
Sayin Cumhurbaskanimiz bugun bilkent universitesinde katildigi programda genclere hitaben kyk borclari hakkindaki beklentilerinizi biliyorum borclarin tamaminin silinmesini istiyorsunuz bu konuda ogrencilerimizin lehine bir duzenleme yapacagiz ve kredi kaldirip tamamen burs verme olayini gerceklestirecegiz demis. Hadi hayirlisi.
-
@LioN sizin beklentiniz tamamen silinmesi olacaktır ama bunu yaparsak krediyi kaldırıp tamamen bursa döneceğiz demiş yanlışlık olmasın. Ben bu sözünden faizlerin silineceğini anladım. Tamamen borç silinmez maalesef.
-
@scofieldmustafa bende öyle düsünüyorum faiz silinecek galiba anapara kalacak ama
-
Faizlerin silinip anapara ödemesini de işe girme durumuna göre biraz daha ertelenmesi açıkcası çok iyi olur
-
@ankara0648 evet onu da ekleyebilirler. İnsallah.
-
Sayin Cumhurbaskani " Kredi olayi farkli. Krediyi her muracaat eden aliyor ama daha sonra odemek uzere aliyor. Burs konusunda odeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamiyla bu borclarin silinmesi sureci olacaktir. O zaman burda birbaska tercih gundeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayi kalkacaktir. Sadece burs verme noktasina gidilecektir. Onun calismasini degerlendirmesini yapip adimimizida ona gore atacagiz insaALLAH" dedi.
Ben bu aciklamadan acikcasi borclarin tamamen silinecegini cikarttim. Sayin cumhurbaskaninin siyaset anlayisini az cok biliyoruz. Sadece faizler silinecek olsa rahatca siz borclarin silinmesini istiyorsunuz ama oyle sey olmaz faizler noktasinda bir calisma yapilabilir derdi. Ama burda genclerin beklentisinin tamamen silinmesi oldugunu kendisi acikliyor zaten bunun farkinda yani. Kaldiki daha 2 sene once yine yapilandirma oldu ama bu borclar yine odenemedi bir iki taksitten sonra tikandi millet. Ben yeni yilda bir grup toplantisinda gencleeeer bir mujdemde size var. Kyk borclarinizi tamamen siliyoruz bundan sonra kredi yok artik herkese burs verecegiz diye aciklayacagini dusunuyorum. -
@LioN temenni + iyi niyet sonucu senin gibi harika insanların olması
-
@strtmn kardesim bak o yazinin sonunda ki gencleeer size bir mujdem var cumlesini erdoganin ses tonu ile oku anlayacaksin olayi:))
-
@LioN hahaha inan ki ilk seferinde de öyle okudum :)) vücut dili çok olumsuzdu, öğrencilerin karşısında tam olarak söyleyemedi. Lehine adım, problemi bir nebze olsun sizler adına kolaylaştırmak. Yani, YAPİLANDİRMA. Ha tabii belli mi olur... İşte en sevmediğim yere geldik, bu ifade beni üzüyor olsa da, BURASİ TÜRKİYE :))
-
@LioN hocam olumlu düşünceniz ve beklentiniz çok güzel fakat Türkiye de bi cennet değil bu konuda. Tasarruf diye diye atama bile yapmadılar. Milyonlarda öğrencinin binlerce liralık borçlarını tamamen silmeleri demek bütçe yıkımı demektir. Eğer silinirse yüksek bi vergi arttırımı ile karsi karsiya kalırız. Bu da Öğrencilerin kredi borcunu tüm ülke olarak ödememiz demektir. Keşke gökten para yağsa da devlete kimsenin borcu kalmasa.