Seneye için alan Ankara da alan kursu önerisi
-
Arkadaşlar sizce başka bir şehirden kpss A çalışmak için Ankaraya gelmek yeni bir düzen kurmak mantıklı mıdır. Kurum sınavı Ankara da kazanılır diye bir söylenti var ya onu bilen biri açıklayabilir mi?
-
otur kendin çalış kardeşim, emin ol bi katkıları yok. illa ders dinlicem diyorsan "benim hocam" a bak. herkes dersanesiz olmaz der, kurs bitince anlarlar bi halta yaramadıklarını. herşey bireysel çabaya bakıyor, boşa düzenini bozma, gerekli kaynaklarını al, bulunduğun yerdede bi kütüphane git, evde sakın çalışmaya kalma.
-
@abdulbakitr evet gerçekten bi işe yaramıyorlar çok güzel bir ders calisma programi olduktan sonra dershaneye gerek yoktur. Bu arada evde ders calismaya neden bu kadar karşı herkes?
-
@Yasin32
Hocam katkısı olmaz diyemem açıkçası. Birçok yönden size katkı sağlayabilir Ankara’da dersanede bulunmak.
Ancak bulunduğunuz şehirden bilmediğiniz bir şehire gelip sınav süresi boyunda yaşamak, para harcamak, ailenizi ve sevdiklerinizi uzakta bırakmak hepsi birlikte düşünüldüğünde anlamsız olur bana göre. Dershanenin size katacakları ile bunları karşılaştırdığınızda bulunduğunuz şehirde kendiniz hazırlanmanız daha mantıklı geliyor bana.
Ben de şu an Ankara’da bir kursta devam ediyorum hazırlık sürecine. Piyasada kitapları olan hemen hemen tüm hocalar Ankara’da ders anlatır. Bizim dershanede de ismi olan ve kaliteli kitapları olan hocalar derse giriyor. Birçok insan bu kaynaklar ile hazırlanıyor emin olun, bahsettiklerim o kitapların yazarları. Şöyle söyleyeyim anlattıkları ile kitaplarında yazanlar hemen hemen paraleldir. Derste ufak eklemeler, ipuçları, kolaylıklar anlatılır. Faydası da olur. Dershanenin başka avantajları da vardır ancak benim gibi Ankara’da yaşayanlar için geçerli bence bu durum.
Özet olarak fayda/maliyet analizi sonucunda kendiniz hazırlanmanızı tavsiye ederim ben. Emin olun öyle de başarabilirsiniz. Sağlam kaynaklar edinin, güzel bir program yapın, sabır ve istikrar ile çalışın. Bu şekilde başarı kaçınılmazdır hocam merak etmeyin. Emek veren karşılığını er ya da geç alır. Kaynak konusunda tavsiye almak isterseniz özelden her zaman ulaşabilirsiniz.
Başarılar dilerim. -
@SRPR
Dershaneler bir işe yaramıyorlar önermesi de bana kalırsa fazla iddaalı oluyor. Gittiğiniz dershane size çok şey katamamış olabilir ya da siz gereği kadar faydalanamamış olabilirsiniz.
Evde çalışarak da başarılar bilir tabiki. -
şahsen ben evde çalışamadığım için dersaneye gittim dersane insanı bi düzene sokuyor disipline ediyor dersaneye gitmeyip miili kütüphanede ve evde çalışıp başaran birsürü insan var bu kişinin kendisine bağlı
-
@vito-tanzi evet ben de bundan bahsediyorum
-
İç motivasyon çevre etkili ama herkese göre değişir sizin için dış faktörler kütüphane kurslar çalışma ortamı aradaslari önemliyse epey fayda sağlar özellikle iyi bir çalışma grubu çok fayda sağlar
-
tüm süreci tecrübe etmiş, ankara da en bilindik dersanelerden birine gitmiş biri olarak söylüyorum; dersane sana sadece motivasyon katar, planlı ilerlemeni sağlar. ama bn diyorum ki bunu kişi kendisi de çok rahat yapabilir. sadece doğru kaynakları alıp kütüphanede kendi kendime çalışarak en son ki kaymakamlık sınavından 74 aldım, sınav 76 ile kapattı. dersanede 2 haftada öğrendiğini kendin çalışarak 1 günde halledersin. dersanede herkes durma soru sorar, hoca dersi uzatır vs. Ayrıca bir de bu arkadaş başka şehirden gelmeyi söylüyor ki büyük hata olur.
-
şimdi, dersaneye gitseydin sınavı kazanırdın işte diyenler çıkacak kesin
-
@abdulbakitr sorma hocam en cok o dersteki gereksizler yüzünden soğudum dershaneden en basit konuyu bile tekrar anlattiriyorlar konular bitmiyor bi türlü. E hocayla gideyim diye sen konularda ilerleyemiyorsun. Tamam seni programa sokuyor güzel çalışıyorsun kaynak veriyorlar falan da dershaneye verdiğin parayla en iyi kaynaklari alirsin guzel bi program yaptiktan sonra ucar gidersin. Ben gittim 90 aldim arkadaşım gitmedi 91 aldi ne farketti?
-
@abdulbakitr
yanlıs dusunuyorsunuz dershane gerekli . hem çalışma disiplini kazandırır. evde calısmak insanı bogar ama dershanede kolayca ders sonrasında çalısmaya kalabılırsın. sabah uyanır işe gider gibi dershaneye gidersin. eger evde olursan emin ol sunu yapayım bunu yapayım dersken saat geçer gün biter. dershanede aralardada sosyal bır ortamda nefes alırsın. eve kapanıp video izlemek bana kalırsa sene kaybettirir. hocaya bıktırana kadar soru sormalısın dershaneye gidip. -
@SRPR hocam öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıkladınız bana bu durumu size ulaşabileceğim mail adresi veya herhangi bir adres verir misiniz kaynaklar hakkında bilgi almak istiyorum
-
@vito-tanzi hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için
-
@Willsmithh hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim
-
@hussle hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim
-
@abdulbakitr hocam bu sene üni4. Sınıfım ilçede oturuyorum dershaneye gidip gelmek benim için baya zor olacak onun için acaba seneye 1seneliğine ankaraya mı yerleşsem dershaneye gider gelirim Bi düzenim olur diye. ama bir yerde çok haklısınız dershane bazen gereksiz vakit kaybı olabiliyor ama dershaneye gidersem acaba daha düzenli ve verimli mi çalışırım diye de düşünüyorum çünkü bulunduğum ilçede dershaneye gitme imkanım olmayacak ve çevremde alan çalışan insan da olmayacak bir soruda takıldığımda bana yol gösterecek kimse yok onun için acaba dershaneye gitmek faydalı olur mu diye düşünüyorum. Başarılar dilerim hocam yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim
-
@Yasin32 valla kardeşim, ankarada olsan herşeye rağmen dersaneye gideceksen git derdim de, sen başka şehirden gelmekten bahsediyorsun, snn gibi yapan arkadaşlarım oldu ve işin sonunda çok üzüldüler. ama tabi ki çevrende alan çalışan olması, fikir alıp vermek de çok önemli, yani artık sen bilirsin. en azından sana şunu diyim; sürecin sonunda koca bir hiçle evine dönme ihtimalini unutma.
-
@abdulbakitr haklısın hocam önümde aslında yaklaşık 7 8 ay var bu kararı vermek için umarım doğru kararı veririm
-
@Yasin32 Malum küçük yerlerde ders çalışan, kariyer hedefi olan kendin gibi insanlar bulmak çok zor. Bu açıdan ankarada çalışmanın en büyük faydası psikolojik bence. Yarışa dahil olduğunu hissediyorsun, girebileceğin kurumları gözünle görüyorsun, hatta her gün önünden geçiyorsun ve bu müthiş motive edici bir durum. Dersane için diyeceğim ise, iyi araştırıp iyi bir dersaneye kaydolursan ve ciddi manada çabalarsan en kaliteli hocalarla ders çalışma imkanı yakalarsın. Ama tabi ki iş öğrencide bitiyor. Bence ankara ders çalışmak isteyen ve iyi bir eğitim almak isteyen için çok verimli bir ortam. Küçük şehirden gelenler için bu fark kesinlikle hissediliyor. Ancak bu şekilde sınavlara hazırlanmanın tek sorunu maddiyat oluyor. Malum pahalı bir şehir. Üstelik bir işte çalışmaya değil dersaneye gitmek için geliyorsun. Yani sadece giderin olacak. Bu nedenle gelir kaynaklarının sağlam olması gerekecek. Eğer maddi sorunların olmayacaksa öneririm. Lakin dersane ev vs. fiyatlarını araştır. Eğer seni zorlayacaksa kpss evde çalışarak da gayet yapılabilir bir sınav. Sadece evde bilgiye ulaşmanın daha zor olacağını ve bu açıdan biraz daha fazla zamanını alacağını düşünüyorum. Psikolojik motiveni de kendi kendine sağlarsan bir eksiğin kalmaz ankarada dersaneye gidenlerden.