E-YDS (Elektronik Yabancı Dil Sınavı)
-
@vurdugungololsun havaş durduruldu
-
@vurdugungololsun rica ederim hocam direkt önünde bırakıyor sınav merkezinin belko air çıkışta da geri bırakıyor Kızılaya kuyruk oluyor gama da şimdiden söyleyeyim. Başarılar diliyorum
-
@miko çok saolun hocam teşekkür ederim artıkk ona göre gardımızı alcaz
-
@vurdugungololsun rica ederim ama sık geliyor zaten biri dolup biri kalkıyordu ben kuyruktayken çok da beklemedim zaten içiniz rahat olsun
-
İzmir otobüs terminalinden ÖSYM hizmet binasına nasıl gidebilirim?
-
@ay_gez alsanacaga gelebileceginiz her araçla olabilir. Kıbrıs şehitleri caddesinde bulunuyor, Alsancakta. Dolmuş, metro, otobüs hepsi olur.
-
@Antimülakat teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaşlar, e-YDS' ye girmeden önce bu konu hakkında baya bilgi aradığım için sonradan bu başlığa bakacak arkadaşlar için birkaç kelam etmek istedim. Ben Ankara'da ÖSYM'nin hava limanı yolu üzerindeki sınav merkezinde girdim. Kızılay GAMA iş merkezinin hemen önünden BelkoAir araçları her yarım saatte bir kalkıyor. Fakat e-YDS günü sefer sıklığı 5-10 dk ya kadar arttı. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Ücreti 11 tl. Ego olduğu da söyleniyor giderken rastlayamadım, fakat sınav çıkışında dönüş için vardı.
Sınav merkezinin önünde çay- kahve- köfte vs. satan kişiler oluyor. Yan tarafta da bir petrol ofisi var zaten.
Sınav binasında, öncelikle emanet 2 türlü. Küçük anahtarlı dolaplara anahtar telefon vs. küçük parçaları koyup anahtarı ile sırasız sorunsuz çıkabilirsiniz. Bir de çanta emaneti var, onun sırası nispeten uzun sürüyor, yine de ben 10-15 dk ya çantama ulaştım.
Sınav salonuna girdiğinizde çıkış yapamıyorsunuz, ben 50 dk kadar erken girdiğim için bu sürede uyumamak için çok çabaladım. Sınav salonunun içinde 2 WC mevcut. Sınav süresince de el kaldırıp lavabo ihtiyacınızı giderebiliyorsunuz. Tabi sürenizden yiyor.
3 tarafınız kapalı, dikkat bozacak hiçbir şey yok, farenin tık sesi olarak sadece kendinizinkini duyuyorsunuz.
Lenovo ekran idi benim bilgisayarım, normalde parlaklık hassasiyetim vardır, fakat rahatsız olmadım.Parlaklık ayarı vardı, düşürmeye çalıştım, bir değişiklik olmadı gibi, ya ben beceremedim ya merkezi ayarlı idi, pek bilmem bu işleri. Koltukların rahatlığını, ilköğretimin tırtıklı tahta masaları ile karşılaştırınca bir epeyce konforlu bir sınav olduğu aşikar.
Kalem görevi görecek her şey düşünülmüş, sağ tık ile doğru şık seçiliyor, sol tık ile eleniyor, sağ ile sürütüldüğünde istenilen yer sarı yapılıyor, özetle içiniz o konuda rahat olsun.
Sınav hakkında bilgi vereyim biraz da. Daha önceki e-YDS'ler nasıldı bilmem ama, şubat sınavı hiç öyle kolay lokma değildi. Birçok sorunun çeldiricisi cevap kadar yakındı.
Her soruya, ihtiyacınız olan son 1,25 puan, o soru imiş gibi bakın.
Sınav uzun, kendinizi diri tutmaya şartlayın. Ben sınava girmeden önce reel denemelerde 85 civarı yapıyordum. E-yds'de de 80 aldım.
Umarım çalışan herkes istediği puana erişir. Başarılar dilerim... -
yarın ki e yds ye esenboğa da girecek var mı?
-
E-Yds' nin Yds'ye göre zorluk derecesi nasıl acaba? Ilk defa girecegim ama daha zor olur mu diye tereddüt ediyorum. Tecrübeli arkadaşlar fikir verebilir mi?
-
@Mülkiye_17 hocam bir ara böyle bir şey söyleniyordu ama arkadaşlarımdan son zamanlarda girenler hemen hemen aynı olduğunu söylediler. Hatta bir arkadaşım şey diye öneride bulunmuştu eğer YDS'ye girip 60 falan alırsan üzerine biraz koy hiç 3-4 ay bekleme e-YDS'de çöz o işi. Yani hiç kendinizi germeyin daha mı zor olur diye.
-
@Agor Son Yds'den 63.75 aldım. Ekimdeki e-Yds'den 70 alabilmeyi umut ediyorum. Daha zor diye söylentiler olunca biraz gerilmiştim ama rahatladım biraz daha sağ olun hocam
-
@Mülkiye_17 kimisi daha zor diyo kimisi daha kolay. Bende 50 almak için giricem bakalım
-
@Marsiyal Aynen hocam umarim zor olmaz da hedefledigimiz puanlari aliriz