A Grubunda Merkez-Taşra ayrımı
-
Bildiğiniz gibi A Grubunda merkez kadorlar daha iyi özlük haklarıma sahipler ve bazı istisnalar haricinde Ankara'da çalışırlar. Ancak taşra kadrolar yurdum her yerinde çalışma imkanı bulabilir. Bu durum memleketinde yaşamak isteyen adaylar için az iş yüküne hayat pahalılığı olmadan rahat bir hayat avantajı sunmasına rağmen İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayan taşra çalışanları için maaş konusunda sıkıntı yaşamalarına sebep oluyor ve bir kısmının ders çalışmaya devam edip merkeze geçmeye çalıştıklarını görebiliyoruz. Ancak yanlış anlaşılma olmasın, Ankara'da hem merkez hem de taşra kadroları bulunuyor. Örneğin, Ankara'da SGK Genel Müdürlüğü'nde çalışan bir uzman merkez kadro iken Ankara SGK il müdürlü bünyesinde çalışan Sosyal Güvenlik denetmeni taşra kadrosu olarak geçiyor. Aşağıda taşra kadroların unvanlarını yazdım. Eksik varsa tamamlayalım arkadaşlar. Böylece bir ilan geldiğinde maaş konusunda kafamızda rahatlıkla bir şablon oluşabilir. Zaten genellikle çok sayıda alım yapılması da adı geçen kadronun taşra kadro olduğunun bir göstergesi oluyor genellikle
Maliye Bakanlığı
*Defterdarlık Uzman Yrd.
*Gelir Uzman Yrd.
*Mali Hizmetler Uzman Yrd. (Bu meslek kendi içinde ayrı bir taşra-merkez ayrımına sahip o konuya burada değinmiyorum)
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
*Gümrük ve Ticaret Denetmen Yrd.
Ekonomi Bakanlığı
*Ürün Denetmen Yrd.
İçişleri Bakanlığı
*İl Göç Uzman Yrd.
*İl Planlama Uzman Yrd.
SGK
*Sosyal Güvenlik Denetmen Yrd.
KOSGEB
*KOSGEB Uzman Yrd.
İŞKUR
*İl İstihdam Uzman Yrd.NOT:Merkez-Taşra ayrımının adaletsizliğine ve bu konudaki çabalara değinmedim. Onlar da ilerideki başka başlıklara konu olur diye düşünüyorum. Ayrıca hangi kadrolarda rotasyon vardır, süresi tahminen ne kadardır şeklinde bir başlık da açılırsa güzel olabilir. Bu güzel foruma bilgilendirici güzel başlıklar lazım
-
@odtüsbky Eline sağlık kardeşim çok güzel bir çalışma olmuş bir iki ekleme yapmak istiyorum müsadenle
Henüz alım yapmamış bir İl tapu Uzman Yardımcılığı var. Bakalım onu da tekrar bir soruştururuz. Taşra mesleğidir bu da.
Ayrıca tüm kurumlarda 'müfettişler' standart 3600 ek göstergeye tâbi ve direkt BAKANA bağlı çalışırlar. O yüzden taşra/merkez/teftiş olarak bir üçlü ayrıma gitmek mümkün bu noktada.
-
yararlı bır paylasım olmus tesekkurler
-
@paretowilfredo ah ah teftiş aşkım yine kabardı