28 Oca 2020 06:25

@besiktas35, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

https://forum.tercihiniyap.net/topic/5195/2019-gelir-uzman-yardımcılığı-sınav-i̇lanı/1024

Nisan 2019 da atılmış bir post. Ben 7 yıldır bu kurumdayım. Yapılanma çart curt Bu söylentiler ben girdim gireli var hatta benden önceden beri varmış.Böyle birşey yok kimse kendini yada başkalarını kandırmasın. Google yazın maliyede yapılanma diye 2010 da bile haber bulursunuz. Neyse ilanın bunlarla filan ilgisi yok bilin istedim.

Maliye'de 2010'da yapılan haberler sonrası olanlar;

Vergi denetmenliği
Gelirler kontrolörlüğü
Hesap uzmanlığı
Maliye müfettişliği unvanları birleştirildi Vergi müfettişliği oluşturuldu ve vdk kuruldu.

Merkezde Masak, bümko vb. Uzmanlıklar birleştirildi ve Maliye Uzman Yardımcılığı kadrosu oluşturuldu.

Yine taşrada Defterdarlık uzman yardımcılığı kadrosu ihdas edildi.

Gelir idaresine dair bir çok düzenleme yapıldi.

2019 - 2020 yapılanma dönemi söylentilerinden sonra,

Maliye uzman yardımcılığı ve hazine uzman yardımcılığı birleşti hmuy kadrosu oluşturuldu.

Hazine ve maliye teftiş kurulu yeniden kuruldu, Hazine ve maliye müfettişliği ihdas edildi. Yüzde beş vmy lere geçiş hakkı tanındı.

Vdk grup başkanlıklarının sayısı azaltıldı, eğitim birimi daraltıldı. Vdk başına ilk kez denetmen kökenli bir başkan atandı.

Sigorta denetleme kurulu ayrıldı, SDDK kurulması kararı alındı. Üst kurul oluşturuluyor. Ayrıca borçlanma genel müdürlüğü kuruldu.

Kaldı bir iki adım.

Cart curt değilmiş pek galiba ne 2010'da ne de bugün 🙂

Bana inanmayabilirsiniz arkadaşlar. Google söylüyor. Forumda bilgi sahibi üstatlar da hep anlattılar bunları.