Kurum değiştirmek
-
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Ailevi veya özel herhangi bir sebeple önce bir a grubu mesleğe atanıp daha sonra başka bir şehirdeki başka bir a grubu mesleğe geçme prosedürü nedir ve nasıl yapılır? İstifa gerekli midir yoksa nakil gibi mi olur? Bilen arkadaşlar durumu anlatabilir mi? Örneğin X kişisi Ankara'da bir kuruma atanmış ve kurumun tek teşkilatlanmasi Ankara'daysa ve bu kişi "Bir yerden başlar sonra istediğim il veya kuruma geçerim" saikiyle işe başlarsa bunu nasıl gerçekleştirebilir?
-
Böyle bir imkan söz konusu değil hocam. Girmek istediğiniz Kurumun ilgili unvanda açılan sınavına girip kazanmak zorundasınız. Bir kere kazandınız diye ne yazık ki bütün kadrolarda yeşil pasaportlu dolaşım hakkı vermiyor devletimiz.
O süreçte de işleyecek aşama muvafakattır. Bir kurumun personeli iken başka bir sınavı geçer o mesleğe hak kazanırsanız kazandığınız kurum diğer kurumdan muvafakat yani izin bekler. İzin verilirse atanırsınız, verilmezse atanmazsınız. -
@albertcamus
Anladım hocam. Zaten yeniden sınava girme durumu olduğunu biliyordum. Ama mesela Ankara'daki işe başlayıp 2 3 sene sonra başka istenen kurumun sinavini kazanirsak istifa etmem mi gerekir? Böylece 2 istifa hakkımdan birini mi kullanmış olurum? Idare hukukundan hatirladigim kadariyla belli bir süre memur olunamiyordu. Aslinda o durumu soruyorum. O konuda aydinlatir misiniz? Istedigim yeni kurumu kazanırsam mülakatıyla,direk geçilebiliyor mu yoksa belli süre beklemek mi lazım? Cevabınız için teşekkür ediyorum -
@Marcuspowa hocam 657 e tabi iseniz istifa etmiyorsunuz kurumlararasi muvafakat ile nakil oluyorsunuz. Ancak kosgeb uzman yrd. tarzi idari hizmet sozlemesi ile calisilan bir unvana geciste istifa oluyor. Sanirim onda 6 ay vb. sürelere uymak gerekiyor, yanlis da biliyor olabilirim. Merkez a grubundan tasra a grubuna ek gostergesi dusuk ise tasranin, geciste muvafat problem olabilir.Sebep önemli olur o durumda.
-
@sbf1983 yani kosgeb tarzi kuruma gecerken beklemiyorsun ama oradan ayrilip tekrar 657 e tabi kadroya gecerken süreye uymak gerekebilir. Iki 657 e tabi kadro arasinda sure acisindan bu dedigim. Yoksa 657 e tabi bir kadrodan diger 657 e tabi kadroya geciste istifa olmuyor kurum muvafakat verirse gecis oluyor.
-
@sbf1983 tesekkurler hocam. Yani kurum muvafakatıyla anında geçis yapilabiliyor eğer yeni kurumu kazanırsanız?
-
@Marcuspowa 657 sayılı DMK 74. Maddeye istinaden. Hatta hizmet cetvelinizde terfi vs. oldugu, kurumdışı nakil tarzi bir şey yaziyor geçiste.
-
@sbf1983 anladım hocam sağ olun
-
A grubu kadroya atandıktan sonra 3.yilin sonunda yeterlilik veya uzmanlığı verdikten sonra sağlam kaynağınız olursa geçiş yapabilirsiniz belli kadrolara. Yani msb bir ara uzman aldı diğer kurum ve kadrolardan bir çok tanıdığım gelir uzmanlığından başka uzmanlıklardan geçiş yaptı. Bir arkadasım iletişim başkanlığına geçti merkez uzmanı oldu. Ama en öncül şart uzmanlığı almak atandıktan sonra
-
@tyr61 Uzmanlığı almadan geçiş yapılamaz mı hocam?
-
@Marcuspowa uzmanlık almadan ancak geçmek isteğiniz kurumun sınavını kazanarak geçebilirsiniz .
-
@tyr61 uzmanlığı alınca sınavsız mı geçiş oluyor yani hocam?
-
Kurumlarası muvafakiyette uzmanliklar arasi geçişte kurumlar sorun çıkarabiliyormuş diye duydum. Genel anlamda ne gibi durumlarda muvafakiyette sorun çıkıyor?
-
@Marcuspowa duydugun yere sor
-
@rassal o bilmiyor diye sordum.
-
@Marcuspowa hocam belli dönemlerde özellikle yeni kurulan kurumlarda ilk uzmanlar naklen alınır, devamı yardımcı alımıyla gider. Bu nedenle bazı dönemlerde naklen uzman alımı ilanları görürüz. Bir dönem masak tam 250 naklen uzman ilanına çıktı ancak sonuçlandırılmadı alım yarıda kaldı diye biliyorum. Bu şekilde ilan yoluyla başvurup geçiş olursa çok büyük problem olmaz. Geçmişte milli savunma bakanlığı, iletişim başkanlığı vs bu şekilde alımlar yaptı. Arada ufak tefek ilanlar geliyor yine bazı kurumlardan. Bu sanki yeniden yazılı sınavı kazanıp atanmışsın gibi benzer bir durum, sadece alım uzmanlar içinden yapılıyor.
Ancak işin birde ilansız geçiş kısmı var. İşte bu iş öyle kolay değil, ilansız ihtiyaç olmaksınızın naklen başka kuruma geçmen için her iki kurumunda en üst amirinin bilgisi ve rızası olması lazım, bu da tahmin edeceğin gibi kolay değil, diğer kurum istese bile senin amirin seni bırakmak istemeyebilir. Yani ben gidiyorum diyip atlayıp gidemezsin. Çünkü mevzuatsal bir altyapı yok, ilan yok, cumhurbaşkanlığı kararnamesi yok.
Bir dönem naklen geçişler için yasa tasarısı hazırlandı hatta torba yasaya eklendi ancak son anda taslaktan çıkarıldı, o yasalaşsaydı yardımcılarıda kapsıyordu ve kariyer meslek personelleri geçişi rahatlıkla yapabilecekti.
-
@maliyeciuzman yani muvafakat alabilmek çoğu zaman sıkıntı diyorsunuz.
-
@Marcuspowa sıfırdan Yardımcılık için sınava girip kazanıp geçerseniz hiç bir sorun olmaz.
Uzman olup yine uzman olarak başka bir kuruma naklen geçmek eğer ilan veya kararname gibi mevzuatsal bir temeli yoksa çok zor.