İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
5 soru kaldı arkadaşlar zihinleri zorlayalım
-
@İllaturuncu Malesef hocam
-
Tvc> tr kapatılmalı gibi bir soru vardi sanki
-
@kemankeşş yazıldı o
-
Bu as yatay eksene dikey as artıyordu ve sadece fiyatlar genel seviyesi artıyor olan soru bi de tam dışlama etkisi olan soru yazıldı mı
-
As diye ad sağa kayıyırdu bi de o meşhur ıs lm sorusu herkesin yanlış sorulmuş dediği soru
-
@İbbfli19 fiyat artar mg değişmez
-
@kemankeşş o soru monopol diye hatirliyorum, tfc olmayacak mi? Tam rekabet diger soruydu, tam rekabet sorusunda degisken maliyetli sık dogru.
-
@kemankeşş evet cevap o işte yazıldı mı o sorular
-
@İbbfli19 hocam o soru bana kalırsa doğru mp etkinsizdir diyordu likitide etkisi dışında bir denge ifadesi içine Lm nin dik olma haline girer biraz dolaylı ifade etmiş
-
@Mamacola evet biri tbc biri tfcli soru
-
@kemankeşş Biraz mı dolaylı?
-
@Mamacola ikisinide tvc yaptım ama
-
Listeye yanlış bakmadıysam şeyi yazmamışım mrpl sorusunu/ ücretten fazla artar mıydı yoksa piyasa fiyatından mı nasıldı o cevap tam hatırlayamadım. Fazla artar diye olan şıkkı işaretledim ben onu hatırlayan varsa ekleyelim listeye
-
Maliye hatırladığım sorular
1)Vergilemede Ramsey kuralı
2)Vergi erozyonu
3)Moratoryum
4)Konsolidasyon
5)Dış borç servis oranı=anapara+faiz/ihracat gelirleri
6)İkiz açık; bütçe açığı+dış ticaret açığı
7)KDV 1985 ötv 2002
8)Pareto etkinlik
9)Paradan sıfır atılması,gorunuste azaltir
10)Objektif vergi yükü
11)dissallik
12)hoş olmayan monetarist
13)kamu tüketim(kamuda çalışan maaşları)
14)gini katsayisi en küçüğü
15)siyasi partilerin mali denetimi (a. Mahkemesi)Kalan 5 soruya el atsanız iyi olur
-
@kemankeşş ama şöyle bi durum var likidite tuzağı dışında da ıs nin etkili olduğu durumlar var soruda hangi durumda ıs sıfır etkiliydi diyor yanlış hatırlamıyorsam ve likidite dışında da ıs az da olsa etkin olduğu durumlar var
-
@kemankeşş dostum icine kurt düşmesin ben emin degilim bi bakmaya calisayim
-
@asımus ücret piyasa fiyatı ndan çok değil mi
-
Birde hangisi 6458 te duzenlenmez diyordu. Turk vatandasligiyla alakali bir cevap vardi o olcak
-
@İbbfli19 evet hocam tamam listede varmış ben görmemişim