İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ie19 dünden beri bu cümleleri kurmak istiyordum gerçekten teşekkür ederim. Öyle şeyler yazılıyor ki 816 kişi de zan altında bırakılıyor gerçekten moralim bozulmuştu. Ben sınırdan listedeyim. Ama olmayabilirdim de. Bir soruyla kaçıran arkadaşımdan bi farkım yok. Iptal olan sorular beni de etkiledi ve 3 doğru olarak işaretlenen sorum gitti. Ama sorular yanlış olduğu için gitti yani. Ne yapabilirim. Iptaller herkesi etkiledi. Bu kadar hakkaniyetten uzak çıkarımları kişilerin kendi vicdanına bırakıyorum.
-
Bu sınavın iptali için her yere başvuracağım. Bakanlık, milletvekilleri vs her yere madde madde yazıp göndereceğim. 45 kişinin bile bu mülakata kalanlar içinde olması bir haksızlık. Adam hem kazanıp hem de tekrar mülakata kalıyor... 3 sorum yok boşum olmaması rağmen. Herkese 1 net yazılması gerekirken iptal edilen sorular için adam yanlış yapmış onda değişen yok ama benim 3 sorum eksik. Neresi adaletli. Kazananlar kazandı onlara sözüm yok ama bu şekilde kaybedenlerin hakkı ne olacak.
-
Burda kimsenin 816 kişiyi zan altında bıraktığı falan yok. Olan şeyler konuşuluyor. Bugün yazılıda bunlar olduysa mülakatta neler olur tahmin edebiliyorum. Bu süreci bir koşu olarak düşünün, bu koşuda hepimiz koşuyoruz. Kimi aile desteği ile daha hızlı koşuyor kiminin şansı yaver gidiyor ayağı çukura takılmadan hız kaybetmeden koşuyor kimisi de her tümseğe rağmen koşmak için çabalıyor. Fakat sorun şu ki beraber koştuğun insanlar bitiş çizgisine ulaşınca geride olan birlikte koştuğu insanları düşünmüyor, onların takıldıkları tümsekleri sırf bitiş çizgisine ulaştı diye görmezden geliyor. Şu an durum tam da bu. Biz bu tümsekler tamir edilmeli diyoruz ama bazıları tümseği böyle yapana değilde takılana kızıyor. Neyse canları sağolsun. Nasılsa herkes canı yanınca bağırıyor. Ama biz bu kafayla daha çok tümseğe takılırız çünkü koşacak enerji kalmadı.
-
@swezy değerli hocam soruların özensiz hazırlandığı konusunda sanıyorum ki herkes hemfikir. Burada sorun yok. Sizin ısrarla anlamadığıniz şey bu mülakata kalanları etkilemedi. Çünkü herkesin doğru kabul edildi. 5 cevap şıkkı da yanlış. Cevap anahtarında doğru kabul edilen yanlış şıklar doğru diğerleri yanlış kabul edilsin diyorsunuz bu ne kadar mantıklı. Benim yanlışım doğru, diğerlerinin yanlışı yanlış kabul edilsin zihniyetindesiniz. Çok saçma kusura bakmayın.
-
değğerli arkadaşlar , genelde sınavlardan sonra soruları yanlış hatırlayabiliyoruz veya sınavda o an 2 şıkta kalıyoruz cevap anahtarı gelince işaretlemediğimiz halde doğru sayabiliyoruz veya insanlık hali optiğe tam işaretleme olmuyor farklı sonuçlar beklentimize göre doğabiliyor. Yani özellikle 4.000 kişilik bir sınavda 100 kişinin benim 2 sorum az geldi vs gibi söylemleri sınava şaibe getirmez.İkincisi iptal meselesi arkadaşlar ÖSYM yıllardır yaptığı sınavlarda bile 2-3 iptal olabiliyor - 2019 kaymakamlık sınavı ki iptaller yüzünden kalamadım mülakata - Bu sınavda 2-3 iptal olması evet iyi olmadı ama abartılacak bir durum yok. Üzüntü ile stress ile bazen herkesin şirazesi kayıyor burda kazanan arkadaşları da zan altında bırakılıyor.Kurumu şeffaf olmamakla suçluyorsunuz ama benim girdiğim çoğu sınavda ki çoğu teftiş kurulu genelde kitapçık bile yayınlanmıyor itiraz süreci işlemiyor ve 2-3 ayda yazılı sınavlar açıklanıyor. Burda kuruma ( AYBÜ ve GİGM) birazz eleştiriler haklı olmakla beraber abartıldığını düşünüyorum . 1 Soru yüzünden kalamadım Allah belanızı versin gibi söylemler var kendinize gelin arkadaşlar soru eğer yanlış ise iptal olur iptal yüzünden evet SEN kalamadın ama başkası kaldı.Ben gerek kendim için gerekse insanlarla birbirimize yardımcı olmak için başlıkların hepsine elimden geldiğince katkı verdim ama artık forumda bugün a ayrılma daha doğrusu kullanmama kararı aldım. Zaten daha önce yazmıştım yüksek puan alanları bencil diye suçlayanlar 1 sınav gördü ortalık karıştı hepinizin sonuçları hayırlı olsun umarım hakeden bu mesleği severek icra edenler kazanır..
-
@Willsmithh katılıyorum size hocam.
-
@harmanHH Hocam bence biraz sakin olmayı deneyin. 45 kişilik alımın bir parçası olarak bizim yaşadıklarımızın yanında sizinkinin bir hiç olduğunu bildirerek başlayım. Bize 17 Ekim'de 45 kişi alınacak dendi, kpssden 88+ alan 900 kişi yarıştı ve ilk 190 kişi mülakata kaldı. Bizler mülakatın heyecanını göremeden adamlar bizim 5 katımız alım açıkladı. Sizce bu mu adil yoksa sizin yanlış yaptığınız sorular yüzünden mülakata kalamamanız mı? Şahsım adına ilk sınavdan atanmak, bu sınava ve mülakata girmemeyi tercih ederdim ve eminim tüm yoldaşlarım da aynı şeyi düşünüyordur. Buna karşılık usulsüzlük var gibi konuşuyorsunuz ve de iptal edilen sorulardan dolayı sınavı iptal ettirmeyi düşünüyorsunuz. Pekala, her sene kpssde 2-3 soru iptal ediliyor sizce 1 milyon kişiyi sınava tekrar sokmak mı gerekir? Siz hak kaybına uğradığınız evet fakat sizin gibi binlerce insan kendi yanıtlarını kontrol etmek ve de kurumu suçlamakla meşgulken sizin burada sınavı kazananlara çamur atmaya ya da hakkınızın gasp edildiğini düşünüp onların hakkını gaspetmeye hakkınız yok ve de sonuçsuz kaldığınız zaman sakince düşünüp hatalı davrandığınızı anlayacaksınız. Hukuki her yolu deneyin fakat hakkınızı savunmak adına insanların hakkına tecavüz etmeyin.
-
Herkes istediği yorumu yapar. Yanlışı yanlış olarak kabul etmeyip bu işler zaten böyle işliyor demekten başka bir şey değil soylediklerin. Herkes hakkını savunur kazanan laf eden yok haksız kaybedenler için yazıyoruz. Yalnız bir gerçek var değişecek hiç bir şey yok. Zaten iptal olmayacak, sonuç değişmeyecek... 816 kişinin 616 sı mülakattan elenecek. 4 kurum sınavı 2 kaymakamlık sınavı mülakatı gördüm. Emin olalım yazdım ama değişecek hiç bir şey yok. Ama işi rajona uygun yapmak diye bir şey var.
-
@TRRS sorun sen veya ben değil ki önce mülakat sonucunu açıkla sonra sınav sonucunu bu kadar basit
-
@Willsmithh Hocam söylediklerine katiliyor ve arttırıyoruz; ben Ocak ayının ilk günleri zihinleri örümcek ağlarıyla kaplı birtakım insanlar yüzünden forumu terkettim ve de insanlara elimden geldiğince yardımcı olmayı bıraktım. Bugün foruma döndüğümde karşılaştığım manzara 2 ay önceki haklılığımı tekrar ortaya koydu. Kimse dava hakkınızı elinizden almıyor, varsa bir sorununuz sonuna kadar yargı yoluna gidin. Fakat sınavdan sonra girilen acı halet-i ruhiye yüzünden kimseye hakaret edemez, onların açısından bakmadan iftira atamazsınız. Gören de ilk sınavı geçen insanlar bu 200 kişilik alıma güle oynaya girdi sanat. Allah aşkına benim geçmiş entrylerime bakın, "bu 200lük sınav nasıl oldu, bize ne olacak, niçin açıklanmadı biz bu sınava da girersek yeni girenlerin hakkı gidecek" yazdım yazdım fakat anlatamadım. Şimdi en başa döndüm ve yine sınav sonrası hezeyanlarla karşı karşıyayım. 45 kişilik sınavın sonucunda da benzer manzaralar vardı ama iki sınavı da kaybedip efendi gibi tebrik eden insanları da gördüm. Zaten dünya bu tip güzide insanlar hatrına dönüyor. Onlara ve bu mülakata kalanlara başarılar dilerim. Hepimizin yolu açık olsun.
-
@harmanHH Hocam ben 30 Kasım'dan beri bekliyorum ve açıklanmasını sizden yüz kat fazla istiyorum. Emin olun önceki sınavda mülakata kalanlar günlerdir uyku cekemiyor, yeni sınava hazırlananamadı doğru dürüst. Her gün haber gelecek diye ne umutlarla bekledik bir bilseniz. İlk mülakata kalan dostlarımdan 0.5 puanla kaçıranlar var bu psikoloji yüzünden. Şimdi onlar ilk mülakatı da kaybederse ne yapacak? En baştan kpss çalışacak. Biz de isterdik açıklansın da kurtulalım ama bu sadece kurumun suçu. Açıklandığı an feragat mektubumu verip bırakırım mülakatı, niçin tekrar aynı şeyleri yaşamak isteyim?
-
@TRRS Siz farklı bir dünyada biz farklı bir dünyada değiliz senin yaşadığın süreçleri aynısını bizler de yaşadık. Akıl vermek veya şöyle düşün demek vs yanlış herkes hakkını savunur. Tekrar ediyorum kazananlara lafım yok bu şekilde kaybedenler için yazıyorum diye ama... Sonuç olarak herkes hakkını er ya da geç alacaktır.
-
Kimse ile bir derdim yok. Herkes hakkını alır. Kazanan kazanamayan herkes için hayırlısı olsun. Bu kadar kötü yönetilen bir süreç bir çok kişi için ben dahil haksızlığa neden oldu. Değişecek olan bir şey asla yok. Sayfalarca yazsakta yok. Herkese başarılar.
-
@harmanHH ben de iptal edilmesi durumunda aksi yönde her yere itiraz edeceğim ve benim gibi olan herkes edecektir kpss 2019 a girdikten sonra kurum sınavları gelir diye çalışmaya devam ettim yeni mezunuz başka işimiz yok saç sakal birbirine karışmış şekilde 0 sosyal hayat kpss de dahil neredeyse 2 senedir ders çalışıyoruz sen ve senin gibilerin tek derdi sınavın yüksek kapatması mesela 82 gibi bir sayıyla sıralamaya giremeyince zorunuza gitti zan altında bırakmaya başladınız şimdi 1 soru fazla yapsan susacaktın her sınavda 2 3 soru yanlış olur ve iptal edilir temennimiz yanlış sorulmasın ama ösym sınavlarında bile oluyor insanın olduğu heryerde hata oluyor işte iptal edilmeseydi o zaman itiraz etmeliydin 100 soru depğil de 97 sorulmuş oldu tek farkı bu bizim de doğrularımız gitti ayrıca o zaman da 83 değil de 85 86 ile kapatacaktı belki sen yine 1 soruyla kaçırıp yine üzülecektin ama diyelim ki bu sınavı ösym yapsaydı zor zor sorsaydı 70 ile kapatsaydı 2 3 de iptal edilen soru olsaydı sen yine 68 ile kalsaydın eğer bu kadar tatava yapmayacaktın sen 80 81 82 gibi yüksek doğrularının çöpe gitmesine yanıyorsun ama sınav kolaydı ve yoklukta millet kemirdi sınav çıkışı facede twitterda herkes netlerini ortaya koyunca manüple yapıyor dediniz belki de bir sonraki sınavı çok zor yapacaklar 70 herkes alamayacak bu kez de olur mu böyle haksızlık 800 kişi dolmadı bile diyeceksin bu işin sonu yok ayrıca iptal kararları doğru iyi kontrol et istersen
-
ben ve benim gibi merkez ve il göçü kazanan arkadaşları tebrik ediyorum başarılar diliyorum kazanamayan arkadaşlara da iyi çalışmalar diliyorum alımlar artar herkese fırsat kapısı doğar inşallah
-
@Mr-Strangelove Ne diyosun lan sen adam ol önce. Senin üslubun ile konuşuyorum. Senin gittiğin yollardan biz de gittik. Adam olacaksın önce o kadar. Girdiysen sana laf eden mi var . Tekrar ediyorum kazananlara lafım yok diye bu şekilde kaybedenler için yazıyorum diye. Bu kurum için AYBU için sana ne oldu hayırdır. Korkma sınav iptal olmaz bu düzende. Ama önce yazdıklarına dikkat et. Bana da cevap yazma daha çünkü bir şey yazmayacağım buraya daha. Herkes hakkını savunur merak etme sen hariç herkese tekrar başarılar diliyorum.
-
@Mr-Strangelove bi kere mülakattan elen sisteme sen de sövmeye başlarsın merak etme
-
İtiraz süreci İtiraz ettiğiniz sınavı para yatırırken açıklamaya yazdırmayı ihmal etmeyin. Örnek İl göç uzm. yard. sın. sonuç itirazı gibi
-
@onuktekinfeyk hocam listeye kalmışım ama net sayım beklediğimden az, itiraz etmemi tavsiye eder misiniz, bir de itiraz dilekçesini internetten bir nüsha indirip kafamıza göre mi yapıyoruz
-
@karhan ben olsam itiraz etmekle uğraşmazdım. İtiraz edecekseniz de dilekçeyi kendiniz yazıyorsunuz. Sitede hazır dilekçe yok diye biliyorum.