Guy sınavı çalışma stratejileri
-
Arkadaşlar henüz ilan açılmasa da elbet açılacaktır ve bu yüzden çalışmaların biraz daha guy sınavı odaklı olması gerektiğini düşünüyorum.Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
-
Guy'a calisirkenki en onemli sey listedeyazili her konuya calismaktir. Derine inmeden ama konu da atlamadan her konuya bakmak bir asinalik sahibi olmak lazim. Zira sinavin kolay olmasi bir avantaj gibi gorunse de bu noktada hata yapma ve konu atlama luksu tanimiyor adaylara.
Ikincil olarak farkli bir soru sorma dili var gibin. Siz derinlerde yuzerken sacma bir basitlikte olabiliyor bazen bir soru. O yuzden buna asina olmak icin cikmis sorulari bi donmekte fayda var. Ama o sorulari bu maksatla cozmek lazim. Piyasada bu maksatla hazirlanmis hemen her kitap yanlis bilgileri de iceriyor. Bu da fayda saglamak isterken sizin sinavda 1 - 2 sorunuza mal olabilir. Bu da kazanmak/kaybetmek demek.iyi hazirlanan bir aday icin.
Olanildigince temelden hareket etmek en onemli sart. Sadece guy dusunen bir aday icin gecerli bu.
-
puanım 80.3 sadece guy'a bel bağlayıp 2017 kpss'yi görmezden gelemem. 80 puan alırken hukuk netim sadece 1,5'ti. O yüzden hukuk çalışıyorum ama bu süre zarfında iktisat ve muhasebeyi unutmuş gibi hissediyorum bu da haliyle guy'dan başarısız olacak duygusu veriyor insana...
-
Soyle bir sorun var ki bir alan eksik olsa kpss'de diger ucune yuklenerek sapmadan da faydalanarak puan alinabilir. Ancak kurum sinavlari bu guy bile olsa 4 alanda da kalbur ustu, 2 alanda ise cok iyi olmadikca kazanmak zordur. O yuzden eksikleri tez elden kapamak lazim. Asli onerim zaten bir sinava bel baglamayip calismalari kpss ye devsirmek. Bunun sinavi var mulakati var. Ve surecin sonu geldiginde kpss icin cok gec kalinmis olacak.
-
@paretowilfredo ilgi ve alakanız için teşekkürler.
-
@guy'an-gelmiş hocam hukukta çıkmış sorular üzerinden gitsen kpss de 10 neti geçersin
-
@aliveli hocam hiç vaktim yoktu.Hem iş hem kpss olunca hukuk gibi uzun bir derse çalışamadım.şimdi en baştan başladım araya maliye muhasebe iktisat ekleyerek 3-4 ayda bitirmeyi planlıyorum.Eğer bu sene guy olmazsa seneye muy veya vmy için uğraşmayı düşünüyorum.
-
@guy'an-gelmiş biter hocam alana kas puanı orası getiriyo gk gy bakma bile
-
bunda 4 yıl önce kimse GUY'un yüzüne bakmazdı..
-
@aliveli gk-gy den her sene 86-90 arası puan alıyorum ondan yana sıkıntım yok.tek sorun hukuk ve bir kısım iktisat
-
Mesela işletme iktisat var guy da nereden çalışmak lazım çıkmış soruların cevapları yeterli olurmu
-
Normal kpss ye nasil calisiyorsaniz öyle calisin. Bence ekstra islere girmeye hic lüzum yok zaten konu olarak tipik kpss..
-
Bu ileti silindi! -
İlan yok neyleyim stratejiyi
-
İlanın yayımlanma süresi arttıkça, meslek gözlerde büyümeye başlamış gibi görünüyor. Bence kpss'ye nasıl çalışıyorsanız aynı şekilde çalışın. Hatta eksisi olsun fazlası olmasın. Çok fazla, stratejik çalışma metodlarına bağlı kalınarak ilerlenecek bir çalışma süreci gerektirmiyor.
-
........................
-
Bu ileti silindi! -
@hayatım-sınav Bu sene ilk senem. Önceki sınav sorularından hareketle böyle düşünüyorum. Guy, alanın açıköğretimi gibi bir şey. Alandan 80'i geçen adamın zaten iyi kötü altyapısı vardır. Guy'a strateji geliştirmek yerine, başka sınavlara yönelik hareket etmek daha mantıklı.
-
@hayatım-sınav KPSS 80 civarı alan birinin sadece çıkmış sorulara bakarak halledebileceği bir sınav, yani alan tabanın varsa ekstradan oturup konu tekrarı yapmana gerek yok, eksiklerinin farkında olup onları kapatmalısınız ve Adem kılıç yada çıkmış soruların fotokopi şekli(imece) ki bence imece daha iyi cevaplarına aşina bir şekilde çözerseniz sınavı geçersiniz inşallah. Ama şahsi kanaatim hiç bir sınavda yapılmaması gerekli olan hafife almayı bu sınavda da yapmamak gerek... önerim temeli olan arkadaşlar içindir.
Kolay gelsin -
Zaten hep benzer sorular seçilmiş yıllar dağılımına bakarsanız