26 Şub 2020 20:19

Arkadaslar merhaba herkese mulakatta basarilar dilerim. Uzun suredir giremedim yeni seyler de duydum yonetimde calisanlardan. bildiklerim kadariyla sorduklariniz icin de cevap olsun diye yazayim. aib itkib ve immib alim icin timden onay ve mulakat zamanlari ayni olmaz cunku aib tim ile yazismasini posta ile yaparken immib ve itkib elden yapar (ayni kampus icindeler) ve surec daha hizli olur galiba immib mulakat tarihleriniz onumuzdeki hafta icinde aciklanacakmis aciklandigindan da hemen sonraki hafta puani yuksek olanlar mulakata hazirlikli olun soylemesi benden. Bu yildan baslayip kademeli olarak 2023 ihracat hedefi seferberligi icin ticaret bakanligi genelgesiyle birlikler ve tim genislemeye gidiyor bu genisleme kurum altyapi personel arge ve idari eksiklerini giderip yurticinde destekler ihracat tesvik ve birliklere uyelik artirmak ile yurtdisi fuar ve tanitimlari artirmaya yonelikmis. personel sayisi yetersiz olan birliklerin eksiklerini gidermesi bu genelgenin bir kalemiymis. hatta bunun icin personel giderleri yonetmelik degisikligi calismasi yapiliyormus su anda. personel yetmeyen yerlerde personel alimi ve surecin hizli islemesi icin timden birliklere yazi gitmis dolayisiyla birlikler de tim de hizli davranacaktir ayrica bu yil tek mulakat olmasi bekleniyormus. Yine kesin olmamakla beraber paylasiyorum boyle duyumlar aldim idari birimlerde calisanlardan. Bence bu duyumlara gore mulakata kalamayan arkadaslar da umutsuz olmasin bu birliklerin genislemesi ile yakinda turkiye geneli cogu birlik personel alimina cikabilir muhtemelen. burasi olmazsa onlari degerlendirebilirsiniz sahsen ben dusunuyorum 1 yil calistiktan sonra birlikler arasi tayin ile istanbula gelinebiliyor. Herkese hayirlisi olsun. Mulakata kalacaklara da simdiden basarilar dilerim.