bankacı olmak
-
@antimülakat memurluk bankaciliktan on kat iyidir. B grubu memurluk da dahil buna. Bankada teftis disinda kesinlikle calişilMAZ.
-
Hocam guydan kaç kez elendim ömrüm bitti bu son sonavda da malesef yanlış il tercihi yaktı beni en son mecbur bankacılığı seçtim zamanında sınavına dahi girmediğim bankaya artık mecbur girdim gişedeyim nefes alamıyorum robot gibi delicesine iş yaparsın çok memur geldi 1 hafta da yaptığım işi bir gınde yapıyorsunları çok duydum adam akıllı kalkıp bi işini halledemezsin çünkü gişe kapanamaz şehir dişina evime dahi gitmek için ricada bulunmak 20 dk erken çıkım oda 2 hafta da bir saat 6 ya 20 kala en erken çıkma saatimiz ise 6.10 geçe oda sorun yoksa geçen eve gidemedim çunku akşam 8.45 te çıktık bunaldım çok stresli yemin ederim 3000 Tl maaşa razıyım başvuru yaptığım yerler oldu ama olumsuz malum bu donemde işsizlik zor sadece mecburiyetten yapılır başka da yok benim düşüncem alım falan da yok olsa da kinşallah Allah gonlumuze gore verir
-
Bankacılık için kapsamlı insan kaynakları kitap önerileriniz var muh arkadaşlar ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
-
mesleklerimizi seçemeyecegimiz dönemde oldugumuz için çogu kişi bankacı olacağım diye mezun olup kpss a grubu sınavlarına hazırlanmadı . bankacılık mesleginin iyi taraflarıda var kötü taraflarıda fakat bana göre iyi tarafları daha ağır basıyor ve tercih edilebilecek meslek diye düşünüyorum. insan ilişkileri kuvvetliyse yapılacabilecek meslek. iş arkadaşların iyiyse rahat edersin zaten bu durum banka için değil her yer için geçerlidir. kamu bankalarının kariyer grupları için geçerli , çalışmanın hakkını alabiliyorsunuz . kariyer gruplarındaki maaşlar azımsanmayacak kadar iyi.
-
Bir kamu bankasındayım son alımlarla girdim şunu söyleyeyim yatarım düşünceniz varsa uzak durun gişe de başlarsanız ve yoğun şubeye denk geldiyseniz aksama kadar binbir türlü insanla muhatap olursunuz ari gibi çalışırsınız ama kimi şubelerde vardır ki sinek avlar orada da boş oturmaktan canınız sıkılır vakit geçmez yani çok iyi bir is diyemem ama yerin dibine de sokmam bizden çok daha kotu şartlarda çalışan insanlarda var hatta memur statüsünde çalışanlar da var bunu da biliyorum bunun yaninda maaslar son gelen zamlarla gayet iyi ama gişe için daha fazlası lazim gibi yine de :)))
bizim bankada ortalama maaş 3600-3700 buluyor çift maaşlarla, tabi bunun içine temettü dahil değil nasipse onu da bu sene alacağız inşallah bunun yaninda market ve restaurantlarda geçerli yemek kartlarımız var onlarda son gelen zamlarla 500 küsur lira filan oldu sağlık alanında memur statüsündeki arkadaşlar banka sağlık koşullarının yanina yaklaşamaz en kral hastanede tepeden tırnağa tedavini olursun cebinden de tek kuruş çıkmaz operasyon bölümünde olduğunuz müddetçe hedef baskısı olmaz isten çıkış saati konusu ise sıkıntılı taraflardan biri normalde 6 dan sonra çıkış serbesttir zaten prosedürde 9-6 dir çalışma saati ama müdürün isi bitmediği için müdürden önce çıkmak şubelerde saygısızlık olarak görüldüğünden mecbur müdürün çıkışını beklersin isin bitse bile boyle olunca da 6 bucuk gibi bi saatte şubeden çıkmak zorunda kalırsın zaten 7 den sonra da subede durmak yasaktır anormal bir durum olmadıkça çünkü bu saatten sonra yapilan her mesai fazla mesai ücretine dahil olduğu için bu kulfete katlanmak istemez banka ve en kotu çalışma koşullarına sahip şube de bile 7 de çıkarsınız yani aşağı yukarı her kamu bankası bu şartlarda çalışır özel bankalar için ise bankaciligi tavsiye etmem bitmek tükenmek bilmeyen hedef satış baskıları düşük maaşlar zaten stresli olan mesleği çekilmez hale getirir bankacılığa yönelmek istiyorsanız önceliğiniz kamu bankaları olsun çok mecbur olmadıkça özel bankaları tercih etmeyin derim -
Selam arkadaslar.Kamu bankasinda servis gorevlisiyim.Akliniza takilanlar varsa yazabilirsiniz
-
@kamups kpss alan calistiysan dereceyle kazanirsin zaten ayri bir kitaba falan gerek yok dostum:)
-
@antimülakat 3yilda bir unvan yukseldikce maas 1000tl civari yukseliyorken ben bankada kalirdim hocam:)
-
@bankaci1990 alan çalışmadım ne yazık ki, merkez bankası sınavı için sormuştum
-
Merhabalar, özel bir bankaya gişe görevlisi olarak başlayacağım. Ancak para üstü verirken çok zorlanıyorum, geç hesaplıyorum. Eksik. vermekten çok korkuyorum. Sistem üzerinde yapılan işlem sonrası verilecek para üstünü sistem gösteriyor mu ? Lütfen doğru ve ciddi cevap verin allah rızası için çok tedirginim
-
@hanuber kardeşim her bankanın sistemi değişkendir ben bir kamu bankasındayım para üstünü hesaplama sekmesi alt kısımda oluyor oradan kolayca bakılır ki bence sizinkinde de vardır panik yapmayın zamanla çocuk oyuncağı haline gelecek ben de ilk zaman sizin gibiydim
-
Bu arada başlığa denk gelmişken yazmadan geçmeyim, bir bankada uzman yardımcısı olarak işe girmişseniz özellikle şubedeki çalışanlar bu yeni gelmiş nasıl bizden çok maaş alıyor diye baskı hatta mobbing uygulayacaklar bu mesleği seçiyorsanız bunu göze alın, hedef konusunda sürekli bir baskı üzerinizde olacak, yeni girmişsiniz işi mi öğreneyim yoksa aynı anda hedef tutturmak için müşteriye yalakalık mı yapayım derken müdürden sürekli azar işiteceksiniz hatta ve hatta şubede KPSS A dan yaptığınız Türkiye derecesine bile dil uzatacak insanlar olacak bunun stres yönetimi sizin için başta çok ağır gelecek, şubede bankacılık budur net.
Ha genel müdürlük vs de işe girerseniz hayatınız çok çok daha rahat olur hatta birçok birimde ders çalışmaya bile fırsatınız olur lakin genel olarak zaten mesleğin geleceği tartışılır durumda bunların hepsini düşünün.
-
Arkadaşlar merhaba malum bankalarda şu an mesailer arttı cmtsi bile çalışmaya gidio devlet bankaları sizce bu doğrultuda eleman alımı yaparlar mı yoksa devlet bankaları artık alım yapmaz mı ben çok istiyorum bankacılığı o yüzden merak ediyorum
-
@ozge91 hocam şu virüs olayı bitse illaki alım yapılır ama şuan belirsizlik var sınav yapılamaz mülakat yapılamaz durumda
-
Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz kamu bankaları özelinde.
-
@modigliani-0 Çok teşekkür ederim. Birazda olsa içim rahatlattı. Sistem nasıl çalışıyor biraz bahsedebilir misiniz ? Yani müşteri gelip 48,75 TL tutarında bir fatura ödemesi yapıcak . Sisteme müşterinin verdiği para tutarını mı yazıyoruz ?
-
@hanuber aynen öyle hocam diyelim 50₺ verdi onu yazacaksınız o para üstü diye ekrana yazacak zaten işlem tutarını kendisi yazıyor sizin onu yazmanıza gerek yok
-
@modigliani-0 hocam kamu bankasında alımlar virüs geçince mutlaka olacak mıdır ? Sizce olursa hangi kamu bankaları alım yapmayı düşünüyor ihtiyacı var?
-
Baslıgı gorunce yazmadan gecemedim.6 yil boyunca ozel bir bankada calisma firsatim oldu.6 yil belkide 20 yilmis gibi yipraticiydi.Hem sube bacagi hemde genel merkezde çalistim.Bir gun radikal bir kararla kpss na hazirlanmaya karar verdim ve istifa ettim.Tabi istifa etmeme sebep olan gerekcelerim vardi.Kimse konfor alanindan cikmak istemez.Konfor derken maas , yan haklar ,bankaci kimliginin getirdigi imaj vs.Onun disinda bankada konforun k si yoktur.(Kamu bankalari biraz daha iyidir diye tahmin ediyorum.)30 lu yaslarimda stres ve uzun calisma saatlerinden dolayi bir cok hastalik sahibi oldum.Benim mukemmelliyetciligimde etkiliydi tabi bunda.Her isi ya en iyi sekilde yaparim yada hic yapmam.Kisa surelerde kariyer ve para anlaminda iyi getirileri oldu ama goturuleri daha fazla.Bir kere vicdanin torpuleniyor, hirs dolu dunyevi islerle mesgul biri haline donusebiliyorsun.Velhasili kelam kpss a nekadar umutsuz ilerlesede iyi bir puan almama ragmen henuz atanmis degilim, gram pisman da degilim.Kpss a dan iyi sayilacak bir puanim var simdi b icin calisiyorum.Bir sekilde kismetse memur olacagimin inanciyla var gucum ile calisiyorum..
-
@Su28A hocam tüm bankalar artık ( kamu + özel ) yeni sistemlere geçmeye çalışıyorlar, artık insan gücüyle değil teknolojiyle iş bitirme çabası peşindeler bu yüzden şubelerin geleceği belirsiz, bana kalırsa kamu bankaları alım yapacaksa da artık eskisi gibi alımları kolay kolay yapmayacaktır virüsten sonra konusunda ise inanın bir bilgim yok