14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@keynesinvarisi 49 kişi 50 desek 2 ile çarp 100 küsür kişi işte anca vardır geçen sene 108 di yanlış hatırlamıyorsam 70i geçen bu sene de yaklaşık öyle olur. Ayrıca anadolu üniversitesi neden liste olarak yayınlamaz anlamıyorum içişleri bakanlığı kesin olmayan değerlendirme listesi diye tüm başvuranları yayınlıyor bari onu yayınlasalar. İletişim başkanlığı mı izin vermiyor acaba içişleri bakanlığı fazla şeffaf bu konuda mezun olduğu üniversiteden kpss puanına doğum tarihine her şeyi teşhir ediyor kaçış yok:)))
-
İİBF - Hukuk
1- sefa.turkdonmez--85
2- beirutde-------------83
3- kamiya_55(dış)----82
4- mutlakbutlan-------80
5- platypus-------------80
6- senadogan----------80
7- sbky11---------------79
8- JABS-------------------79
9- mia_nur-------------79
10- muannit-------------79
11- mulakat--------------79
12- Üretici Rantı---------78
13- çalıkuşu--------------78
14- razdvatri-------------78
15- vamos----------------77
16- mrdgn----------------77
17- sbf13-----------------77
18- keynesinvarisi----- 77
19- mutter---------------77
20- sveee-----------------77
21- requ1em------------76
22- fuat1907------------76
23- siyaset bilimci------76
24- solely21--------------75
25- delikupeli------------75
26- littlefinger-----------75
27- mrdgn(dış)----------75
28- denizlihorozu------74
29- ank3435 ------------74
30- mulkiye-------------74
31- Zazaza--------------73
32- margaret-----------73
33- portanigra---------73
34- merakli-------------73
35- Carpe Vita----------73
36- enjoythesilence---72
37- kamiya_55---------72
38- mutevaziyim-------72
39- cinar1212-----------71
40- siyasalllııı-----------71
41- mulkiyeli1i---------71
42- keynesinvarisi(dış)--71
43- emregular----------71
44- delikupeli(dış)-----71
45- Cornflakes---------70
46- vasıflıişsiz----------70
47- oguzzz--------------70
48- hoag----------------70
49- amenis-------------70
50- Zazaza(dış)--------70 -
Kurumun sıralama listesi yayımlamamasının henüz onların da yazılı sınav mı yapılacak sözlü sınav mı yapılacak hususunda karar vermemiş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Kaç kişinin kazandığına bölümlerin detayına bakılmaksızın acele ile bir duyuru yapıldı sadece ben böyle düşünüyorum.Kadrolar yeniden ayarlanacaktır kazanan kişi sayısına göre ona göre bir duyuru gelecektir.Unutmayın bu sınava başvuran aday sayısı çok fazla değildi bu nedenle başvuru süresi uzatıldı. Ayrıca salgın dönemine denk geldiği için sınava girmekten vazgeçen adaylar da olmuştur. Ben zaten yüzde 30'u ingilizce olan bu sınava çok sayıda adayın hazırlanarak girdiğini düşünmüyorum. Çalışarak bu sınava giren aday sayısı dahi 600'ü bulmaz. O nedenle muhtemelen ramazan bayramı sonrasında kurumdan gelecek açıklamayı dört gözle bekleyelim. Bu süreçte de hem daha fazla insana ulaşarak listemizi güncelleyelim hem de muhtemel alan sınavı ile alakalı kaynak paylaşımında bulunalım.Benim önerim bu şekilde.Öncelikli olarak ricam sınava giren ve 70 puanı geçen arkadaşların puanlarını paylaşması.
-
Bugün mülga "Basın ve Enformasyon Uzmanı ve Uzman Yardımcısı Sınav,Atama,Yetiştirilme,Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"i inceledim. Orada Ön Eleme Yazılı sınavı yerine kpss puanı kullanılmış. Yine aynı şekilde alan yazılı sınavı ve arkasından sözlü sınav ya da direk olarak Kpss puanı ile sözlü sınava çağırma usulleri uygulanmış iletişim başkanlığında olduğu gibi. Yine alan yazılı sınavı olarak belirtilmiş ancak alan yazılı sınavı çoktan seçmeli usulde yapılmış.Yönetmelikteki kurum isimleri değişmiş olmasına rağmen yüzde 90 oranında aynı yönetmelik. Bu doğrultuda da bürokrasinin işleyişini dikkate aldığımda yapılacak alan yazılı sınavının çoktan seçmeli usulde ve BYEGM'nin sorumlu tuttuğu dersleri içerecek şekilde yapılacağından artık şüphem kalmadı. Bu doğrultuda daha önce paylaşmış olduğum görsellerde fakülte bazında yer alan derslerle alakalı kaynak paylaşımına başlamakta fayda görüyorum.Eğer alan yazılı sınavı yapılırsa hazırlıklı olmuş oluruz.Sözlü sınav yapılırsa da bu derslerden soru gelmesi kuvvetle muhtemeldir.
-
İnşallah ikinci sınav yapılır bu kadar kişi arasından hepsi iibfye kaysa bile 30 kişi alınacak ekstra bir torpil dönecek en azından ikinci sınavı kazananların şansı artar ve daha adil olabilir
-
@80üstamadnnmsz sizin puanınız kaç? listede adınız yok galiba
-
Rahat olun doğrudan mulakat yapacaklardır.
Hadi diyelim yanıldım
Alan konuları açıklanmadığı için Basın Yayın'ın yaptıgı gibi uç konulara sahip dengesiz bir alan sınavı yapmayacaklardır. Benim herkese tavsiyem şu üç konuyu sıkı tutmaları
Türk siyasi-ekonomik tarihi ve dünya siyasi tarihi
Türk dış politikası
Siyaset bilimi -
Merhaba öncelikle hukukçuyum ve 73 puan aldım. Listeye ekleyebilirsiniz
Sınavda veya mülakatta çıkması beklenen konular için kaynak veya not önerisi olan var mı?
Dış politika, siyaset bilimi vs için
-
Doğrudan mülakat yapılırsa çağrılacak kişi sayısı ile yazılı sınav yapılması ile çağrılacak kişi sayısı farklı olacak. Yazılı sınav yapıldığında belki de ilk sıralarda puan alıp mülakata kalacak kişiler, bu ön eleme sınavındaki puanından dolayı mülakata çağrılanlar arasında olamayacak. Kurumun ilan ettiği yöntem, ön eleme+yazılı+mülakat iken ön elemeden sonra direkt mülakat yapma opsiyonu hak kaybı yaşanmasına ortam hazırlamaz mı?
-
@veronikavanilis aöf kaynakları yeterli olacaktır
-
@enjoythesilence hocam hak kaybı konusunu açarsak bana kalsa hiç mulakat yapılmaması lazım ama süreci hızlandırmak isteyebilirler geçen seneki gibi. Bir de alan sınavı konuları daha belli olmadığı için mulakat asamasına dogrudan gecebileceklerini düşünüyorum bu açıdan dedim.
-
@sefa-turkdonmez süreci hızlandırmak adına o zaman geçen herkesi çağırmaları lazım. Şimdi benim doğru sayım 72, yazılı sınava girdiğimde örneğin 80 doğrusu olan birini geçeceğime inanıyorsam ve kurum hayır ben ilan ettiğim şekilde değil de direkt mülakat yapacağım derse o zaman benim o 80 doğrusu olan kişiyi geçebilme şansımı elimden almış olurlar. Sonuçta ben bu sınava ön eleme+yazılı+mülakat olacak şekilde düşünerek hazırlandım. 72 doğru yüksek değil tabiki ama sonuç olarak yazılı sınava çağrılma konusunda (70i geçen kişilerin çok olmadığı varsayımında) yeterli olacağını düşünüyorum. E yazılı olmayabilir belki direkt ön eleme sonrası mülakat yaparız şeklinde bir durum olacaksa o zaman bunu insanların bilmesi lazım ki ona göre ön eleme sınavına asılsınlar. Ben sizi eleştirmek için değil, kendi fikrimi beyan etmek için yazdım bir önceki mesajı
-
@enjoythesilence biliyorum hocam alınmadım içiniz rahat olsun gecen sene de mulakat yapılmadı ya o acıdan dedım bir de olağanüstü süreçlerden geciyoruz ya o bakımdan yani.
-
@sefa-turkdonmez bakalım bekleyip göreceğiz ne olacak ama benim isteğim geçti yazısını gören herkesin yazılı ya da mülakat aşamasına geçirilmesi
-
70i geçen herkesi mülakata alırlar. Toplam da 200 civarı kişi vardır. Mülakatta sınavdan alınan puanın pek önemli olacağını sanmıyorum. Belirleyici olan mülakat olur bundan sonra.
-
@keynesinvarisi 71 dışardan
-
arkadaşlar yeni kayıt oldum foruma. öncelikle bugüne kadar fikrini paylaşan arkadaşlara teşekkürler, gerçekten oldukça zihin açıcı görüşler edindim. @keynesinvarisi hocam özellikle size teşekkürler emeğiniz için. beni de ekleyebilirsiniz listeye, 75 puan iibf.
bu arada geçtiğini bildiğim 2 kişi daha var fakat puanlarını bilmiyorum.
-
@enjoythesilence hocam o geçti muhtemel 70 barajını geçenler için geçen sene de öyle olmuş. Yani 70 + alanlar hep geçti yazmışlar. Bir liste yayınlancak muhtemel yukarıdan asagıya bakalım görelim hayırlısı 70+ puanı alan sınavını ya da mulakatı garantılemıyo muhtemel.
-
Iibf mezunuyum. 70 aldım.
-
Puanlarını yazan herkese çok teşekkür ediyorum.