Meslek Kıyaslamaları Hakkında Fikir İstiyoruz
-
@paretowilfredo ustat o yazinizi gordum hatta arkadaslarla da paylastim. Bakalim ilerisi ne gosterecek? Tesekkur ederim bu arada guzel deginmissiniz
-
@LioN Söylediklerinize katılıyorum dostum. Ancak nihai bir hedef olarak ilk adımdan sonrasında da dostlarımızın hedeflerinin sürmesini istiyorum. Süreçler uzayıp çok yıprandıktan sonra ne yazık ki çoğu dostumuz potansiyelinin çok çok altında meslekte kalmak zorunda kalıyorlar. İlk etapta evet amacımız iş sahibi olmak. Ama ideallerimizden de vazgeçmememiz lazım. Bunun için hem doğru bilgileri aktarmak hem de seçenekler sunmak adına tanıtımlara, kıyaslara daha ne üretebilirsek hepsine devam etmek istiyorum. Hep böyle gidecek değil ya?
-
@paretowilfredo aynen kardesim. Yalnız yazdıklarımdan bir anlam karmaşası olmasın. Teftişlerin hepsi kendi arasında aynı turnelerde görece farklılıklar var. Merkez uzmanlıklarla düzenleyici denetleyiciler bu ikiside kendi aralarında benzer. Ddk ların artık eski forsu kalmadı malum özlük bakımından. Taşra uzmanlıklarıda kendi aralarında aynı. En nihayetinde özlük hakları bu mesleklerde 3600 ve 2200 ek gostergeye bakıyor. Sayıştay İdari Yargı ve Kaymakamlık ise bunlar apayrı dallar zirvenin 3'lüsü. Elbette sürece özellikle yeni girecek kardeşlerimizin YDS puanlarının olması kendilerine çok ciddi avantaj sağlayacaktır. Sonuç olarak hangi kadro olursa olsun hakkı ile muvaffak olmayı ALLAH nasip etsin.
-
@LioN hicam malesef iibf mezunu öyle bakmıyor duruma.Üç ayrı içisleri uzmanlığınada başvurdular.
-
Merkez bankası meslekleri de eklenebilir. Denetçi araştırmacı uzman vs gibi
-
İş kanunu uzman yardımcısı kadroları hakkında da pek bilgi yok. Bu açıdan BOTAŞ uzman yardımcılığı ve ihracatçı birliklerin uzman yardımcılıklarının merkez ve taşra uzman yardımcılıklarıyla kıyaslanmasının yapılması faydalı olur @paretowilfredo
-
@paretowilfredo Meslek tanıtımları yapılırken forum üyelerinden birisinin ya da adminlerin çevrelerinden birisinin meslekteki olağan bir günlerini/haftalarını anlatmaları istenebilir. 1-2 paragraf yeterli olur sanırım.
-
@paretowilfredo merkez bankası ile ilgili mesleklere de yer verebilir misiniz?
-
Bir vmy nin bir günü nasıl geçer tarzında gerçekçi bir yazı olsa okuyunca hafızamizda canlansa güzel olur .
-
muhasebeb aşırı derecede zorlayan bir meslek..