YÖKDİL SINAVI; 5 Mart 2017
-
@mariapuder Yani sınavda dinleme ve konuşma yok mu?
-
@arya ben esas klavuzu bulamadım ama haber sitelerine bakıyorum hep yds formatında yazıyor. Zaten sınavın 75 tl olması da bir kanıt. Elektronik ortamda yapılan listening speaking olmayan e-yds bile 200 tl ise bu sınavın en az 400 tl olması gerek. Artı 50 şehirde yapılacak bi sınav ki kıytırık e-yds bile ancak 3 şehirde yapılıyor.
-
@mariapuder projede şu şekilde yazıyor
Dil yeterliliği konusunda yaptığınız bu girişimlerin devamı gelecek mi?
Evet. Bu çalışmamızın devamında %100 yabancı dille eğitim yapan programlarımızdaki öğretimelemanları içinde yeni bir sınav planlıyoruz. Halen bu programlarda ders verebilmek için YDS sınavından 80 almak yeterli oluyor. Ancak YDS sınavı adayın sadece okuma odaklı açısından dil
yeterliliğini değerlendirebiliyor. Halbuki yabancı dilde ders anlatacak akademisyenin dii yeterliliğinin
konuşma ve dinlemede de olmas gerekiyor. Bu kapsamda da çalışmamızı başlattık. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız." bundan anlaşılan konuşma ve dinlemede olacağı ama belki ilk etapta uygulanmaz. -
Arkadaşlar YÖK'ü aradım az önce özellikle bakanlıklar için yds eş değerli var mı diye sordum aldıgım yanıt biz YÖK olarak bakanlıklara yaptığımız sınavı es değer kabul edin diye bi talimat veremeyiz tamamıyla onların insiyatifinde bir durumdur. Yani yds ye girmek şart şansa bırakılmamalı.
-
@JanTinbergen Hocam eğer yabancı dil seviye tespit sınavı diyorsa yökdili kabul edeceklerdir çünkü kılavuzda zaten belirtiyor eşdeğer olacağı ama onun yanı sıra bunun bir yabancı dil seviye tespit sınavı olduğunu da belirtiyor. Eğer kurumlar inada bindirmezse YÖK nezdinde bu da bir yabancı dil seviye tespit sınavı.
-
@mariapuder Hocam esas kılavuzu hala bulamadıysanız http://yokdil.yok.gov.tr/ bu linkten ulaşabilirsiniz.
-
@Antimülakat Hocam'ın dün söylediği gibi eğer ekonomik olarak zorlamayacaksa iki sınava da girmek muhtemelen en mantıklı olan, hem iki sınava girilmiş olunarak yüksek puan alma şansını arttırmış olabiliriz, hem de kurumlar YDS'yi kabul eder yökdil'i kabul etmezlerse risk alınmamış olur.
-
Yökdil ile ilgili detaylı bilgiler
http://tercihiniyap.net/yokdil-sinavi-nedir -
YÖKDİL örnek sorular : https://yadi.sk/i/UGEntq393DsZsh
-
İkinci yökdil sınavı ne zaman yapılacak bilgisi olan var mı?
-
@Ece_er_43 ÖSYM gibi bir sınav takvimi yayınlamadıkları için henüz bu bilgi verilmiş değil hocam.
-
Sınava girecek arkadaşlara başarılar. Umarım sağlıklı bir yapıdaki sınav ile karşılaşırız malum ilkler her zaman patırtıya kurban gidiyor.
-
Sınav YDS'ye kısyasla çok daha kolaydı. Yüksek puan alan çok olur.
-
Katılıyorum hocam ve demode sorular da vardı kurumların eşdeğer kabul edeceğini sanmıyorum artık
-
@miko dediğiniz gibi hocam kurumlar kabul etmeyebilir çünkü oldukça kolaydı sınav, gerçi sosyal bilimler alanından girdim ben belki diğer alanlar görece daha zordur fakat sınav az bir altyapısı olup az bir çalışmayla 70 civarı puanı aldıracak seviyedeydi. Herkese geçmiş olsun umarım işe yarar bir şeyler kazanır herkes.
-
Cevabı reveal olan bir soruyu hatirlayan var mı arkadaşlar?
-
@Agor Ben de sosyal bilimlerden girdim hocam ama çıkışta herkes çok kolaydı gramerleri görünce 100 alıyorum dedim tarzı konuşmalar yaptılar:) ne zaman açıklarlar acaba?
-
@miko umarım çok geç olmaz, bir tarih verdiler mi bilmiyorum ben ama sanırım en geç 20 gün sonra açıklarlar. Şimdi bu sınavın bu kadar kolay olması da iyi olmadı çünkü buradan artan puanlar sonucu barajları yükseltebilirler
-
@Agor tarih vermediler hocam. Zannetmiyorum barajı yükselteceklerini yds zor bir sınav yeterlilik sağlanamıyor diye buna yönelmiş olabilirler tıpdil gibi benim fikrim tabiki:)
-
YÖKDİL MART 2017 CEVAPLARI
as well as
as...as
carry out
affecting
speculated
couldn't account
neither nor
diagnosed with
examineCLOZE TEST
formulated v3 by