Her Üniversitede İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bulunması ve Çok Fazla Kontenjan Açılması Sorunu
-
Kime İİBF'nin yapılan haksızlığı ve kadro azlığın belirtsem hemen bana 2-3 doğru matematikle bölümü kazandın diyor.Ben de TM-1 başarı sıralamanın 63000 civarında kazandığımı ve 2013 senesinde bazı arkadaşların hukuk,pdr,öğretmenlik,ilahiyat vb. puanı yetmesine rağmen iibf fakültesinin yazdığı söyledim.Birçok kişi iibf bölümü düşük puanların girdiği söyleyip ama aynı söylemi öğretmenler için de söylemiyor.Sosyal medyada kurumiçi haksızlığı belirtsem kurumiçiler hemen İİBF kıytırık bölümü kazanmasan diyerek kendilerini savunmaya çalışıyor.Etkinliklerde sadece kadro,İİBF yapılan haksızlığın vb. yetmeyecektir.Ayrıca İktisadi İdari Bilimler Fakültesi itibarın artması için kontenjanların düşürülmesi ve üniversite iibf bölümlerin giriş puanlarının yükselmesine gerekir.Bunun için yetkilere twitter etkinliği,dilekçe,mail vb. etkinlikle kontenjanların azaltılması ve açıköğretimin kapatılması belirtmek gerekiyor.Bunu yaparak tüm İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin mezunların yararına olacaktır.
-
Bazı kişiler hali hazırda birden fazla fakülte olmasına rağmen neden böyle istek de bulunuyor?Ve İİBF fakültesi ve iibf bölümleri mali müşavirlik mesleği lazım olan hangi dersi eksik bıraktı ki?Bu talep daha çok işsizliğin artacağını sebep olacaktır.Üstad @paretowilfredo ,sizce istek gerçekleşme olasılığı var mı?
-
@hayırlısı035 Başlığı anlamam biraz zaman aldı dostum aceleye mi geldi ki ancak konu önemli forumda da bu konuyu tartışmaya açmakta iyi yapmışsınız, umuyorum İİBFSBF mezunları bu konuyu verimli bir şekilde tartışalım ve her mecrada fikrimizi en anlaşılır şekilde savunalım.
-
@plansız birisiyle bugün tartıştım o hızla yazdım.Daha kolay anlaşılması lütfen düzeltebilir misiniz?
-
@hayırlısı035 Bu konuyu yetkili arkadaşlara bırakayım @paretowilfredo @mk-ank
-
@hayırlısı035 Dostum guy ya da denetmen olmak isteyen cenahtan, buna itiraz edince de dünya kadar bize küfür sıralayan cenahtan mantıklı bir talep beklemek anlamsız olur. Neye olmaz şey diyorsak oluyor. Kulis olsun yeter ki. Neden olmasın?
-
@hayırlısı035 Her şehre üniversite kurma ve kurulan her üniversiteye ilk açılacak fakülte olarak İİBF ve SBF nin görülmesinin sebebi ne yazık ki ekonomik gerekçeler, hepimiz biliyoruz. Ekonomik hareketliliği sağlamak, şehirleri bu anlamda canlandırmak ve işsizliği ötelemek gibi nedenlerle hatta toplumsal başka bazı sebepler de var ki şehirlerin yaşam tarzını bu yöntemle sosyal mühendisliğe tabi tutmak gibi sonucunda en olmaz illerde okullar açılmış ve en masrafsız kurulumla bizlerin bölümleri açılmıştır. Tabi bir sonuç olarak yıldan yıla puanlar düşmüştür ancak fakültelerimizin ve mezunlarının itibarsızlaştırılması gayesiyle bundan bizi sorumlu tutmak ve hükümetin kadrolarımızda sürdürdüğü kısıtlayıcı politikayı buna bağlamak art niyetli bir yaklaşımdır. Sadece mezun çok olduğundan işsiz değiliz aynı zamanda diğer gruplara verilen imkan bizden esirgendiği ve her gün kadrolarımız küçültüldüğü için işsiziz. Üstelik eskiden beri sadece bizim fakülte mezunlarının yaptığı işleri artık en olmaz bölüm mezunlarına açmak da cabası. Her gün yeni bir talep duyuyoruz, böyle olmaz, bizlerin de bunların karşısında topyekün durmamız gerekiyor.
-
@plansız Ben de TY üniversitesi istiyorum. İlk kurulacak bölümün adı da Paretonya Tarihi ya da Pareto Felsefesi olsun istiyorum. Ayrıca adıma bir tane anfi bir tane de konferans salonu istiyorum. Çok mu? Bu adamların böyle her şeyi istediği yerde şuncacık şey istiyorum
-
@paretowilfredo Çok olur mu dostum:) şeyi unutmuşsun sokağın adı da /Paretonun Yolu/ olsun:) hatta ben Pareto Felsefesi'nde kürsü talep ediyorum
Nelerle uğraşıyoruz, bizim derdimiz bize yetmiyor gibi herkesin gözü İİBFSBF mezununda. Samimi ve dürüstçe bakan durumu görür, görmezden gelenlere de yavaş yavaş anlatacağız inşallah. Kimse bana şimdi üniversite sınavında yaptığım matemetik netini, derecemi söyletmesin, size ithamda bulunanlar için söylüyorum @hayırlısı035 bu iş matematik netine baksaydı ben daha hızlı atanırdım, üstelik 70 li puanlarla atanmıyoruz başkaları gibi. Ülkede rüzgar tersten esse bizden kesiyorlar, okullar corona sebebiyle kapalıyken bile öğretmen atanıyor, masal dinlemeyi severiz ama uyumak istediğimizde:) Hakkımızı bıkmadan savunmak zorundayız dostum, kurtlar sofrası varmış nasibimizde, ekmeğimize göz koyan koyana bakınız kurumiçi... aöf meselesine ise şimdilik yorum yapmayacağım daha önce forumda bu kitleyi karşıma almak zorunda kalmıştım, yenilemeye lüzum yok. Açıköğretim iyiniyetle kurulduysa bile suistimal edilmiş bir alandır. Onu da ayrıca konuşmak lazım.
-
Birçok ankara dışı hukuk tutmasına rağmen hacettepe siyaset bilimi tercih etmiştim 2011 yılında 11 bin sıralama ile şuan o günlere dönmek istiyorum ne kadar da toz pembe düşünmüşüm
-
@Willsmithh hukukun tek artısi avukatlik olurdu.
-
@zenginmemur B den 90 alıp mülakatsız kurum avukatı olurduk ( kötü senaryo)
-
@Willsmithh hocam b den 90 alabilsek zaten iibfdende yürür gideriz.90 icin kac net gerek?
-
@zenginmemur alana vakit harcayıp 80 + alan herkes sadece Bye odaklanırsan o puanları rahat alır
-
Dostlar tam olarak istediğim olmadiği icin mutsuzum acikcasi. Şukrediyorum elbette, gecmisi dusundukce de moralim daha da bozuluyor. Bazen bu kadar emek bunun icin miydi diyorum. Gecmiste anadolu lisesi, fen lisesi, ankara sbf derken... ilk sene sbfde 98'e yakin ortalamam da vardi, sanssiz biriyim bunu kabul ettim her zaman.Hep zor olmustur benim edinimlerim. Adalet okuyorum bu sene bitecek insallah su an 3.66 ortalamam. Malum dgs ile hukuk bitirebilmek icin. Hukuk da cok bana hitap etmiyor ama neyse. Ancak ders calismaktan yoruldum acikcasi. En zorunu secmisiz, guzel meslekler de var isin ucunda ama yipratici, 10 yil memurluk yaptim orada da hic rahat olamadim. Hep cok calistim, bazi memurlar vardi gizli issiz diyebilecegim onlar gibi olmadim. Hastayken bile rapor almadim ise gittim.Artik mukafatini ahirete biraktim, yasiyorken pek umudum yok acikcasi. Neyse fazla umutsuz hava yaratmayayim:) ayni sendikalar,meslek kuruluslari gibi iibf sbfliler icin meslekustu bir dernek vs. kurulabilir mi diye dusunmusumdur hep. Elbetteki siyasi olarak beslenmeyen bir örgutun cok da gucu olmuyor fakat bazen twitterdaki bir tepki bile bazi seyler yapmaya itiyor. Kendi derdimizi anlatmadan hep birilerinin bizim sıkıntılarımızdan haberdar olabilecegini dusunuyoruz. Karar verici pozisyonundakilerin tamamina yakini bizim gectigimiz yollardan gelmiyor bu sebeple kendimizi ifade edebilmeliyiz, zor olacaktir ama denemek gerekir.