İİBF'nin kadroları hukukçulara açılırken iyi ama iş İİBF'ye icra müdürlüğü yardımcılığı açılması isteyin açılması isteyince kötü...
-
Bunların adli hakim,savcı veya avukat olma ihtimali var.Acaba bunlar mı adalet dağıtacak?
-
Sırf konuşmak için konuşmuş
-
Bircok hukukcu arkadaşımız var, 4734, 213 ve bilimum kamu hukuku hakkında kendilerine ders vermisimdir, teşekkür de etmişlerdir.Kaymakamlığa notlarimla ve kafalarina takilan sorulara verdigim cevaplarla hazırladığım olmustur, kazananı da olmuştur.Yanlış anlamayin maksat kendimi ovmek degil, hukukculari yermek de değil.Yasi benden genc olmasina ragmen bircogu da bana bircok hukuk alaninda ders verebilecek düzeydedir.Ama boyle tartismalara girmeye değmez, hukukcu ve mühendis issiz sayisini azaltma politikası guduluyor, bunu firsat bilen aralarindan cikan birkaç zıpır da(eminim zamaninda iibflilerin bu sinavlarda kendilerine toz yutturdugu insanlardan birisidir) egomu tatmin edeyim diye zıplıyor.ciddiye almayin..Böyle birkac zıpır yüzünden de ülkemizin aydınlık yuzu olmasini umdugumuz hukukcularimiza karsi negatif bir genelleme yapmayalim..
-
@Ykps Evet.Sadece tek bu olsa diğerlerin aynı ego var.
-
@iibfpalace haklısınız.
-
Hepsi aynı düşüncede değil bence burda pek çok hukukçu arkadaşımız vardı beraber hazırlandık idari hakimlik sınavlarına herkes birbirine yardımcı da olmuştur zamanında. Ama bir kitle varki aşırı iibf karşıtı. İnsan kendine güveniyorsa iibf den Korkmaz hakimlik sınavında ve barajı da bu derece savunmaz. Canı yanan insan böyle at gözlüğü takmışcasına aynı şeyleri tekrar tekrar dile getirir. Geçenler de Twitter da bir hukukçu yazmış üniversite sınavında beş net matematik yaparak iibf kazanıp sonra da hakimlik kadrosuna göz dikiyorlar diye ve sürekli bunu tekrarlıyor. Başka bir argümanı yok bu kişinin.Bunun sebebinin kendilerine yediremediklerinden olduğunu düşünüyorum. O beş net yapmış diye küçümsediği insanlar emeklerini sonunda kadar vererek İdari hakimliği gece gündüz çalışarak kazanıyorlar. Kimse kimseden üstün değil hak eden kazanır kota da adil değildir. Kota koyacaklarına hukuk fakültelerindeki eğitim kalitelisini artırsalardı iibf idari hakimlikte onların önüne geçemezdi diye düşünüyorum. Herkesin sorgulaması gereken çok şey var da sorgulayan yok.
-
Vergi müfettişliği sayıştay denetçiliği konusunda atar gider yapan bazı(!) hukukçuları görmezden gelin o sınavlarda başarının %90 dan fazlası iibflilerin. Ayrıca vergi mevzuatı konusunda alınan eğitim en kral hukuk fakültesinde okutulan vergi hukuku derslerini 10 a katlar. Dahası meslek hayatında en çok yer kaplayan şey vergi tekniği revizyon ve muhasebe sadece hukukla bitmiyor iş.
-
@RootofAllEvil tamam