Eski bir GUY'um.Yaklaşık 4 sene guy olarak çalıştım,başka bir kuruma ve unvana geçerek görevimi sonlandırdım.Bazı arkadaşlar,bazı sendika üyesi kimseler bana kızacak ama,kimse kusura bakmasın,buna sebep olan,sendikalar,siyasiler,kurum içi memurlar kadar GUY'lardır da.Göreve başladığım günden beri gerek dönemdaşlarımı,gerek sonraki promosyonları,sendikalara üye olmaması konusunda ciddi ciddi uyardık.Neden mi?Hangi sendika olursa olsun,kurulduklarında biz muhtemelen daha ilkokula bile gitmiyorduk,o dönemde kurulan sendikaların karar organları,o dönemin kafasında olan insanlar tarafından oluşturuldu.Durum hala aynı.Bu sendikaların tutup da , başından beri karşı çıktıkları "uzman yardımcılarının/yeterliliğe tabi uzmanların" kazanımları için de uğraşacağını asla düşünmeyin demiştik.Bunun iki sebebi vardı ; 1-Mesleğin zaten yerlerde sürünmeye başlamış olan saygınlığını bir nebze olsun korumak , 2-İleride talep edilecek kazanımlarımız için uygun bir "kariyer kadro" zemini hazırlamak.Fakat kimileri kendi istekleriyle,kimileri "yeterlilik sınavında mülakattan geçirtmeyiz haaa" gibi tehdit ve şantajlarla üye oldu.Siyaset-Bürokrasi-Sendika kanadında bir olunca ve siz de bu sendika kanadının bir parçası olunca (Stockholm Sendromundan hallice bir durum),olan mesleğinize oluyor işte böyle.Olan,bu kurumlara girip çalışmak isteyen pırıl pırıl gençlere oluyor...58 yaşındaki adam kurum içi kıytırık bir sınavla "kariyer kadro" sahibi olacak..Göstermelik bir sınav,gösterlik bir mülakat ve voila : tebrikler bir kariyer kadro unvanına sahip oldunuz.Eski kurumumdaki arkadaşları arıyorum , "Yapsınlar onları da gelir uzmanı nolacak,en azından artık bize 'madem o daha yüksek maaş alıyor o yapsın' diyemeyecekler" kafasındalar.Saygınlık = 0 , kariyer imkanı = 0 , huzur = 0 , iş tatmini = 0 , muhatap olduğun insanların kalitesi = 0 , hergün kafasına esen vatandaş gelip ana avrat küfreder daha hafif karşılık versen bile özür diletirler vatandaştan,yoklamaya denetime gidersin vatandaş üzerine köpek salar,bıçakla kovalar,yakalarsa tartaklar ama onlara hiçbir şey olmaz , sıcak havada yoklamaya çıkarsın sıcaktan başına güneş geçer müdürün bir "geçmiş olsun" bile demeyip "ama bugün az yoklama yapmışsın,bu hafta bir şekilde telafi et" der , hatta usulsüz bir şekilde ilçeye görevlendirilerek zorla oraya gönderilirsin,Barış Pınarı Operasyonu sırasında orada bulunursun , teröristin kör kurşunu nedeniyle hayatını kaybedersin ama idarenin usulsüz görevlendirmesine rağmen maddi/manevi hiçbir yükümlülüğü olmaz..Bütün bunları umursamazsın,sanki tek sorunun buymuş gibi "en azından daha fazla para alıyosunuz siz yapın demezler" dersiniz...
Neyse...Düşündükçe sinirleniyorum..Sendikaların ve siyasetin , kurum içi konusunda bu kadar hoyrat,cömert davanabilmesinin en büyük sebebi,yeterliliğe tabi gelir uzman/yrdlarının yumuşak başlılığı ve umursamazlığıdır..
Amacım kimseyi kırmak dökmek,moralini bozmak veya iğneleyici konuşmak değildir,aranızda gücendirdiğim olduysa affınıza sığınıyorum..Kalın sağlıcakla...
iibfpalace
@iibfpalace
iibfpalace tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 7 Kasım 2019 Kpss A rezaleti
-
RE: Yeni Atanacaklara Tavsiyeler
Atanacaklara nacizane tavsiyeler verebilirim ben de.
1- Gun 24 saat .(7)uyku saati - (9)is saati - (2)beslenmeye ve kisisel bakima harcanan saat - (30 dakika) sabah is için giyinme, trasa harcanan zaman, yarimsar saat de ise gidip gelme süresi (1 saat),30 dakika da eve geldiginizde ust bas degistirme(30 dakika).Yarimsar saat ise gidis gelis derseniz, 4 saatiniz kaldı.Bu 4 saatinizi planlayin, kpss a ya çalıştığınız dönemler ders calisma programına ne kadar onem veriyorsunuz bilmiyorum ama bu 4 saati planlayıp programlamak inanın çok daha önemli.Ben hala başaramadım, o yüzden 2 senelik adalet bölümünü 5 senede bitiriyorum bu sene inşallah bitirirsem
2-Evinizi ise yakin tutun ama illa yakin olacak diye de sizi çok boğan bir yerde de tutmayın.Evinizi tutarken, tuttugunuz yere yakın en az bir tane enerjinizi atabileceginiz birsey olsun (benim icin bu, park ve yürüyüş yoludur mesela, olmazsa aklimi kaybederim).
3-Kariyer uzmansanız, vhkilerle ayni ortamda çalışacaksınız cok büyük ihtimalle.İlk 6 ay ne konuda konuşursanız konuşun, mesele sizin maaşınıza bağlanacaktır "sen de zamaninda çalışsaydın sen de kazansaydın" demeyin, onlarin zamaninda 4-5 uzmanlık anca vardı ve teftis kurulları da İstanbul Hukuk, Gazi İİBF, Ankara Siyasal ve birkac tane daha benzeri fakultelerin tekelinde gibi birseydi.Onun yerine magduru oynayıp "Tamam fazla maas alıyorum da napiyim, suclu bensem söyle her ay maaşımın farkını sana veriyim" derseniz kendi ağızlarıyla "Yok kardeşim suclu sen degilsin, devlet hak tanımış sana, suclu idare" demeye başlayacaklardır ve bir süre sonra size daha makul yaklaşacaklardır
4-Mütevazilik, bedava mutluluk veren nadir şeylerdendir.Mutevaziliginize başka insanlarin ne kadar ihtiyacı varsa, sizin de en az o kadar ihtiyacınız var.Meslektasiniz olsun olmasin, idareci olsun olmasın, mutevazilikten zerre nasiplenmemiş bircok insanla karsilasacaksiniz.Kimisi sizi parmakla gösterip "ben bununla ayni ortamda yemek yemem, bize bir yer ayırın araya da paravan çekin" diyecek ve dedigini yaptıracak, icinizden bazıları da guvenligi, taseron temizlik iscisini hatta vhkiyi parmağıyla gösterip "bunlarla niye ayni yerde yemek yiyoruz" diyecek, göreceksiniz bunları.Bu insanlara aldırmayın, onlardan olmayın.Taseron, temizlik iscisi elinde tabldotuyla yaniniza dikilecek, belki kendisi "oturabilir miyim" bile diyemeyecek,gorur görmez "buyrun oturun" deyin, hatta bardağına suyunu da siz koyun.Bu kimselerin cogunun onlisans veya lisans mezunu oldukları aklınızdan çıkmasın, bazılarının en kötü p93 veya p3'ten memuriyete atandiklarina sahit olacaksınız İlkokul mezunu olsalar da fark etmez, onları rencide etmemek, hal hatır sormak, arada şakalaşmak sizi görünen/gorunmeyen bir cok beladan koruyacaktır.Herkes ekmek parası icin orada, kimse kimseden üstün değil.
5- İlk ise başladığımda ben de bu konuda hataya düştüm, o yuzden yazmak istedim.
Kariyer =Yüksek maas değildir
Kariyer = odanizin olmasi degildir
Kariyer = Kurumunuzun size araba tahsis etmesi degildir
Kariyer = Kapıdan gectiginizde güvenliğin üst katlara "geliyor" diye sessizce anons geçmesi değildir.
Kariyer bütün bunlarin bilesimidir.Kim istemez ki yukarıda yazdıklarımı?Sahsen ben isterim hepsini de Belki bunlardan bir tanesini elde edeceksiniz, belki birkaçını elde edeceksiniz, belki hepsini elde edeceksiniz belki de hiçbirini elde edemeyeceksiniz. Ama butun hepisinin kapisini acan sey, isinizle ilgili bir konunun "vazgecilmez"i olmak.A kadro olmak size sadece, yukarida yazilanlardan "maas" kismini halletme lüksü veriyor.Gerisini siz halledeceksiniz."Maasim yerinde, keyfim iyi" deyip kenara cekilirseniz, bir bakmışsınız, B kadro ise girmis birisi bir konunun vazgecilmezi olmuş, konusundaki mevzuati hergun acmis bir saat de olsa çalışmış, müdürlük sınavını geçmiş, birkac sene başarıyla mudurluk yapmış ve ardindan daire başkanı olmuş ve amiriniz haline gelmiş.Siz 10 senede hala yukarida sayilanlarin "Maaş" kısmıni halletmissiniz kalmışsınız,o maaşı, arac tahsisini, odaya sahip olma kismini halletmiş.Tavsan-kaplumbağa yarisindaki tavşan olmuşsunuz."Maaşım yerinde, keyfim iyi" size yetiyorsa, sizin acınızdan problem yok diyorsanız yine yanılıyorsunuz çünkü bu bakis açısıyla, saygınlığınizi zamanla kaybedeceksiniz ve bunu hissedeceksiniz.Hatta oraya ilk geldiginiz günkü önyargıyla karışık sayginliga bile fit olmak isteyeceksiniz.Bu hatayı ilk kurumumda yaptım, ikinci kurumumda yapmıyorum, Allah utandırmasın
Uzun oldu, sizlerden bunun için özür diliyorum.Biraz da başlangıçta kendi yaptığım hatalardan olsa gerek, ayni hatalara düşmeniz sizleri tanımasam da beni üzer, bu yuzden uzattim -
RE: HazineVeMaliyeBakanlığı:KurumİçiHaksızlıktır-Kampanyaya imza ver!
4 sene gelir idaresinde uzman/yrdligi yapmış biri olarak, orada hala emek sarfeden, kariyer yapmaya çalışan arkadaşlarım adına cok üzüldüm.
Yıllarca KPSS/A sürecine hazırlanmış, bu ugurda hayatinin son 6-7 senesini yaşamamış gibi gören birisi olarak da, KPSS/A surecine hazirlanmakta olan arkadaslar adına cok üzüldüm.
Bunun yanlis birsey olduğunu söylediğinizde, karşınızdaki güruhun en önemli silahı "siz okumussaniz nolmus?", "KPSS ye, kurum sinavina girmisseniz nolmus?", "Biz de isi masada öğreniriz" demek oluyor, muhtemelen hayatlarının hicbir döneminde birakin KPSS yi kurum sınavını, lisede ortaokulda filan da ders calismamis oldukları icin, fasa fiso geliyor onlara bunlar.Aşağıya bir onerme birakiyorum :
"Peki, ben tıp okumadım, tusa girmedim, ben direkt uzman doktor olarak hastanede çalışmaya başlayayım?Nasıl olsa yapa yapa öğreniliyor ya hani?Bir iki hastayi oldurur, felc birakir isi öğrenirim.Beni pilot, astronot filan da yapsınlar?Bir iki ucagi dusurdukten sonra ogrenirim nasil olsa.Hic sinava girmeyeyim, yeterlilik kosullarim bu mesleklerin asil sahiplerinden cok daha asagida tutulsun, doktorluk da yaparim astronotluk da yaparim.Beni asci yapsinlar, bir iki kisinin yemeğine fazla tuz katarim, zamanla ogrenirim?"
Ne kadar sacma geldi değil mi?İste soforden,guvenlikten, ascidan kurumici kıytırık bir sinavla gelir uzmanı almak da o kadar sacma..Birileri artik, uzman olmayi, doktor olmayi, uzman maasi alıyor olmaktan, doktor maaşı alıyor olmaktan ayırmaya başlamalı, ikisi dağlar kadar farklı seyler.Bunu yapması gereken de kamuyu yönetenler.
Dogrudan "maasimizi yukseltin, maasimiz az" diyemiyorlar, o yuzden "unvanimizi gelir uzmanı yap" diyorlar.ilk cümleyi deseler ne siyasetten destek bulabilirler, ne sendikadan ne de burokrasiden.
Maaşın azsa (Turkiyede kimse hak ettigi parayi alamiyor, inanırım) , maasima zam isteginde bulun, "beni gelir uzmani yap" isteginde bulunma.onceki donemde uzman olanlarını da biliyorum bunlarin, is yapmıyor, amir de mecburen atıl bir yere koyuyor, tum gun iddaa oynuyorlar, yan taraftaki kahveye gidiyorlar, arasira da asagi inip yeterlilige tabi gelir uzman/yrdlarina "okulluuu, çalış çalış devlet niye para veriyo size" diyip dalga gecip tekrar yukarı katlarda iddaa oynamaya devam ediyorlar..Gormedigim seyler degil bunlar, boyle olmayanlarini tenzih ederim.. -
RE: 7 Kasım 2019 Kpss A rezaleti
@heleloy Ustadim keske dediginiz gibi olsa.Kiytirik bir universiteden mezun olmadim.2010 yilinda mezun oldum ve mezun oldugumda 96 KPDS'm vardi.Kpss puanim da o doneme gore ucuk sayilabilecek bir puandi (88-92 arasi).
22. mulakatimda filan ancak guy oldum (bir ara 6 ay askere gidip geldim,bir sene oyle kayboldu desek 3 senede guy oldum).
Yetmedi 2016 kpss ye girdim,yine 90 uzeri puan aldim , dil puanim da vardi.Bir sene gecerliydi ,birkac mulakattan yine elendim.
2017 kpssye girmedim ,hadi bir sene de kendi hatamla oradan kaybettim diyelim,2018 kpssye girdim , 92-97 arasi puanlar aldim ve yine dil puanim vardi.2018 kpssden beri de 9 mulakattan elendim.Yine cok sukur benim icin guzel,onemli bir kadro oldu ama o da KPSS ile degil YDS puaniyla aldigi icin oldu,YDS olunca mulakatta rakip azdi.Rakip 10-20 daha fazla olsa orasi da olmayacakti..
Simdi size nacizane soruyorum..2010-2018.bir sene askerlik bir sene kpss ye girmeme desek,istedigimi 6 senede alabildim.YDS-KPDS puanim da hicbir zaman 75'in altinda degildi.Ne marjinal gruplara katildim ne de baska seylere,hicbir zaman da yirtik,tavirlari memurlukla bagdasmayacak bir insan degildim.Uslubum,konusma tarzim da gayet yerindeydi,mulakatlarim da genelde oldukca iyi gecerdi (batirdiklarim da oldu).Gercekten kalifiye bir iibfli olamamis miyim?Eger olamamissam sizin icin kalifiye iibfli nasil olmalidir?Eger kalifiye iibfli olmussam,benim sucum neydi ki dayisi amcasi olanlarin 6 ayda çözdüğü bir sureci 6 senede ancak cozebildim?
Benim sucum yok..Suclu sistemin kendisi.Benim sucumsa ben mulakatlarda patir patir elenirken,o kadrolara patir patir yerlesenler gibi torpil arayisina girip șark kurnazligi yapmamakti...Kazancimizda haram olmasin,benimle ayni cileleri ceken iibfli kaderdaslarimin hakkina girmeyeyim,iyi olan kazansin diye dusunmekti benim sucum.
Simdi iyi mi oldu?Bakin artik KPSS ile alim bile yapmiyorlar,hep el altindan bir yerlere aldiklarini,KPSS ile girilecek kadrolara zamani gelince yerlestiriyorlar.Bakin artik munhasiran İİBF'lilere verilen kadrolar muhendislere,fen edebiyat mezunlarina verilir oldu.
Sizin yukarida yaptiginiz yorum,benim 6 seneme yapilan saygisizliktir,6 senelik emegime yapilan asagilamadir,hafife almadir.Sadece benim degil,benim gibi herkese yapilan bir ayiptir. -
RE: PTT uzman yardımcılığı/Genel
PTT gise calisani mesailerle,performanslarla gelir uzmani kadar (bazi sehirlerde daha fazla) maas alirken sartlarinin guydan cok daha kotu olacagi dogru birsey degil.200 kisi o binaya nasil sigacak sorusuna gelirsek,genel mudurlugun yeni mahallede ek binasi da mevcut,ayrica o binalarin icine girdiginizde,binalarin gorundugunden cok daha genis oldugunu goruyorsunuz.Mesela 7 katli binada 690 kisi calisiyoruz su an calistigim yerde.PTT genel mudurluk binasi simdi calistigim yerden en az 2 kat daha genis ayrica,o yuzden bunu dusunmeyin derim.
Saibe konusuna gelirsek,saibe yapma ihtimali kpss puani ile ne kadar bertaraf edilebiliyorsa,yds puani ile de o kadar bertaraf edilebilir hatta daha fazla bertaraf edilebilir.Son 2 senede yds den 70 uzeri alan sayisi,kpssden son 2 senede 80 ve uzeri alan sayisindan daha azdir.Saibe her yerde az veya cok,bir miktar oluyor bu ayri bir konu.
Ayrica gorev tanimina bakarsaniz,katilim bankalarinda calistirmayacaklarini gorursunuz.
Ptt uzman yrd kadrosu deger atfedilen bir kadro olarak ortaya cikarilmistir,o yuzden sadece gkgy veya sadece alan bilen degil,gkgy + alan bilen bile degil,hem gkgy bilen,hem alan bilen hem de dili olan insanlar arasindan insan secmek istiyorlar.KPSS sartini da ekleselerdi sinava giren sayisi 300-400 kisi anca olurdu,bunlarin da 250 si sinavi anca gecerdi,o yuzden eklemek istemediler,onun yerine alan agirlikli bir sinav yapmaya karar verdiler.Yds 70,ust kurullar disinda kac kamu kurumu istiyor?Hatta rekabet kurumu bile istemedi bu sene.Bu adamlari tutup bankada gisede,ya da onemsiz evrak islerinde calistiracaklarini dusunmuyorum.Oyle olsa yds sarti koymazlardi en azindan baraji 70 yapmazlardi.AȘ olup 70 yds baraji koyan bir thy uzman yrd kadrosu gordum,bir de borsa istanbul gordum ki ikisinin de kariyerleri cok aciktir.
O yuzden ne kendimizin,ne de birbirimizin moralini kesin sonuclar aciklanma arefesinde bozmayalim.Iceriden de gorustugum birkac kisiden duydugum kadariyla sefin ustu,mudur yrd ile ayni statude,hesap verecegi en alt hiyerarsik makam sube muduru olan, ama kariyer basamaklarini mudur yardimcilarindan cok daha rahat cikabilen bir kadro olacak. -
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
@jamiryoo Bir kurumda sozlesmeli merkez uzman yrdsi olduğum icin her kadroya başvurmuyorum.Sadece TİHEK ve Saglik teftişe başvurdum bu sene, TİHEK'te siralamaya giremedim, sağlıkta da mülakat olumsuz sonuçlandı.Sadece sozlesmeli-657 kıyası değil, birçok acıdan kiyas yaparak başvuruyorum veya başvurmuyorum.
"Zaten merkez uzman yrdsisin milletin hakkina niye giriyosun" diye düsünmeyin lütfen, kendimi de diger adayları da düşünerek ortayı bulmaya çalışıyorum..Kendi kurumumda malesef hem unvanim bazinda hem de kurumun kendi genelinde birçok belirsizlik, risk mevcut.Uzun sure bu riskleri,belirsizlikleri dikkate almayarak,görmezden gelerek hicbir sinava başvurmadım.Ama bu risk ve belirsizlik su sıralar artarak devam ettigi icin, her önüme gelen ilana başvurmadan,başkalarının hakkını da gözeterek şansımı deneme ihtiyacı hissettim. -
@bluephantom Hocam kendisiyle gorustum.Ozluk haklari konusunda bir bilgiye sahip degil ama 657 ye tabi merkez teskilat uzman yrdlarindan dusuk olamayacagini ifade etti.Kariyerli bir kadro olacagini,gys ye tabi olmayacagini,pttde birsuru sube mudurlugu oldugunu ve buralarda duzeltici,kontrol edici,takip edici gorevler ustlenecegimizi ogrendim yani pttbank veya pttnin acmasi muhtemel bir katilim bankasinda calistirilma gibi bir durum soz konusu degil.Belki o banka ile ilgili birimlerde calisacak arkadaslar olur ama topyekun orada calistirilmayacagiz.Guzel seylet duydum acikcasi
-
RE: Sözlü mülakatta alınan puan ve yorumlanması
Danıştayın bir kararı, sözlü mulakatlarda kamera olması gerektiği yönündeydi.Bazı kurumlar bunu uygulasa da bu da çözüm değil malesef..Dava açıp mulakat kayıtları olmadığından ötürü mülakatların tekrarlanmasını sağlasanız bile, bir insanın temsil kabiliyeti ve kavrama, anlatma yetenegi gibi soyut kavramlar kameradan ölçülemez ve kişiden kişiye göre de değişen unsurlardır.Misal ellerinizi birbirine bağlayıp durmanızı bir kisi "terbiyeli cocuk bak" diye degerlendirip temsilinize tam puan verebilirken, baska birisi "bu, ozguvensizligi temsil eder" deyip temsil kısmından cok düşük bir puan verebilir size..Çözüm belli ve çok basit : Mülakatlar kalkmalı ve kurum sınavı sonucuna gore asil/yedek liste belirlenmeli.
-
RE: İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Yılda ortalama toplam 2 bucuk 3 ay turnesi olan bir meslektir.İcislerindeki 3 denetim mesleğinden birisidir.Bu meslek dışındaki denetim mesleklerinden birisi mülkiye mufettisleri, diğeri mahalli idare kontrolörleridir.Kötü bir meslek değildir arkadaşlar, sadece buraya gelmeyi düşünen adayların, mülki idare amirlerinin biraz gölgesinde kalmayı ve diger iki denetim biriminin aksine, teftis yetkisi olmayan, sadece arastirma, on inceleme ve denetim yetkisine sahip olan bir meslek olduğunu kabullenip gelmeleri gerekiyor.Bence burada bir fırsat da var, diger iki denetim birimi gibi teftis sirasindayken soruşturmalik bir durum ortaya ciktiginda o teftis suresinin belirsiz hale gelip bazen 2 katini dahi aşması gibi olaylarla karsilasilmayacaktir ya da cok cok az karsilasilacaktir.Ayrica İcisleri, Türkiye'deki en forslu bakanlıklarsan birisidir, bunun bir parçası olmak inanın kendinizi iyi hissettirecektir.Ama dedigim gibi, icisleri bakanlığı, mulki idare bakanlığıdır, mulki idare amirleri disarisinda kalan her meslek/unvan 2. , 3., 4. , 5. plandadır en azindan simdilik..Dernek denetcilerini ise ben 2. planda olarak görüyorum ayrıca uzmanlaşma imkanına sahip olma açısından kesinlikle oldukça avantajlı durumdalar..
-
Yahu yok bankacilik diye birsey.PTT nin bankaci alimi da var.Gise ve buro gorevlisi (bankacilik) diye bir kadro var ilanda.Genel mudurlukte istihdam edilecek deniyor.Bankaci alimini 200 kisi artirmayi akil edemezler miydi?
iibfpalace tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Güzel kadrodur, hatta en iyi taşra kariyer mesleği olabilir.Zamanında cok istemistim, 2015 yılındaki sınavını bir soruyla geçememiştim
Kazananlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun, mesleğin yarın birgün iyi yerlere gelme ihtimali oldukça mümkün görünüyor, meslek içinde iyi yerlere gelme ihtimaliniz de mevcut.Hatta mevcut isim nedeniyle valiligin defterdar uzmanlarina inceleme/denetim yaptırdığına, bazı defterdarliklarda "defterdar uzmanlari koordinasyon kurulu" diye ayri bir birim olduguna ve bu kurulun başındaki koordinator uzmanin mudur doğrudan, müdürlükleri bypass ederek Defterdar ile yazistigina sahit oldum.Bunlar meslek adına guzel şeyler. -
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Sınavı kazanamaman nasiptir.Ama mulakatta dibine kadar nepotizm dönüyorsa bu nasip değildir, bunu söyledim.Bu baska birseydir ama nasip asla değildir.Kazanip "Rabbim nasip etti" tarzında guzellemelere kızıyorum.Son bir iki senedir birinciyi referanssiz aliyorlar deniyor, öyleyse bu kimseler de dediklerimin dışında.Ben kimseye referans kovaladı, buldu diye kızamam, birsey de diyemem sistemin nasıl işlediğini ben de iyi biliyorum sen de iyi biliyosun.Ama bunu bir sekilde yapıp, sonra da "Allah nasip etti" diyenlere kızıyorum.Ayni sekilde bunu yapip "Allah nasip etmedi" diyenlere de kızıyorum.Bulsun referansını artik vakiftir asirettir siyasettir burokrasidir, gördursun işini, "sistem böyle ben de bunun geregini yaptim nokta" desin birisi, zerre eleştirmem.Yaptigini sahipleniyor der geçerim.Ben de söylediklerimin arkasındayım.
Allah'in nasip edip etmemesi, mesru, adil bir yoldan gidildiginde soz konusu olabilir diye düşünüyorum.Herkese adil uygulanan yazılı sınavda bu nasip vardir.Ama nepotizmin dibine vurulan kariyer kadro mulakatlarinda da her önüne gelenden torpil isteyip, isini yaptiran veya yaptiramayanlar nasipten kismetten bahsetmesinler bir zahmet.. -
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Üzülmeyin dostlar, 2015 yılından beri ne sınavına ne mulakatina giriyorum.Son girdigim yıl bayağı da guzel puanla mulakata kalmıştım (96 puan), tabi daha toy oldugum, referanssiz girilebilecegine inandigim donemlerdi Kariyer meslekler arasinda guzel bir kariyer icin iyi bir kapıdir kaymakamlik ama boyle guzel birçok kapı var Türkiye'de.Biraz prestijli, bu prestiji karsisinda da meslegin en az ilk 10 yilinda küçük ilçelerde seni senden alan bir tarafi olan biraz sui generis bir kapı..
Bu konuyla ilgili en son 2018 yılındaki MGK Uzman Yrd başlığında konusmustum ama yine nepotizmin dibine dibine vurup burada "Yuce Rabb'im nasip etti oldu" diyen tipleri görünce yine dayanamadim, iki kelam edicem.
Birincisi, be adam senin rabbin kim?Se ni o listeye ekleten kisiler mi?Cevabın evetse tamam, tam da sukretmen gereken kisiye sukrediyorsun der kapatırım.
Yok iste Rabbim Allah, o nasip etmese olmaz iki yuzlulugune dalarsanız ben burada iki çift laf ederim size kusura bakmayın..O zaman ben de gidip evinizden kiymetli bir eşyanızı çalayım, o eşyayı ertesi gun benim elimde gorup iadesini istediginizde "Ama Allah nasip etmeseydi ben bunu çalamazdım, o yuzden artık bu benim, Allah bu eşyanın benim olmasini nasip etti" desem , sizi aptal yerine koymaya çalıştığımı, dini hassasiyetlerinizi acik bir sekilde istismar ettigimi düşünüp benden esyanizi iade etmem konusunda israrci mi olurdunuz yoksa "ya haklisin din kardeşim, al senin olsun, insAllah rabbim bana da tekrar nasip eder" deyip esyanin benim oldugunu mu kabul edersiniz?
Tabi ki o degerli esyanizin iadesini istersiniz.Ama ne hikmetse bu esyayi siz bol nepotizm eşliğinde çalınca, Allah'in nasip ettigini söyleyip, bir nevi sucu Allah'a atıp isten siyriliyorsunuz daha dogrusu siyrildiginizi düşünüyorsunuz.
Bu sözlerim, referans arayip bulamamis veya bulup da referansi yeterli olmamis olanlar icin de gecerlidir.Malesef tamamlanmis cürüm-tesebbus halinde kalmis cürüm ayrimi yapamayacağım bu konuda.
Ben illa referans aramayin demiyorum, yediyseniz bir nane, kabullenin, sucu da Allah'ın nasiplendirip nasiplendirmemesine yani kısaca Allah'a atmayın.Allah rab kitap nasip havalarda uçuşuyor maşallah, gören Umre-Hac kur'ası başlığı zanneder burayı
Referans aramadan şansını deneyen arkadaslar, sizler bu ülkenin iftiharlarisiniz benim icin.İnanın, yarin birgün "kamudaki bir ise esegi de baglasan fark etmez, kamu isi yürür" anlayisi terk edilip liyakat birgün gelirse, yasadiginiz haksızlıklar da, size haksızlık yasatanlar da belgesellere konu olacaktır.. -
RE: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Nasıl yani, yıllar sonra ilana çıkıp mühendislik bölümüne iibflilerden fazla mi kontenjan ayrılacak şimdi hem de 2 katı (7+3)?Bari devlet iibflilere denklik derslerini verip "diger 4 yillik fakültelerden herhangi birine denklik" diplomasi alma hakki verse, belli ki kurumlar artik bizi 4 yıllık lisans mezunu olarak görmüyor, bizdeki açığı da mühendislerle kapatıyor..Lütfen muhendis arkadaşlar uzerine alınmasın, serzenisim onlara değil, kendileriyle bir derdim de yok..
-
RE: Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@ozcanis ust alt gibi durumları yok.İkisinin de birbirine karşı arti eksileri var.Tekrar ihdas edilmis bir kadro, oldukca eski, köklü bir geçmişi vardır aslında bu kadronun.Yeni ihdas edilmis haliyle nasıl birsey olacak biz eski/yeni maliyeciler de merak ediyoruz.Yönetmeliğindeki is tanımına, uygulamada ne kadar yakin olacak merakla bekliyoruz.
-
RE: 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
Biraz daha beklerlerse, sınav ilani geldiği gun yeni doğmuş cocuklar okula başlamış olacak, ha gayret Aile ve Calisma Bakanlığı, az kaldı başaracaksınız..
-
RE: İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Yılda ortalama toplam 2 bucuk 3 ay turnesi olan bir meslektir.İcislerindeki 3 denetim mesleğinden birisidir.Bu meslek dışındaki denetim mesleklerinden birisi mülkiye mufettisleri, diğeri mahalli idare kontrolörleridir.Kötü bir meslek değildir arkadaşlar, sadece buraya gelmeyi düşünen adayların, mülki idare amirlerinin biraz gölgesinde kalmayı ve diger iki denetim biriminin aksine, teftis yetkisi olmayan, sadece arastirma, on inceleme ve denetim yetkisine sahip olan bir meslek olduğunu kabullenip gelmeleri gerekiyor.Bence burada bir fırsat da var, diger iki denetim birimi gibi teftis sirasindayken soruşturmalik bir durum ortaya ciktiginda o teftis suresinin belirsiz hale gelip bazen 2 katini dahi aşması gibi olaylarla karsilasilmayacaktir ya da cok cok az karsilasilacaktir.Ayrica İcisleri, Türkiye'deki en forslu bakanlıklarsan birisidir, bunun bir parçası olmak inanın kendinizi iyi hissettirecektir.Ama dedigim gibi, icisleri bakanlığı, mulki idare bakanlığıdır, mulki idare amirleri disarisinda kalan her meslek/unvan 2. , 3., 4. , 5. plandadır en azindan simdilik..Dernek denetcilerini ise ben 2. planda olarak görüyorum ayrıca uzmanlaşma imkanına sahip olma açısından kesinlikle oldukça avantajlı durumdalar..
-
RE: Uzman yardımcılığı mülakatı
Koyu renk takım elbise (siyah veya lacivert), gayrı ciddi durmayan bir kravat, beyaz gömlek işinizi fazlasıyla görecektir.Ayakkabı çok eski görünmemek ve yeni silinmesi kaydıyla, spor ayakkabıyı andırmayan herhangi bir koyu renk ayakkabı olabilir.
Başarılar dilerim -
RE: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
Kazananlara hayırlı uğurlu olsun.Guzel meslektir.Kazanan arkadaşlara nacizane tavsiyem, baktınız is tatmin ediyor, işinizi seviyorsunuz, dört kolla isinize sarılın ve ylisansinizi, doktoranızı isinizle ilgili konularda yapın, faydasını göreceksiniz.. 2015 senesinde unvan sadece maliye uzman yrd iken, listeye yedinci yedek olarak girmistim, sıra bir ay içerisinde 6. yedege gelmişti, geri kalan 11 ay 7. yedeğe yani bana sıra bir türlü gelememişti İçimde bayağı kalmıştı o zamanlar, başlığa denk gelince bu kadroyu kazanan arkadaşlara, kendilerinin cok şanslı olduğunu söylemek istedim..Su an Maaş/özlük hakları olarak ayni olan bir mesleğe sahip olsam da, hazine ve maliye uzmanlığının kişiye katacağı bilgi birikimini, cok az meslek katabilir..
-
RE: Taşra Uzmanlık 3600
Bu er geç olacaktır.Eski bir tasra uzmanı olarak, hak ettiklerini düşünüyorum.Ama makam tazminati ve ozel hizmet tazminati merkezle eşitlenir mi bilemiyorum.Malum, sadece ek göstergenin 3.600'e çıkarılması tek başına çok da bir anlam ifade etmiyor..