İİBF'nin Açıköğretim Kapatılması İlgili Etkinlik Yapalım
-
Psikolojiçiler etkinlik ve baskı ile bu sonucu ulaştı.Biz niye yapmayalım.
-
@hayırlısı035 twitter'daki ankete katılmak isterseniz aşağıya linki bıraktım
bağlantı metni -
Bu ülkede en büyük sıkıntıyı iibf liler çekiyor bizim bu tarz etkinliklerde daha etkin olmamız lazım.
-
@botan01 En azında İİBF'deki açıköğretim kontenjan sınırlanması olsa güzel olmaz mı?
-
@hayırlısı035 kontenjanın azaltılmasının yanında belli bir süreliğine öğrenci alınmasa daha iyi olur çünkü piyasada gereğinden çok mezun var
-
@botan01, içinde söyledi: İİBF'nin Açıköğretim Kapatılması İlgili Etkinlik Yapalım
@hayırlısı035 kontenjanın azaltılmasının yanında belli bir süreliğine öğrenci alınmasa daha iyi olur çünkü piyasada gereğinden çok mezun var
5 yil ogrenci alinmasa yine gereginden fazla mezun var IIBF'den.
-
1)İİBF'deki açıköğretim kapatılması veya kontenjan sınırı getirilmesi etkinliği hangi tarihte yapma ilgili twitter'da anketimiz var.Lütfen katılım gösterilim.Linki aşağıda
bağlantı metni
2)Ayrıca İİBF'deki açıköğretim kapatılması veya kontenjan sınırı getirilmesi etkinliği hangi saatte yapma ilgili twitter'da anketimiz var.Onunda linki aşağıda
bağlantı metni -
Etkinlik oylama sonucuna göre 7 Ağustos Cuma Günü Saat 20.00 de İİBF'deki açıköğretim kapatılması veya kontenjan sınırı getirilmesi adına etkinlik yapılacaktır.Lütfen duyuralım İİBF Ailesi
-
800 bin siralamayla iibf'nin bölümlerine girebiliyorsun .Adını soyadını yaz 10 soru yap tamam .Açıköğretim değil komple taşra üniversiteleri kapatılmalı .
-
@ekeblad beni de en çok bu koyuyor.Ben 2013 senesinde maliye 63 bin ile girdim.birçok arkadaş benden daha yüksek puanla İİBF bölümü kazandı.Ama maalesef birçoğumuz istediğimiz yerde değiliz.Değer bile görmüyoruz.Bende sizin gibi düşünüyorum sadece açıköğretim değil birçok üniversitenin iibf kapatılmalı.Ama bu sefer üniversitede bulunan hocalar,öğretim görevleri vb. karşı çıkar.En azından açıköğretim meselesi el atalım dedik.Hem de psikoloji başarı elde etti gündem sıcak iken bizde deneyelim dedik.
-
Psikolojiçiler başardı.Biz neden başarılı olmayalım.
-
@hayırlısı035 Sonuna kadar destekliyorum
-
7 Ağustostaki etkinlik için TAG öneriniz nedir?Lütfen yazalım
-
SabırTaşıOlsaÇatlar
-
Açıköğretim fakültelerini kapattırmaya çalışırken harcadığınız mental ve fiziksel eforun yarısını kendiniz için harcasanız daha iyi olmaz mı? İngilizcenizi geliştirseniz, mesleğiniz ve okuduğunuz bölümle ilgili sertifika programlarını takip etseniz, office ve yazılım programlarını etkin bir şekilde kullansanız açıköğretim mezunlarını dert etmeye vaktiniz kalmaz. Bunları yaptıktan sonra hiçbir açıköğretim mezunu da sizinle rekabet edemez zaten. Gerçi yaşadığımız toprakların geleneklerinde kendini yukarı çekmek hariç her şeye vakit ayırıp dert edinmek var siz de haklısınız.
-
@Ozzy Torpilin olmadığı yerlerde senin dedikleri işe yarıyor kardeşim.İstediğin kadar ingilizce bil istediğin kadar sertifikan olsun bir b×ka yaramıyor.Nereden biliyorum mülakat yapanların itirafları bizim okulda tanıtımda sık boğaz ettiğimizde söylediler.
-
@mrblue10 Elbette bunların olduğunu biliyorum, bizzat kendim de yaşadım fakat bu zorluklara hep daha iyi olmaya çalışarak karşılık vermenin insanın hem kişiliğine hem de kariyerine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sadece bu tip meselelere vakit ve enerji harcamanın pek faydalı olmadığını vurgulamak istedim.
-
@Ozzy haklılık payınız var ama zaten dediğiniz şeyler bu zamanda her bölüm mezununun yapması gereken şeyler, hatta zorunluluk. Mevcut mezun sayısının üstüne bir de açıköğretim mezun sayısı ekleniyor ve üstelik bazı kurum sınavlarına da girebiliyorlar (idari hakimlik dahil). Sonuçta yüksek yapan kazanacak elbette ama virgül farklarının yarıştığı sınavlarda bu konu daha da önemli diye düşünüyorum.
-
Bence açıköğretim mezunu olup kurum sınavlarını geçebiliyorlarsa (hele ki idari hakimlik sınavı gibi zor bir sınavı) insanların elinden bu hakkın alınmasını istemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ülkedeki herkesin üniversite okumak için şehir değiştirme şansı yok, bazı insanlar tam zamanlı çalışırken eğitimlerini tamamlayıp üstüne bu sınavlarda başarılı oluyorlarsa bence bize sadece tebrik etmek düşer. Psikoloji direkt insan sağlığıyla ilgili bir bölüm olduğu için örgün eğitimin dışına çıkmamalı fakat diğer iibf bölümlerinin eğitiminin açıköğretimde olmasının bence bir sakıncası yok.
-
@Ozzy maalesef İİBF ile ilgili düzenlemeler yapılmadığı için böyle. Salt memur yetiştirmek üzerine kurulu okullar olduğu içşn kimse tarafından önemsenmiyor. Yurtdışında bu okulların algıları tamamen farklı ve bu nedenle de popüler. Ülkemizde İİBF'de de örneğin programlama, yazılım, temel psikoloji vs.tarzında çok yönlü dersler verilmeli. Yönetici oluyorsunuz ama hiçbir uygulamadan haberiniz yok, bürokrasinin bu kadar hantal olması da biraz da bu yüzden. Bu okullar bu kadar yok sayılacaksa neden market dükkanı gibi her yerde açılıyor o halde? AÖF'ün kaldırılmasının istenmesi biraz da bu gibi düşünceler yüzünden yoksa elbette diğer dediklerinizde haklısınız.