2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
-
otuz altı. Irak'ın işgali kitle imha silahları sebebiyle.
-
Uluslararasi Adalet Divanı ile ilgili her sene soru çıkiyor nedense. Ösym çok seviyor bu konuyu bence Sanırım diplomasi veya kamu diplomasisi alaninda bu sene soru sorulmamiş paylaşilan sorulara bakilirsa.
-
Hemen hemen tüm sorulari yazdiniz arkadaşlara teşekkür ederim. Sorulari ösym yayinlayinca net bir şekilde analiz etme firsati olacaktir. Herkese başarilar dilerim herkesin gönlüne göre olur umarim
-
Bu arada 4 lü ittifak sorusu 1815 viyana kongresi ile kurulan ittifak sistemi mi? Bahsedilen oysa bu ittifakin mimari Avusturya şansölyesi Metternich'tir. Diğer müttefikler ise Ingiltere, Prusya ve Rusya'dir. Daha sonra Fransa da sisteme dahil edilmiştir
-
Hocam soru şunu soruyordu: Aşağıdaki devletlerden hangisi Kutsal İttifak'ta yer alacakken Fransa tehdidi nedeniyle Dörtlü İttifak'a katılmıştır? Buna benzer bir soruydu. Fransız tehdidi kesinlikle vardı sorunun içinde. O yüzden cevap Avusturya muhtemelen
-
4 soru kaldı. Sanki uluslararası hukuk sorularında eksik var. Uluslararası hukuku pek hatırlayamadık
-
Bir soru daha hatırladım. AGİT'in görevlerini soruyordu, ama şıkları hatırlayamadım. Zor bir soru değildi sanki. Bu da 37. soru olsun. Şıkları hatırlayan birisi yazarsa çok iyi olur
-
@SBF11 Anladim hocam teşekkür ederim cevap için
-
Diplomatik misyon şefi sorusunun cevabı başkonsolos mu olacak yoksa murahhas mı? Bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi?
-
@barocan Rica ederim hocam ne demek
-
@SBF11 Soru tam olarak nasildi?
-
@barocan Hocam sanırım ''Aşağıdakilerden hangisi diplomatik misyon şefi değildir?'' diyordu. Mealen böyleydi ama. Murahhas veya başkonsolos ama emin değilim. Başkonsolos misyon şefi değil ama murahhas ne onu bile bilmiyorum. Eskiden kullanılan bir şey sanırım.
-
@SBF11 sadece devlet olmalı onun cevabı
-
@SBF11 Bildiğim kadariyla diplomatik misyon şefi ünvanini haiz kadrolar büyükelçi, daimi temsilci, elçi ve maslahatgüzardir. Başkonsolosun diplomatik statüde değerlendirilmese de misyondaki en üst yetkili olduğu düşünülürse onun da misyon şefi olduğu söylenebilir. Murahhas bildiğim kadariyla belli bir göreve mahsus gönderilen temsilcidir. Ama sadece fikir yürütüyorum yanliş anlaşilmasin kesinlikle fikrim doğrudur diyemem. Kolay bi soru değil
-
@SBF11 1 sayılı CBK Madde 510:
(7) Misyon şefi; diplomatik temsilciliklerin, büyükelçi, daimi temsilci, temsilci, elçi, ortaelçi,maslahatgüzar unvanlarından birini taşıyan en üst yöneticisidir.
(8) Konsolosluk şefi; konsoloslukların, başkonsolos, konsolos, muavin konsolos, konsolosluk ajanı, fahri başkonsolos, fahri konsolos unvanlarından birini taşıyan en üst yöneticisidir.Burdan hareketle Başkonsolos oluyor cevap.
-
@keynesinvarisi teşekkürler mevzuata dayali cevap vermişsiniz. Bu konuda benim de bilgi eksikliğim var demek ki
-
@barocan Rica ederim hocam. Murahhas da temsilci demek bu arada ve o da misyon şefleri arasında sayılıyor.
-
Murahhas delege demek arkadaşlar. Ama misyon şefi olarak geçiyor mu bilemiyorum. Lozan Heyet-i Murahhası İsmet İnönü denilir mesela. Cevap Başkonsolos mu murahhas mı bilemedim şimdi. Ben murahhas yapmıştım.
-
@bytheodoras Murahhas: Delege,Temsilci
-
Örneğin Türkiye'nin BM Daimi Murahhası Feridun Sinirlioğlu'dur. Kendisi 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre misyon şefidir.