2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
-
@JABS Vallahi hocam ben de o sınava hazırlandım ama karşıma çıkmamıştı
-
@barocan Herkesin emeğine sağlık hocam
-
-
Hocam iki soruyu da söyleyin de netimi hesaplayayım
-
@keynesinvarisi 1 sayılı kararname mi, şaşırdım vallahi Ne alaka dedim
-
@bytheodoras Yazacağım hocam birazdan
-
2020 KPSS Uluslararası İlişkiler Testi Muhtemel Doğru Cevaplar
- Holsti'nin Sistemi--> Anarşik sistem
- Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu şehir: Lahey
- Saldırgan realizmin savunucusu İsrail Lobisi ve Amerikan Dış Politikası, Geleceğe Dönüş kitaplarının yazarı, neorealist düşünür: John Mearsheimer
- Varşova Paktı'nın kurulma nedeni: Federal Almanya'nın NATO'ya üye olması
- G-20 üyesi olmayan devlet: İran
- 1947 Dunkirk Anlaşmasının imzacı devletleri: İngiltere ve Fransa
- 1963 yılında İngiltere'nin AB'ye girişini veto eden devlet: Fransa
- Hangisi Kutsal İttifak tarafındayken Fransız tehdidi sebebiyle Dörtlü İttifak'a dahil olmuştur: Avusturya ve İngiltere konusunda ihtilaf var sanırım. Ben de tam bakamadım. Net cevap veremedim kusura bakmayın.
- Çatışma durumunun olmadığı ama çatışma potansiyeli barındıran durum: Negatif Barış
- 1919 Paris Kongresi'ndeki Onlar Konseyi üyesi olmayan devlet: SSCB
- Hangisi diplomatik misyon şefi değildir: Başkonsolos
- NATO'nun 1999 genişlemesiyle üye olarak kabul ettiği devletler: Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya
- Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı çıkan devletler: Bu soruda eğer imtiyazlı ortaklık var ise cevabın Almanya ve Fransa olması gerekiyor. Fakat imtiyazlı ortaklık 2004 yılında Almanya Şansölyesi Merkel tarafından ortaya atılmış. Fakat soru kökünde hatırladığım kadarıyla 2004 yılından çok daha eski bir tarih refere ediliyordu. Soruyu tam hatırlayan olursa daha iyi bir yanıt verebiliriz. Ama muhtemel doğru cevap Almanya-Fransa gibi duruyor.
- Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun çözümü için oluşturulan Minsk Grubu hangi örgüt bünyesinde faaliyette bulunmaktadır: AGİT
- Türkiye'nin 1950 yılında Kore'ye asker yolladıktan sonra NATO'ya yaptığı başvurudan red cevabı almasının nedeni: Çok net hatırlamıyorum ama ABD'nin Doğu Akdeniz'de kurulacak örgüte Türkiye'nin üye olmasını istemesi gibi bir cevabı vardı.
- Postkolonyal teorinin temsilcisi: Edward Said
- Destalinizasyon, barış içinde bir arada yaşama politikalarının savunucusu: Nikita Kruşçev
- Makedonya ile isim problemi yaşayan devlet: Yunanistan
- Soruyu net hatırlamıyorum fakat hatırladığım kadarıyla Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ne göre hangisi yanlıştır diyordu: Diplomatlar yargılama yapar seçeneği yanlıştı.
- Teori-kavram eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır: Femizim-güç
- Sosyal inşacılık ile ilgili teori sorusu: Devletin kimliği değişirse dış politikası da değişir.
- PKK'nın İran kolu: PJAK
- Hangisi 1923-1945 arası gelişme değildir: Bağdat Paktı
- Soruyu hatırlamıyorum ama hangisi yanlıştır gibi bir soruydu: Kabul eden devlet reddettiği agreeman için gerek sunmak zorundadır.
- Uluslararası anlaşmaların geçersiz olmasının koşullarından biri değildir: İç hukuka aykırılık
- Normlar hiyerarşisini savunan teorisyen: Hans Kelsen
- Türkiye'nin AB'ye tam aday olarak kabul edildiği gelişme(Soruyu yanlış hatırlıyor olabilirim): 1999 Helsinki
- AİHS ile alakalı bir soru vardı cevabı: İşkence Yasağı
- Kıta sahanlığı ile ilgili hangisi doğrudur: Kıyı devletinin kaynak işletme hakkı gibi bir seçenek yanlış hatırlamıyorsam doğru cevap olacak.
- Fransa'nın 2. Dünya Savaşı'nda kurduğu savunma hattı: Maginot Hattı
- Hegemonya ve rıza kavramlarının sahibi teorisyen: Antonio Gramsci
- Hangisi realizm türü değildir: Normatif Realizm
- BM'ye tescil ettirilmeyen anlaşmanın akıbeti nedir: BM organları önünde ileri sürülemez.
- UAD'ye kimler başvuru yapabilir veya taraf olabilir: Yalnız Devletler
- ABD'nin Irak'ı işgal etmesindeki somut gerekçesi: Kitle imha silahlarının varlığı
- AGİT'in görevlerinden birisi değildir: Ben cevapta sınır belirleme bir şey olduğunu hatırlıyorum ve öyle düşünüyorum. Yani AGİT sınır belirleme yetkisine sahip değildir. Şıkları açık bir şekilde hatırlayan yazabilir, biz de yararlanırız.
- Bir devletin başka bir devletten tehdit algılayıp silahlanması durumunda buna tehdit algılanan devletin de aynı şekilde cevap vermesini karşılayan kavram: Güvenlik İkilemi
- 1952 Hür Subaylar Darbesi hangi ülkede meydana gelmiştir: Mısır
- 2004 yılında Kıbrıs sorununun çözümünde kabul edilen, Türk tarafının kabul ettiği, Yunan tarafının kabul etmediği plan: Annan Planı
- Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadına dönüşüne neden olan gelişme: Rogers Planı
Arkadaşlar bazı soruları yanlış hatırlıyor olabilirim. Bazılarını aklıma geldiği şekliyle yazdım. Bazılarını tam hatırlayamadım ama mealen yazdım. Düzeltme yapmak isteyen olursa bizler de yararlanmış oluruz. Soruların hatırlanmasında ve cevaplanmasında yardımcı olan herkese teşekkürler.
-
Hocam 8.Sorunun doğru cevabı İngiltere. Kutsal ittifak; Avusturya, Prusya ve Rusya'nın dahil olduğu bir ittifak. https://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Alliance Bu İttifak'a daha sonra İngiltere de dahil oluyor ve ismi Dörtlü İttifak oluyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Quadruple_Alliance_(1815)
-
Sağolun hocam elinize sağlık
-
@SBF11 Hocam ellerinize sağlık gerçekten büyük çaba harcadınız bizlere ve gelecekte forumu takip edeceklere de katki sağladiniz. Ayrica sayfada paylaşimda bulunan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
-
@bytheodoras @barocan Rica ederim arkadaşlar. Sizlerin de emeğine sağlık.
-
ÖSYM Aday İşlemleri sekmesinde soruların cevapları açıklandı arkadaşlar. 34 doğru 6 yanlış ile yarışmaya katılıyorum, bir işime yarar mı emin değilim Ayrıca, çok basit goller yedik...
-
33 doğru 7 yanlış ile katılıyorum ben de, basit soruları kaçırmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim
-
35 Doğru 5 Yanlış da bende var. Irak sorusunu nasıl yanlış yaptım sınavda aklım almıyor 36 olabilirdi. Arkadaşlar P34'den alım açılıyor mu? Hangi kurumlar alıyor bilgisi olan var mı?
-
RTÜK uzman yardımcılığı , Dış ticaret uzman yardımcılığı, çeşitli bakanlıklardaki AB uzman yardımcılıkları, sanayi ve teknoloji uzman yardımcılığı, havacılık uzman yardımcılığı, TİKA Uzman yardımcılığı
Şimdilik bunlar var. Ama P35, P36, P37, P38 ayrıca P7 ve P11 de uluslararası iliskiler katsayılı puan türleri. Bunları da takip etmek lazım.
-
@bytheodoras hukuk ve diğer sınavlara girmedim ben hocam sadece p34 hesaplanacak. Teşekkürler cevap için bu arada.
-
P34 puan türünden alım var. P36 ve P7 puan türlerinden de alım gördüğümü hatırlıyorum.
-
@bytheodoras hocam 84 küsür geliyor hesaplamam doğru tutarsa şayet p34 puanım, ama işte fazla alım yok sanırım.
-
@MiraKar 84 puan gelirse biraz zor hocam, o kadar alım olmuyor.
-
@SBF11 evet maalesef toplamda kaç netiniz var hocam