2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@grwvh gizli işlem sadece nispi muvazaada olmuyor mu Soruda sadece muvazaami diyordu nispi mi?
-
@Gülbeşeker muvazza diyodu sadece
-
@keynesinvarisi hocam buradaki ifa imkansızlığı baştaki objeftif imkansızlık borcu sona erdirir ama sonraki imkansızlık borcu sona erdirmez soruda özellikle dikkat etmiştim sonraki imkansızlık verilmişti ondan cevap o olur yani ikale değil.
-
@silence Sonraki ifa imkansızlığı konusunda haklısınız ben de sonraki şeklinde hatırlıyorum ama ikalenin de borcu sona erdirmediğini düşünüyorum. Araştıracağım şimdi zaten muhtemelen yarın soruları göreceğiz.
-
@Gülbeşeker evet yanlış olanı nispi de var ama şıkta kesinlikle geçersiz olur diyordu o yanlış bazı durumlarda geçerli olabiliyor
-
@silence bastaki objektif imkansizlikta borc doğmaz ki sona eresin sözleşme kesin hükümsüzdür kanunda da sonradan ifanın imkansız olması yazıyor zaten.Hadi herseyi geçtim Borç ilişkisi borcuda sona erdirseydi niye 2 li ayrım yapma gereği duymuslar neyse yarın açıklaninca göreceğiz
-
Yav arkadaş ne sözleşme imiş:) ÖSYM'nin hukukta sorduğu en kıl soru bu idi sanırım.
-
@LioN kanuna baksalar bi bunların hiç biri olmayacak
-
@Antimülakat ceza kanununda silah tanimi yok diye biliyorum
-
@john Tck Tanımlar
Madde 6- (1) Ceza kanunlarının uygulanmasında;
a) Vatandaş deyiminden; fiili işlediği sırada Türk vatandaşı olan kişi,
b) Çocuk deyiminden; henüz onsekiz yaşını doldurmamış kişi,
c) Kamu görevlisi deyiminden; kamusal faaliyetin yürütülmesine atama veya seçilme yoluyla ya da herhangi bir
surette sürekli, süreli veya geçici olarak katılan kişi,
d) Yargı görevi yapan deyiminden; yüksek mahkemeler, adlî ve idarî mahkemeler üye ve hakimleri ile Cumhuriyet
(1)
eden zaman süresi,
f) Silah deyiminden;- Ateşli silahlar,
- Patlayıcı maddeler,
- Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet,
- Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler,
- Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik
maddeler,
g) Basın ve yayın yolu ile deyiminden; her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim aracıyla yapılan
yayınlar,
h) İtiyadi suçlu deyiminden; kasıtlı bir suçun temel şeklini ya da daha ağır veya daha az cezayı gerektiren nitelikli
şekillerini bir yıl içinde ve farklı zamanlarda ikiden fazla işleyen kişi,
i) Suçu meslek edinen kişi deyiminden; kısmen de olsa geçimini suçtan elde ettiği kazançla sağlamaya alışmış kişi,
j) Örgüt mensubu suçlu deyiminden; bir suç örgütünü kuran, yöneten, örgüte katılan veya örgüt adına diğerleriyle
savcısı ve avukatlar,
e) Gece vakti deyiminden; güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele kadar devam
birlikte veya tek başına suç işleyen kişi, Anlaşılır.
-
@fatih809 cevap ne oluyor şimdi başkan,
-
@fatih809 kaldı ki ösym orda bizden Türk Ceza Hukuku'na ve içindeki o madde içeriğine ne kadar hakim olduğumuzu sorgulamıyor sorgulaması da beklenemez altı üstü azcık dikkatli misin farkındalığın ne ölçüde esas meseleye ne kadar odaklanabiliyorsun soruşturma kovuşturmaya biz hangi derste değiniyoruz bunu sorguluyor, tamam bazı sorular zor da ama biz umursanılmaması gereken sorulara o kadar beyin yoruyoruz ki sonu facia oluyor resmen
-
@varol hocam indirin pdf i ara kısmına tek tek tabirleri yazın pdf'te geçmeyen cevaptır
-
@varol BİRİNCİ BÖLÜM
Kapsam ve Tanımlar
Kanunun kapsamı
Madde 1 – (1) Bu Kanun, ceza muhakemesinin nasıl yapılacağı hususundaki kurallar ile
bu sürece katılan kişilerin hak, yetki ve yükümlülüklerini düzenler.
Tanımlar
Madde 2 – (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
a) Şüpheli: Soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi,
b) Sanık: Kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar, suç
şüphesi altında bulunan kişiyi,
c) Müdafi: Şüpheli veya sanığın ceza muhakemesinde savunmasını yapan avukatı,
d) Vekil: Katılan, suçtan zarar gören veya malen sorumlu kişiyi ceza muhakemesinde
temsil eden avukatı,
e) Soruşturma: Kanuna göre yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden
iddianamenin kabulüne kadar geçen evreyi,
f) Kovuşturma: İddianamenin kabulüyle başlayıp, hükmün kesinleşmesine kadar geçen
evreyi,
g) İfade alma: Şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından
soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesini,
h) Sorgu: Şüpheli veya sanığın hâkim veya mahkeme tarafından soruşturma veya
kovuşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesini, -
@varol hocam gördüğün gibi tck da silah itiyadi suçlu gece vakti çocuk tanımı var , bir arkadaşımız da atmış kovuşturma cmk da tanımlanmış
-
@fatih809 yanlis yapmisim, hayirli olsun herkese
-
@iyibiri kesinlikle hocam kovuşturmayı görüp direk işaretledim sonra diğer şıklara baktm ve üzürinde düşünmedm yoksa başka şeyler düşünüp değiştireblrdm dedğnz gibi bazı sorular cidden zor bazıları sadece Dikkat istyor
-
@silence sözleşmeden önceki imkansızık ve de sözleşmeden sonraki kusursuz imkansızlık borcu sona erdirir.
-
@fatih809 kovuşturma olacak bariz bir soruydu aslında, kovuşturma TCK da değil CMK da olduğunu bilen zaten bu soruyu yapabilirdi . Ben ordan yaptım
-
TCK da tanımlanma sorusu güzel bilgiyi ölçmeye yarayan ve düşüren bir soruydu. Sınavda soruyu çözerken kovuşturma tabiki saçmalama hacı ceza kanunu bu kovuşturma kesin var akıllı ol diyorsun kendi kendine ama CMK yi o sırada resetliyorsun kafada:)