2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@pabloescobarr hocam Bekir çelik bogazlar diyor diger tarih hocalarına soran varsa söylesin
-
@sessessc tarih hocasına sordum. O da boğazlar dedi. Boğazlar konusunda sovyetler bizim taraftaydı dedi.
-
@suigeneris123 hocam neye göre hangi dayanağa göre tartışmasız boğazlar olacak bilmiyorum. Boğazlar konusunda SSCB lozanda bizim egemenliğimizi kabul etmedi, komisyon isteyenlerdendi. Tek fark komisyonda sadece karadeniz ülkeleri olsun istiyordu. Ardından montröye kadar boğazlar ile ilgili gelişme olmadı. Montröye de sadece mihver devletler ile SSCB karşı çıktı.
Ancak ben locarno paktı ve cemiyeti akvamın musulu Irak'a bırakması ve haliç konferansının başarısızlığı sonucu Türkiye’nin musula harekat düzenlemek için hazırlıklar yaptığını ve SSCB'nin yanımızda görünmesini istediğimiz için 1925'de SSCB ile dostluk ve tarafsızlık anlaşması yaptığımızdan dolayı cevabın musul olacağını düşünüyorum.
Bizler veya hocalar hata yapıyor olabiliriz. (Bkz. İnsan hakları 6.soru) Cevap tabi boğazlarda olabilir bilmediğimiz bir anlaşma gelişme varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
Aihm 11 nolu sorusu cevabı için hocalarla görüşen oldu mu? Ondada 2 şık üzerinde gidilip gelinmiş
-
Kit sorusunda cevap; kit yönetim kurulu üyeleri birden fazla yönetim kurulu üyeliği yapabilir, diye diye bir şık vardı o değil miydi
-
Arkadaslar turkce gise sayisimiydi
-
@pabloescobarr ramazan Yetgin kitabında boğazlar sorunu diyor
-
Bir araya ayri yazilir baktim arkadaslar
-
@YunusEmre_58 heralde can yakacak bu soru
-
Bu sene kacla kapatır acaba
-
@azy Cumhuriyet DönemiDüzenle
Türkiye Lozan Barış Antlaşmasında sınırlara dahile edilemeyen bölgeler, 12 Adalar ve Boğazlar vb sorunlar Batılı devletler ile Türkiye'nin ilişkilerini bir süre daha olumsuz etkilemeye devam etti. Boğazlar konusunda kimi farklılıklar taşısa da, Türkiye'ye en yakın görüşü Sovyetler Birliği savundu. 1919'dan başlayarak yirmi yıl boyunca SSCB'yle ilişkiler belli bir düzeyin üstünde tutuldu. 1928'de Cenevre'de toplanan Silahsızlanma Konferansı'na SSCB'nin önerisiyle Türkiye de çağrıldı. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türkiye'nin ilk kez katıldığı uluslararası konferansta Türkiye temsilcisi topyekûn silahsızlanma konsusunda Sovyet tezini destekledi
-
İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin
Oluşturduğu Denetim Mekanizmasının Yeniden
Yapılanmasına İlişkin 11 No.Iu Protokol4 Kasım 1950 tarihinde Roma'da imzalanan insan Haklarını ve Ana
Hürriyetleri Korunmaya dair Sözleşmeye (bundan sonra Sözleşme olarak
isimlendirilmiştir) ilişkin işbu Protokolü imzalamış bulunan Avrupa Konseyi'ne Üye
DevletlerEsas itibariyle başvuru ve Avrupa Konseyi'ne üye ülke sayısındaki artış
muvacehesinde, Sözleşmenin teminat altına aldığı insan haklan ve ana
hürriyetlerin korunmasının etkinliğini muhafaza etme ve iyileştirme amacıyla
Sözleşmenin oluşturduğu denetim mekanizmasının yeniden yapılanmasının acil
ve gerekli olduğunu dikkate alarak,Bu nedenle, özellikle halihazırdaki Avrupa İnsan Hakları Komisyonu ve
Divanı'nın yerine, Daimi bir Mahkemenin oluşturulmasını teminen Sözleşmenin
bazı maddelerinin tadil edilmesi cihetine gidilmesini dikkate alarak...DİYE DEVAM EDİYOR. SON PARAGRAFTA SORUNUN CEVABI MEVCUTTUR.
-
Bireysel basvurumu yani cevap insan haklarinda anlamadim
-
@profesör16 daimi bir mahkeme tam zamanlı mahkeme
-
@suigeneris123 Hocam bilgi için teşekkürler. Cevap boğazlar olabilir ama bunlar çok genel ifadeler. Soru SSCB ile ilişkilerimizi geliştiren diye sorulmuştu SSCB ile boğazlar için bir anlaşma diyalog konferans sözleşme vs yapılmamışken Musul için yapılmıştı. Bundan dolayı görüşüm hala musul. Bugün açıklanır umarım netleşir. Teşekkürler.
-
Bu sene baya karisik ya daha turkce var bakalim ne cikacak cevaplar
-
@azy Ben MUSUL yaptım. Ancak yaptığım araştırmalarda MUSUL sorununda RUSYA'nın konuya tarafsız kaldığı, bu sebeple TÜRKİYE'nin haklı davasında yalnızlaştığı yönünde dolayısıyla cevabın BOĞAZLAR olması muhtemeldir.
-
@azy önemli olan sorunun kökü 2 cevapta olabilir
-
@profesör16 KOMİSYONUN yerine daimi süreli bir Mahkemenin kurulması.
-
@Mckr213 sagolun hocam tam zamanlı olan şık yni