TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2020 Kaymakamlık Sınavı.

KPSS A
    2020 kaymakamlık sınavı
    621
    10947
    1188620
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • R
      ryu753 @AbcQwe Son düzenleyen:

@KamuAdayı ne alaka bölümümle hocam? Doğru mu değil mi söylediğim şey? Genişletici/daraltıcı maliye politikaları IS i etkiler onun üzerinden de AD yi. Para ve maliye politikaları AS yi etkilemez.

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • S
        srsmn Son düzenleyen:

Tamam da baraja yönelim 😀

Bütün dünya benim olsa gamım gitmez nedendir bu?
        Ezelden gam turabıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • A
          AbcQwe @ryu753 Son düzenleyen:

@ryu753
          hocam olaya salt ezber yaklaşıyorsunuz ve tüm iktisadi kabulleri amacınıza göre yorumlamaya çalışıyorsunuz. bu şekilde bir yere varamayacağız. açıklardım sebebini ancak şu an dışarı çokmam gerek

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • ?
            Eski Kullanıcı @ryu753 Son düzenleyen:

@ryu753, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

@can-mavi vergi artışı dendiğinde zaten devlet hiç bir zaman doğrudan tüketiciden vergi almaz üreticiden alır devlete vergiyi ödeyen üreticidir, tüketiciye yansıtır orası ayrı. Vergi dediğinde o zaman üretici olarak düşünmemiz lazım 🙂 düşünürsek neler çıkar daha ?

Anlaşılan konuya vergi mükellefi ve vergi sorumlusunu anlatarak başlayıp daha sonra kurumlar vergisinin neden maliyetleri arttırdığını anlatmak lazım

• ?

Tabii ki öyle itiraz edildi bitti ama beni aydınlatacak birini arıyorum açıkcası. Sorudan tamamen bağımsız kurumlar vergisi bir maliye politikası değil midir? Maliye politikası talebi etkilemez mi? Nasıl arz şoku oluyor sorudan ayrı açıklayacak birisi varsa memnun olurum.

Para politikası ve maliye politikası ad eğrisini etkiler.. as eğrisini ise üretimin artması veya azalması etkiler.. kurumlar vergisi artar, girdi fiyatları artar maliyet artışı olur ve as sağa kayar negatif arz şoku olur .. Yani para politikası da as yi değil ad yi etkiler

? 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • ?
                Eski Kullanıcı @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

Tabii ki öyle itiraz edildi bitti ama beni aydınlatacak birini arıyorum açıkcası. Sorudan tamamen bağımsız kurumlar vergisi bir maliye politikası değil midir? Maliye politikası talebi etkilemez mi? Nasıl arz şoku oluyor sorudan ayrı açıklayacak birisi varsa memnun olurum.

Para politikası ve maliye politikası ad eğrisini etkiler.. as eğrisini ise üretimin artması veya azalması etkiler.. kurumlar vergisi artar, girdi fiyatları artar maliyet artışı olur ve as sağa kayar negatif arz şoku olur .. Yani para politikası da as yi değil ad yi etkiler

Is eğrisi ile veya bireysel veya piyasa arz eğrisi ile karistiriyorsunuz as egrisini bence

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • ?
                  Eski Kullanıcı @ryu753 Son düzenleyen: Eski Kullanıcı

@KamuAdayı AS yi maliye politikaları sağa sola kaydırmaz onu demek istiyorum.

As yi para politikası da sağa sola kaydrmaz.. biz de onu demek istiyoruz

• R
                    ryu753 @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi kurumlar vergisinin artması ya da azalması maliye politikasıdır. Bu politika AS yi etkileyemez hocam. Evet maliyet artışı as yi sola kaydırır mesala hammadde fiyat artışı gibi ama sizin dediğinize katılmıyorum.

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • ?
                      Eski Kullanıcı @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

Sola kayar olacak ...

• ?

@can-mavi kurumlar vergisinin artması ya da azalması maliye politikasıdır. Bu politika AS yi etkileyemez hocam. Evet maliyet artışı as yi sola kaydırır mesala hammadde fiyat artışı gibi ama sizin dediğinize katılmıyorum.

Olaya bir politika olarak makmayin maliyetleri etkiliyen bir olgu olarak bakın...

• R
                          ryu753 @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi hocam o nasıl oluyor ya. Makro iktisat kuralları ortada yorumlayarak sonuç mu çıkaracağız AS yi para ve maliye politikaları etkileyemez bu her kitapta yazar kurumlar vergisi maliye politikası mıdır? Evet. Soru bitti zaten. Herkese iyi aksamlar dilerim.

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • Y
                            Yunus1059 Yasaklı Son düzenleyen:

Dostlar sınav bitti itirazlar bitti hala neyi tartisiyorsunuz. Şu sınavın sonucu ne olacak baraj ne olacak, kacla kapatacak mevzu bu olamlı artık ?

• S
                              sessessc Son düzenleyen:

Evet herkes kendi lehine olanın dogru olmasını istiyor ama emin olun sonuç daha üzücü oluyor özellikle şu süreçte kendimizi her anlamda kandırmamaya çalışalım

• M
                                miAzim Son düzenleyen:

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/55105

• ?

@can-mavi hocam o nasıl oluyor ya. Makro iktisat kuralları ortada yorumlayarak sonuç mu çıkaracağız AS yi para ve maliye politikaları etkileyemez bu her kitapta yazar kurumlar vergisi maliye politikası mıdır? Evet. Soru bitti zaten. Herkese iyi aksamlar dilerim.

As ve ad eğrilerinin eş anlı hareketi de olsa as eğrisi kaydığı an buna negatif veya pozitif arz şoku denir .. şöyle bir soru yöneteyim size devlet girdi fiyatlarına (örneğin petrolün varil fiyatina) vergi koyarsa ne olur ?

Neyse hem sizin hem de arkadaşların dediği gibi bu iş uzar gider , en iyisi konuyu kapatmak galiba

• Vincent Gournay
                                    Vincent Gournay Son düzenleyen:

Dostlar liste ne durum da ; mümkün olduğunca yazılan net sayısı artsa iyi olur .

• P
                                      pabloescobarr Yasaklı Son düzenleyen:

Dün bir analiz yapan arkadaşımız vardı geçen 2 seneyle kıyaslıyordu listeleri rica etsek bakma şansı olur mu acaba yine?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • M
                                        mehmet5557 @pabloescobarr Son düzenleyen:

@pabloescobarr hocam şu kısır tartışmalar bir sona erse ben artık soru tartışmanın gerçekten insanları uzaklaştırmaya başladığını düşünüyorum

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • P
                                          pabloescobarr Yasaklı @mehmet5557 Son düzenleyen:

@mehmet5557 hocam ben kısır tartışmayı akşam üstü bıraktım zaten yazdığım şey netlerle alakalı

• K
                                            kaymakam1842 Son düzenleyen:

Dostlar listede son durum nedir

• 1
                                            • 2
                                            • 237
                                            • 238
                                            • 239
                                            • 240
                                            • 241