cimerden yöke yazdım bu durumu. Olur da yazmak isteyen arkadaşlar için buraya da kopyalıyorum;
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından hazırlanan ve 20 Ekim 2020 Tarihli ve 31280 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan personel alım ilanında kişiye özel şartlar konulmuştur. Burö Personeli için aranan nitelikler;
- Meslek Liselerinin Motor Bakım Onarım Bölümü Mezunu Olmak
- Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Sertifikasına Sahip Olmak
- Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi Sertifikasına Sahip Plmak ve
- İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesine Sahip Olmak
Olarak sayılmıştır. Şartlara bakıldığında büro personeli olmak için gereken meziyetler olmadığı ve belirli bir kişi özellikle konuldukları açıkca görülmektedir. Ayrıca 2020 Kpss'nin açıklanmasına 2 gün kala verilen bu ilanda 2018 Kpss puanı istenmiş ve taban puan 50 olarak belirlenmiştir. 15 gün içinde sadece şahsen başvuru kabul edilecektir.
Milyonlarca insanın Kpssye çalışıp 90'lı puanlar alıp atanamadığı ülkemizde böyle bir ilan ile haketmeyen kişilerin kamu görevine alınması ve aldırılması vicdanları yaralamaktadır.
YÖK tarafından ilgili kurum ve kişiler hakkında gerekli incelemenin yapılmasını ve ilanın düzeltilmesinin sağlanmasını bir vatandaş olarak talep ediyorum.