KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti
-
ya arkadaslar ne guzel yorumlar yapmissiniz helal olsun yureginize agziniza saglik, demek ki tepki icin illa bu fiyatlar olmaiydi. ins birileri buralari okur da ne halt yediklerini anlarlar. Acaba diyorum secim kampanyasi mi bu ucreti revize ederler mi(bu raddeye getridler bu zihniyetle) diye ama osymnin vahsiligi aklima geliyor olmaz diyorum emeklerinizin karsiliksiz kalmamasi dilegiyle
-
#ÖSYMÜCRETHAKSİZLİĞİNASON twitter etkinliğe katılalım
-
Benim bu metinden anladığım işaretleme yapılmasa dahi, o puan türlerinden herhangi birini işaretlersen puanının hesaplanacağı. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Not: Tabiki de bu şekilde olması sınav ücretinin "abartılılığını" ortadan kaldırmaz! -
@otuzyılsavaşı 200 tl fazladan para vermemek için 1,5 saat fazladan otururduk sıkıntı değildi.
-
ÖSYM, KPSS Üzerinden Hesap Kitap Yapmamalıdır!
Kamu kurum ve kuruluşları, büyük kamusal hizmetleri yerine getirirken, bu hizmetlerin doğuracağı maliyeti sadece bu hizmetten yararlanacakların üzerine yüklemez. Örneğin, bir binanın önünden geçecek olan asfalt yolun, sadece binada oturanlara yüklenmesi söz konusu olamaz. Benzer şekilde, bir mahalle halkının yararlanabilmesi için, o mahallede lise binası yapılması durumunda, ortaya çıkacak masrafı mahallede oturanlar karşılamaz. Başka bir örnekte, üniversiteler için ele alınabilir? Bir üniversiteden faydalananlar sadece o üniversiteyi okuyanlardan ibarettir. Peki, bu üniversitede verilen hizmetler dolayısıyla yaratılan maliyeti sadece o üniversite öğrencileri mi karşılamaktadır? Bu soruların hepsinin cevabı elbette hayır olacaktır. Genel bütçeler bunun için vardır. Her bir kamu kurum ve kuruluşuna verecekleri mal ve hizmetler için oluşacak giderlerini karşılamaları için ödenek aktarılır. O halde, devletin lisans mezunlarının memur olabilmesi için şart koştuğu ve ÖSYM'nin sürekli olarak değişikliğe uğrattığı genel sınavlarda maliyet hesabına gidilmesi ve bu maliyetin adaylara yüklenmesi nasıl doğal karşılanabilir? Sınavı belirleyen genel idare ve siyasi erk, sınavı uygulayan idarenin tayin ettiği aracı kamu kurumu, sınavdan yararlanacak olan bütün vatandaşlar, sınav için yaratılan maliyetin bedelini ödeyecek olan, yüz binlerce yeni mezun işsiz genç. Bu durum nasıl bir maliyet-fayda analizine tabi tutularak yaratılmıştır. ÖSYM, KPSS üzerinden hesap kitap yapmamalıdır! KPSS sonucuna göre; uzman, müfettiş ve denetçi olanların, yerine getirecekleri iş ve işlemlerin sonuçlarından bütün ülke yararlanacaktır. O halde, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için ortaya çıkan maliyetin bedeli bütün toplumca karşılanırken, ÖSYM sınavları neden sadece sınava katılacak adaylardan çıkarılmak isteniyor? www.tercihiniyap.net olarak yazımızı okuyan, gören ve duyan bütün siyasi ve idari yöneticilerin bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Bir an evvel, ÖSYM'nin bu 420 TL sınav ücretine bir çözüm getirmesini talep ediyoruz.
-
Alan sınav başvuruları 27 mart ta başlıyor lütfen osym yi arayarak başvurular başlamadan tepkimizi belirtelim
-
13.03.2017 tarihinde 2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan tüm bu iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
http://www.osym.gov.tr/TR,13026/kamuoyu-aciklamasi-14032017.html
-
@hayalimsgk KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti içinde söyledi:
Arkadaslar gky ücretleri halihazırda yatirilirken alan sınavının ücretleri ileri tarihe alınmış. Burada tepkileri bir ölçelim ona göre hareket ederiz diye düşünmüş olabilirler mi diye aklıma gelmiyor değil. . Ki referandum var birde bu sınava girecek en az 100 bin kişi var aileleriyle beraber 500 bin insan yapar o yüzden ücretleri indirmemek intihar gibi bişey. Biz tepki koymaya devam edelim derim ben. Guy için talepte bulunan 3-5 kişiydik o yüzden pek ses duyuramadik ama bu ücretler herkesi ilgilendiriyor o yüzden sessiz kalmıyor çoğunluk. . İmza kampanyası Bile 15bine dayandı..
Demiştim demeyi hiç sevmem ama.. Ücretlerin uçuk olduğunun kurum bozuntusu da farkındaydi ve bizim başvurulari oteledi ki önce tepkileri ölçelim. . Tepkiler fazla gelince düşürme kararı aldılar.. Ne kadar düşürürler bilinmez.. O artık insaflarina ve bizim yapacağımız etkinliklere kalmış arkadaşlar. .
-
Tercihini yap! Çabalarınız sonucu bazı sitelerde tepkilerimizi dikkate alarak yazılar yazmaya başladı. Yetkililerde sesimizi daha gür duymaya başladı, sizlere şahsım ve forum üyeleri adına teşekkür ediyorum.
-
Ösymnin açıklaması fiyasko değil mi sizce de? Tek teste girenle 5 teste girenin maliyetini göz önünde bulundurmadan kamuoyu eleştirmiş miş.Bu nasıl bir yöneticiliktir aklım ermiyor.Sisteme bu kadar uzak ama sistemin başında.Allah sonumuzu hayır etsin.
-
@Jaromi direk hata yaptık demek kolay değil, demek ki örgütlü tepkiler iş görüyor arkadaşlar.Aynen devam...
-
ÖSYM'den gelen açıklama özrün kabahatten büyük olduğunu gösteren bir hayal kırıklığı olmuştur. Güya, öğrenciler ve vatandaşlar -ki sayıları 300000 civarı ve türevleriyle birlikte belki 1 milyon kişi- sistem değişikliğini değil de maliyet artışı sebebiyle belirlenen ücretleri dert edinmiş imiş. Acaba neden böyle oluyor? İnsanlar neden sistemi değil de ödeyeceği ücretleri düşünmek zorunda? Arkadaşlar bu bir faciadır. Ülkesinin geleceği için nesiller yetiştirmek hasebiyle işleri kolaylaştırmakla görevli olan bu ağabeylerimiz son derece basiretsiz ve feraset yoksunu olarak izaha girişmişlerdir. Nasıl ki kolonları yapmadan apartmanı inşa edemiyorsanız, gerekli altyapıyı hazırlamadan da sistemi değiştiremezsiniz. Acaba 23 yaşında ve herhangi bir yönetim tecrübesi olmayan şahsım bunları düşünebiliyor da master yapmış, yıllarca evine ekmeği bu işi sebebiyle götürebilmiş ağabeylerimiz bunları neden düşünemiyor? Vurdumduymazlık bu başka bir şey değil. Yerlisine ve memleket gerçeklerine uzak olmak, fikri lümpenlik bu. ÖSYM senden vatansever gençler olarak çok basit bir şey istiyoruz; şeffaf ol. Kurumlarla görüş ve puan ağırlıklarını yayınladığın gibi hangi kurum hangi puan türüyle alacak onu da açıkla. Ayrıca YÖK ile irtibatını da sağlamlaştır ki üniversiteli gençler lisans eğitimi boyunca hangi alanda uzmanlaşacağına ''aydın olan hocaları'' vasıtasıyla karar verebilsinler, göbek kaşıyanların gazıyla değil!
NOT: Aydından kasıt günümüzde kendini aydın sananlar olmamakla birlikte siyasi görüşü fark etmeksizin vatanını seven ve kul hakkından korkan herhangi bir hoca. -
Sabah uyanınca ÖSYM'nin twitter hesabının geçici olarak askıya alındığını gördüm. Öyle bir twit yağmuru gelmiş olmalı ki böyle bir açıklama yapma gereğini duydular. Ya da tek başına şu twit bile geri adım attırmış olabilir: https://twitter.com/yenisafakwriter/status/841326776290836480
Tüm dertleri maliyet artışı ise herkesin gireceği GK-GY ücretini 90 yapıp alan ücretlerini 20 yapsalar, zaten duyuruda bahsettikleri masrafı çıkarırlar hem de hangi testi yapsam diye kara kara düşünen adayları sevindirirlerdi ancak GK-GY testinin ücreti ödeneceği için bu pek mümkün görünmüyor. Ne yapacaklar? Acaba 4 ana dersin ücretini aynı tutup diğerlerini mi düşürecekler?
-
@odtüsbky tahminim oturum başına 40 veya 60 tl isteyecekler.
-
Gk-Gy 50 TL , Alan dersleri 30 TL'ye çekilecektir. At fava bekle. Bu fiyatlar önümüzdeki yıl 2018'de uygulanır. İşaretleme zorunluluğu kalkması gibi bir fiyat savunması olamaz. ne yani ben hayatımda işletme görmedim ama gözüm kapalı 5-10 net çıkarıyorum. Hiç kamu görmedim ama anayasa idare sayesinde 10-15 çıkarıyorum, iktisatçıyım 10-15 çeko çıkarıyorum Neden ilgili puanım durduk yere düşük gelsin ki mecbur girecek insanlar. Olması gereken 25 TL GK/GY (giren sayısı düşünüldüğünde bu sınavın 10-15 TL bile olması kurtarır). 25 TL de alan başı ücret. Hea Ösym maliyeti kurtarmıyor diyorsa, şeffaflık diyorum açılsın defterler görmek istiyorum tüm kalemleri. Ösym kar elde etme amacı güden bir kurum değildir.
-
Arkadaşlar sonunda bi sonuç alabildik ama bence tepkimizi devam ettirmeliyiz 2015 yılında 50 tl"ye girdiğim yds"ye 2017"de 90"tl ye giriyorum, ben iktisattan anlarım ama bu %90"lık fiyat artışını izah edemiyorum izahı olan bana açıklasın, dövize bağlı olur sınav bi nebze anlarım veya alkol,sigara, otomobil gibi yoğun vergi yükü hadi yine anlarım ama bunların hiç biri yokken yapılan bu zamların izahı yok. Ayrıca bizler öğrenciyiz(bazılarımız işsiz orası işin çok daha kötü kısmı) sinema, tiyatro gbi daha eğlence üzerine kurulu aktivitelerde bile indirim alırken, girmemizin zorunlu olduğu sınavlarda %90"dan başlayıp %160"a çıkan fiyat artışını anlayamıyorum. Tepkimizi daha da artırmalıyız ayrıca şayet ciber vb yerlere yazıp sonuç alma ihtimalimiz varsa oralarada yazalım, burada sadece biz iibf"lilerin canı yanmıyor, tus"da 300 lira olmuş ales 90, ygs lys"ler kim bilir ne halde, başka alt başlıklarda da bu durumu dile getirmekte fayda var bence. Bi arkadaşım çok güzel yazmış SİSTEMİN BAŞINDA OLUP DA SİSTEME BU KADAR UZAK OLMAK, GERÇEKTEN BÜYÜÜÜÜÜÜK AYIP.
-
@odtüsbky önce bi block çakıyor üstelik. twitterda engellemediği öğrenci kalmayacak yakında
-
Bazı sitelerde haber olmuş, umarım ÖSYM kısa sürede bu yanlışından döner.. keşke maliyetin kaç TL olduğunu da aciklasalar da bilsek
-
"Adaylar ve ilgili kamuoyunca memnuniyetle karşılandığı gözlenen tüm bu iyileştirmelerin, sınavların Cumartesi ve Pazar günleri dört oturum olarak yapılacak olması nedeniyle ortaya çıkan maliyet artışının sınav ücretlerine yansıtılması sonucu meydana gelen tartışmaların gölgesinde kaldığı; tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan bu test bazlı ücretlendirmenin, sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görülmüştür."
Demiş sevgili ÖSYM.Bu kadar pişkinlik ve vurdumduymazlık olmaz,sen 2017 kpss'ye 3-4 ay kala sistemi kökten değiştiriyorsun ve 120 ye puan türünü 40 civarına indiriyorsun ve ders bazlı ağırlıklarda oynamalar yapıyorsun.Her şey tamam,bu sistemi yaptıktan sonra hangi kurum hangi puan türüyle alım yapacak onu da söyle madem, biz de ona göre istediğimiz ve hedeflediğimiz kurumun puan türüne göre bir strateji belirleyip bazı alan derslerinde eleme yapabilelim.Bunu da yapmıyorsun ve pişkin pişkin üste çıkmaya çalışıp " sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görülmüştür." yazabiliyorsun pes yani vallahi bu kurum da nasıl bir adaletsizlik ve pişkinlik sirayet etmiş şaşırıyorum.
-
kpss 120 puan türümün hesaplanmasını istiyorum şıkkını işaretlemıyoruz dımı ?