TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alındı, yerine SBB Başkanı Naci Ağbal Getirildi
-
Sizce nasıl bir karar arkadaşlar? Neler düşünüyorsunuz? Ekonomi, alımlar, politikalar bundan nasıl etkilenir?
-
16 ayda iki başkan değişti. Tarihimizde de ilk oldu. Fatura yanlış kişiye kesildi ama bakalım Naci Ağbal daha iyi olur inşallah.
-
@mk-ank Naci ağbalı iyidir. Sistemi onun tasarufuna bıraksalar bişeyler yaparda.. Ona kalmıyor işte malesef ...
-
O kişi iyidir bu kişi kötüdür demiyorum ama bir inat uğruna 3. başkan değişti. Belki sorun kişilerde değil de fikirdedir.
-
Yeni SB Başkanı İbrahim Şenel hakkında da daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar buyrun;
-
https:// www. gozlemgazetesi. com/HaberDetay/21/1129889/merkez-bankasi-baskani-uysal-tl-asiri-degersiz-bir-noktada.html sebeb bu olabilir mi ?
-
@urfaspor63 Şu kaos ortamında gazetecilerin önüne çıkıp konuşabilme cesareti gösteren tek adam bunu söylediği için gönderildiyse vay bu ülkenin haline.
-
@urfaspor63 olabilir. Sn. Ağbal demeç ve beyan noktasında da sıkıntı yaratmaz. Çok güveniyorlar kendisine. Ama bence hmb olmalıydı Sn. Ağbal. Berat beyler gecebilirdi para kurulunun başına :)) ayrica, çok sasirdigimi ifade edeyim bu karara.
-
fazla da konuşacak bir şey yok, yazık oldu ülkemize, burda isimleri yorumlayan arkadaşlara da şaşırıyorum, x kişisi y kişisi farketmez, kararlar tek bir inat uğruna çıkıyor. Çok değil 16 ay önce "söz dinlemeyen" başkan ayrılırken 5.62 usd/try. Şu anki seviye 8.50, eriyen rezervlerden bahsetmiyorum bile. Bu karar çok korkutucu, 2001'de terkedilen hazineye kredi açma, avans verme gibi uygulamaların bile geri dönebileceğini düşündürüyor bana.
-
@churcill hocam , mesele konuşmak değil. Merkez bankasının nihaî amacı TL değerini korumaktır. Biraz benzetmem yersiz olacak ama ben genel kurmay başkanıyım ülkeye saldırı oluyor ve ben çıkıp ülkeyi koruyamıyoruz dememle aynı bir demeç olmuş.
-
Elbette ki ülkenin genel ekonomik durumu önemli lakin bir diğer iibf camiasını ilgilendiren konu şudur. Sayın Ağbal döneminde kadro taleplerinin onaylanma süreçlerinin uzadığı veyahut talep edilen kadroların kırpılarak verildiği konuları daha önce ekseri başlıklarda konuşulmuştu. Umarım yeni başkan çok daha olumlu olur bizler için. Her iki değişiklikte ülkemiz için hayırlı olsun.
-
@Pisagor Naci agbal iyi midir, yapma hocam vergi artışından başka bildiği ne var adamın.
Ha bi de personel düşmanı, maliye personelin servisini kaldırıp egoya mahkum etti. Sbb başında kalsa tüm personel servisleri kalkacaktı da hem corona patladı hem de sbbnin başından gitti. Şimdi merkez bankası personeli düşünsün bence.
-
merkez bankasının başına para politikası masterı doktorası yapmış paranın tarihiydi günceliydi yani inciğini cinciğini her şeyini bilen bir adam geçmeliydi bence. Naci ağbal kamu yönetimi mezunu işletme masterı var eski maliye müfettişi eski maliye bakanı kariyeri çok liyakatli tamam ancak yeri yanlış maliye bakanı yapılsa anlarım ama merkez bankası, merkez bankacılığı çok farklı bir alan çok derin bilgiler gerektiren para alanında baya baya uzmanlaşılması gereken bir alan. Yarın Faizi yüzde 5 e düşürürse şaşırmayalım çünkü orada kalmak istiyorsa yapması gereken bu bence yoksa sonu murat uysal gibi olur. Gerçi adam faizi yüzde 24 lerden yüzde 10lara düşürdüde noldu yine gitti o yüzden neyin arandığı da ne beklenildiği de aslında tam net değil.