10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
-
Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıkların arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır gene gelir, verimli sonuçları kalpleri doldurur.
Mustafa Kemal AtatürkAtatürk'ü ne kadar övsek azdır. Fakat yaşasa ve onu övecek olsak bize "Beni övme sözlerini bırakınız; gelecek için neler yapacağız, Onları Söyleyin!" derdi. Onun gayesi hiç bir zaman makam,mal,mülk olmadı. Milletinin geleceğini düşündü. Gayesini bize şu sözlerle anlatıyor: "Benim tutkularım var, hem de pek büyükleri; fakat bu tutkular, yüksek makamlarda bulunmak veya büyük paralar elde etmek gibi maddî emellerin doyumuyla ilgili bulunmuyor. Ben bu tutkularımın gerçekleşmesini, vatanıma büyük faydalan dokunacak, bana da gerektiği gibi yapılmış bir görevin canlı iç rahatlığını verecek büyük bir fikrin başarısında arıyorum. Bütün yaşamımın ilkesi, bu olmuştur. Ona çok genç yaşımda sahip oldum ve son nefesime kadar da onu koruyacağım."
Bugün Atatürk'ün aramızdan fiziken ayrılışının 82. yıl dönümü. Fiziken aramızda olmasa da fikren ve ruhen ebediyen bizimle olacaktır. Bunu bize şu sözleriyle anlatmıştır: "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"
Saygı, Minnet ve rahmetle anıyoruz.
-
"Türk halkı, Mustafa Kemal’in ölümüyle, bugün sahip olduğu her şeye minnettar olduğu adamı kaybetti. Anadolu’nun millî bilincinden ve merkezinden doğan yeni dinamik devlet ve 'Boğazın hasta adamının' yerine içeride ve dışarıda istikrar kazanmış olan cumhuriyet onun eseridir. O, her yönüyle yeni bir Türkiye ortaya çıkardı. Alman basınından Frankfurter ZeitungVar olsun Atatürk! Var olsun cumhuriyet! Unutmadık unutturmayacağız!
-
Fatih Tezcan,Kadir Mısıroğlu gibilerin övüldüğü şu dönemde fikirlerinin kıymeti daha da iyi anlaşılıyor.
Türk gençliği açtığın yolda gösterdiğin hedefe yürümeye devam edecektir. -
"Benim gözümde hiçbir şey yoktur; ben yalnız liyakat âşığıyım."
(Yusuf Ziya Özer, TTK. Belleten, Sayı: 10, 1939, s. 286)
-
-
Bu güzel vatanı küllerinden doğurup yeniden tam bağımsızlığımızı bizlere veren, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyoruz. Cenab-ı ALLAH (c.c) rahmet eylesin. Mekânı cennet ruhu şad olsun.
-
Bugün 10 Kasım bacım
Kapkara bulutlar dolaşır başımızdaFazıl Hüsnü
-
Senin varlığın bizim için şükür sebebidir. Sen bu milletin kurtuluşu için canla başla mücadele eden kahraman, sen milletin bağımsızlığı ve ulusun kurtuluşu için canını dahi önemsemeyen büyük komutan. Sana ne kadar dua etsek, ne kadar minnet etsek azdır. Yaptıklarını yaptıklarımızla taçlandıramadığımız için bizleri affet.
-
Her 10 Kasımda içimi bir burukluk kaplar tarifi olmayan. Kolay mı, bir milletin babasının ölüm yıl dönümü. Ruhun şad olsun Atam.
-
-
10 Kasım 1938 Belgeseli | Atatürk'ün Son Yolculuğunun Tanıkları Anlatıyor | 32.Gün Arşivi
https://youtu.be/d7a6IfsccXw -
ileti kaldırılmıştır.
-
-
Kendimi bu güzel çocuğun yerine koyarak sessizce ve dikkatle izledim. Harika bir program olmuş gerçekten. İyi ki İlber hocamız gibi değerlerimiz var. Ve iyi ki böyle uzun uzun anlatılmakla bitmeyen bir Atamız var...
-
Sevgi ,saygı ve özlemle.. Büyük Türk Ruhun şad olsun .
Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili birkaç kitap önerisi
1.Prof.Halil İnalcık-Atatürk ve Demokratik Türkiye
2.Prof.İlber Ortaylı-Gazi Mustafa Kemal Atatürk
3.Andrew Mango- Atatürk / Modern Türkiye'nin Kurucusu
4.Falih Rıfkı Atay-Çankaya
5.Afet İnan-Atatürk'ten Hatıralar ve Belgeler -
Bazı yaklaşımlarının mantığını ve gerekliliğini anlamak için, yaşamak gerekiyormuş. Bağımsızlığa hasretliğimiz kendisine denk. Rahmetle.
-
Denk geldi paylaşayım dedim, genel manada dünya basını manşetleri ağlatır cinsten. Saygılarımla...
Atatürk'ün öldüğü gün İtalyan gazetesinde yayınlanan manşet: "Sezar, İskender,Napolyon ayağa kalkın büyüğünüz geliyor"