21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@dlkaptan
aynen ben de öyle hatırlıyorum. E yanlıştı sanırım burada. -
@atillaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@dlkaptan seçenekte bu ikisi vardı. Ben mi uyduruyorum ama taşınır rehni zaman aşımını durdurmaz diyordu gerçekten de durdurmuyor ben zamanaşımı aynı gün işlemeye Başlar dedim (ertesi gün işlemeye başlar diye düşündüm)
Bu iki soru farklı sanırım
-
Peki arkadaşlar yarın dananın kuyruğu kopar netleşir de, geçen seneye göre baraj artar mı azalır mı? Tahminler nedir, duyduğum kadarıyla giren sayısı 4bine yakın artmış geçen seneye kıyasla
-
Arkadaşlar medeni soyadı ile ilgili soruda dul kadın boşanırsa bekarlık soyadını alır gibi bir şık var mıydı? Dul ibaresi geçiyor muydu hatırlayan var mı?
-
@dlkaptan ben uydurdum herhalde
-
@atillaa
taşınır sorusu farklı hocam.
o şıkta taşınır rehnine bağlanmış alacak zamanaşımına uğramaz diyordu.
yanlıştır dedim.
bildiğim kadarıyla taşınır değil taşınmaz rehnine bağlı ise uğramaz -
@dlkaptan hocam olabilir. Diğer şıkları hatırlamıyorum. Soruyu yanlış sorulmuştu diye hatırlıyorum. Yanıtımı da taşınır rehnedilirse zamanaşımı işlemez olarak hatırlıyorum. Belki yanlış okumuşumdur.
-
@trkunc doğru söylüyorsunuz hocam bende bir kaç sonuç gördüm ondan sonrma gereği duydum aynı netlere rağmen arada baya oynadığı olmuş
-
@fkoseli deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyoruz
-
@azy, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@dlkaptan hocam olabilir. Diğer şıkları hatırlamıyorum. Soruyu yanlış sorulmuştu diye hatırlıyorum. Yanıtımı da taşınır rehnedilirse zamanaşımı işlemez olarak hatırlıyorum. Belki yanlış okumuşumdur.
Aynı sorudan bahsediyorsak evet hocam hangisi yanlıştır diye soruyordu.
-
@kamuadayı https://ibb.co/3SN6Zrb
-
@kamuadayı
-
Tasinmaz satis vaadiyle ilgili soruda serhin etki süresi icin mi 10 yil gibi bir ifade geciyordu, ben onu dedim ama onaylama seklinde de yapilamaz. Tam olarak gecen ifadeleri hatirlayan var mi ?
-
@sdu_ank
buradan tam cevabı anlayamadım hocam ben. her kaynakta olayların tüm gerekçeleri detayıyla yer almıyor hocam. meb kaynaklarını referans almakta fayda var gibi.
dediğim gibi benimki yorumdur. biliyorum bunu diyerek işaretlediğim bir soru değil -
@kglik, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Tasinmaz satis vaadiyle ilgili soruda serhin etki süresi icin mi 10 yil gibi bir ifade geciyordu, ben onu dedim ama onaylama seklinde de yapilamaz. Tam olarak gecen ifadeleri hatirlayan var mi ?
Yanlış hatırlamıyorsam C ya da D seçeneğinde "noterde düzenleme ya da onaylama şeklinde yapılabilir." diye bir ibare vardı hocam. Onaylama şeklinde yapılamıyor. Yanlışı soruyordu soru.
-
Çapraz yansıma: Çapraz yansıma, bir malın vergisinin, başka bir malın fiyatı yükselterek tüketicilere aktarılmasıdır.
İktisattaki hakkaten çapraz yansıma imiş, ya bu kadar da basit mantık olmaz, sazan gibi atlamayalım hemen diferansiyeldir o dedik ama hakkaten de bildiğin düz mantık çapraz yansıma imiş cevap. Atlamadan sazan olduk iyi mi
-
@dlkaptan
diferansiyelde mevcut vergi kaldırılıp yeni bir vergi koyuluyordu heralde -
Turkcede cevabi degiskenlik bilinmezlik olan soru hangisiydi hatirlayamadim arkadaslar biraz bahsedermisiniz hatirlayan vardir muhakkak nasil bir soruydu
-
@alp9292, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Turkcede cevabi degiskenlik bilinmezlik olan soru hangisiydi hatirlayamadim arkadaslar biraz bahsedermisiniz hatirlayan vardir muhakkak nasil bir soruydu
"Yeni bir insanla tanışmak ya da yeni bir yere gitmek" den bahsediyordu soru hocam.
-
@kamuadayı, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@dlkaptan
diferansiyelde mevcut vergi kaldırılıp yeni bir vergi koyuluyordu heraldeÖyleymiş hocam