Gökçeada ve Genel Olarak Adalarda Memur Olmak
-
Adalarda memur olan ve özellikle Gökçeada'da memur olarak yaşamak hakkında bilgisi, tecrübesi olan varsa bizi aydınlatmasını çok isterim.
-
@onuktekin duy da Çanakkale mi düşünüyosun hocam
-
@marsiyal İlanlarda çok sık görüyoruz ve bu konuda bilgi bulmak imkansız. Adalarda yaşam adasına göre değişiyor araştırdığım kadarıyla. Yaşam şartlarının zorluğu da var güzel yanları da. Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar varsa en azından bilgimiz olur. Balıkesir Marmara Adası vardı guy alımında. YSK seçim müdürlüğünde yine Gökçeada vardı. Ada hayatı nasıl? Alışverişi nasıl hallediyorlar( Adalarda fiyatlar iki kat deniyor.)? Sağlık tesisleri konusunda yeterliler mi? gibi soruların cevaplarını merak ediyorum. Mesela Gökçeada'yı 4 mevsim sıcak sanıyordum ama kışın çok soğuk geçiyormuş. Saatte 40 km hıza varan rüzgar varmış. Mesela eğitim nasıl? Yarın bir gün evlensek çocuk olsa Çanakkale'ye mi gidecek derslerini düzgün takip edebilecek mi? Bunlar hep önemli sorular.
-
@onuktekin Ve en önemlisi doğalgaz. Galiba Marmara adasında doğalgaz sistemi yok
-
@yolosapiens Adalarda genel olarak klima, elektrikli ısıtıcı ve sobayla ısınıyorlar. Gökçeadaya kar da yağıyormuş Adalar sanki okyanus adasıymış gibi hayal etmişim onu farkettim
-
Elbette ada yaşantısının yaz günlerinde muazzam bir avantajı olacaktır. Ancak kışın kabuğuna çekilen doğa gibi bütün adalarda yerli halk dışında kimseler kalmaz. Bu durum adayı, Anadolu'nun sıradan bir ilçesine dönüştürür. Ülkemizin her yerinden ilçelerde çok çeşitli problemler yaşanmaktadır. Elektrik kesintilerinden, su kesintilerine, internet altyapısının olmamasından, ısınmaya varıncaya kadar. Bunların dışında da çok iyi eğitim kurumlarının yer almaması gerçeğini de bilmek gerek. Şu saydıklarım dışında çözülemeyecek tek şey: Eğitim meselesi. Diğer konular bir şekilde çözülüyor. Orada yaşayanlar zaman içerisinde hangi konularda neler yapman gerektiğini tek tek öğretiyor. Biz buna tecrübe diyoruz, adalarda yaşaya yaşaya tecrübe sahibi olanlardan çok şey öğreniyorsun.
Bana sorarsan denizi seviyorsan, denizle yaşamayı başarırım diyorsan geriye kalan teferruat. Eğitim konusunda da yeterince yetkin bir kardeşimizsin, çocuklarının sıkıştığı yerde onların öğretmeni olabileceğini düşünüyorum.
-
@antimülakat Beni doğal koşullar çok korkutmuyor açıkçası. Hatta odun kırayım, bir iki kovanım olsun bal üreteyim, arada balığa çıkayım, sakin sakin yaşayayım istiyorum. Belki ileride ufak bir arazi üstüne konteynır minimalist bir ev hatta rüzgar da var rüzgar enerjisiyle de elektrik hallolur. Güneş enerjisi imkanı da var. Tabi bunlar ayağı yere basan düşünceler mi emin olamıyorum.
-
@onuktekin hiç bir şey olmaz. İnsan her şartta her imkanda yaşamayı beceriyor yeter ki gerçekten buna odaklansın. Ben Ege'nin her yerinde yaşayabileceğime inanıyorum hem de şu an yaşadığımdan on kat daha kaliteli.
-
@antimülakat olur da yerleşirsem ziyarete beklerim gari
-
@onuktekin harika olur neden olmasın! Ege'de tek görmediğim yer Balıkesir - Çanakkale tarafı. Oraya da harika diyorlar, havası çok iyiymiş. Bu iki şehrinde görülecek yerlerinden sonra sırada Karadeniz inşallah.
-
@onuktekin kardeşim çok güzel hayaller benide buraya bağlayan yerler olmasa yazardım özellikle Bozcaada böyle bir yer yok böyle bir deniz yok ama pahalı bir yer
Gökçeada daha ucuz -
@yunusemre_58 Bozcaada'da çalışan memurlar genelde günübirlik gidip geliyorlarmış. Maddi olarak her türlü zorlar orası.
-
Gökçeada'da memur olarak yaşayan tanıdığım var. Ben de iki kez gitmiştim. Ada yaşamı biraz da kişiden kişiye değişir. Sinema, tiyatro, Avm vs gibi yerler yok. Feribot seferlerine göre planınızı yapmanız gerekiyor ada dışına gidip gelirken. Kışın çoğu zaman feribot seferleri iptal olur, hava durumundan dolayı. Meyve sebze fiyatları da biraz pahalı olabiliyor.
Diğer taraftan sakin bir yaşamı seviyorsanız zaten doğal güzellikleri harika. Adanın her çeşit plajı var. Çok güzel plajları var, tatile başka yere gitmeye gerek yok
Yazın çok kalabalık oluyor. Çarşısında yürüyemiyorsunuz bile. Genellikle yerli turist geliyor. Hafta sonları İstanbul'dan gelenler de çok oluyor.
Rumların yaşadığı Zeytinli Köy çok güzel mesela. Eğlence yerleri orada çoğunlukla. Oralardan da çevre edinebilirsiniz. Arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Paskalya falan kutluyorlar değişik aktivite olabiliyor bazen.
Ev kiraları da yüksek değil genel olarak. Ama soğuk oluyor baya kışın. Adanın rüzgarı sert.
Küçük yer olduğu için insanlar sıkılıyor tabi dedikodu biraz fazla oluyormuşLojmanları çok kötü. Yani hala kalınıyor mu bilmiyorum ama çok eski ve depremden çatlakları olan yapılardı. Tavsiye etmem.
Bir de doğu hizmeti olarak geçen yerlerden olduğunu biliyorum. Aklıma bunlar geldi. Genel olarak tavsiye eder misiniz derseniz dediğim gibi kişinin yaşam standardına bağlı ama tanıdığım kişi altı yıldır orada. O memnun.
-
merhaba hocam . gökçeada yaşıyorum ancak memur değilim. istanbulda çalısıyorum ancak evim adada pandemiden dolayıda adadayım. merak ederseniz misafirlege bekleriz hocam.
-
@penguen Teşekkür ederim hocam. İnşallah gelecek olursam haberleşiriz.
-
Merhabalar dostlar. Bozcaada hakkında bilgi verecek hocalarımız var mıdır?
-
Merhabalar adım Mustafa Gökçeada yaşam konusunda bilgilerini merak ediyor adadaki tecrübelerinizi merak ediyorum
mustafakilic1985@gmail.com mail adresim
Telimde 05432351199 sağlık çalışanıyım evli 2 çocuğum var ki Gökçeadaya yerleşmek istiyorum dönüş yaparsanız sevinirim.
@penguen