2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@altairtyraen doğru hocam, ama mülakattan sonra herkesinkini aramamışlardır diye düşünüyorum. Ben referanslarımla üç hafta önce başka bi kurum için referans istersen konuşmuştum. Sormadım aradılar mı diye ama öyle bir haber de vermediler. Bence referansların aranması sürecin olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı ile ilgili olabilir. Arkadaşın referanslarının iki kez aranması da ilginç bu arada :d.
-
4 ekim pazar günü maille istemişlerdi CV'leri, sonra da aramışlardı sanırım ertesi gün bilgilendirme için, 7 ekim çarşamba günü mesai bitimine kadar göndermemiz gerekiyordu, 12 ekime kadar beş gün var, o arada belki arananlar olmuştur ama benimle ilgili hiç arayan olmadı. Mülakatla karşılaştırma yapmak ne derece tutarlı bilemiyorum, mesela ben sınava fransızca girdim bana mülakatta ingilizce soru sordular
-
@belhanda Ben de Almanca'dan girdim ama bana da İngilizce sordular.
-
@eballack başka bir sebeple elenebiliriz bişey demem ama şimdi bizi ingilizce bilmiyor ya da az biliyor diye elemeleri saçma gelir bana, sonuçta bize farklı dilde de girme hakkı verilmiş, iki sınava da bu dillerde girmiş ve mülakata kalmayı başarmışız, kaldı ki farklı bir dil ayrı bir avantaj olur kurum için, kurum da bu dillerde dışardan tercüman aramak zorunda kalmaz böylece.
-
@belhanda size fransızca veya almanca sormamalarının sebebi mülakattaki kişilerin fransızca veya almanca bilmiyor oluşu hocam. Mülakattaki kişiler ne Uİ'ci, ne İletişimci ne de başka bir alanın uzmanlarıydı. 4 kişi de kariyer bürokratlarıydı.
-
@raanelam1 evet bilmiyorlardı, biraz yavaş konuş seçelim en azından dediler zaten sonra bir üye ingilizce de alalım diye ısrar etti ingilizce de söyledim ama orası tam olmadı, heyecandan zaten tansiyon 150ye fırlamış türkçeyi zor toparlar vaziyetteydim.
-
@belhanda heyecandan tökezlemek herkeste olur hocam ekseriyetle iyi gecmısse sizindir Allahın ıznıyle. bende de ıngılızcede heyecan oldu çat pat ama cevap verdim. Zaten neye göre alacaklar bılmıyorum
-
@belhanda Mülakatta nasıl bir değerlendirme yapılacak bilmiyoruz. Yalnızca yabancı dil üzerinden gitmeyi de doğru bulmuyorum. Yabancı dil üzerinden değerlendirme yapılacağını hiç sanmıyorum. Bu adil değil zira bana hiç İngilizce soru sorulmadı forumdan bazı arkadaşlara da sorulmamış. Bu benim seçimim değildi sorulmasını tercih ederdim. Hatta bazı arkadaşlar İngilizce cevap vermek istemiş hayır Türkçe alalım demişler. Şimdi siz İngilizce iyi bir cevap veremediniz diye olumsuz bir durum oluşacaksa bizim için zaten mülakat yapılmadan önce olumsuz bir durum oluşmuş biz boşuna sonuç bekliyoruz.
-
@hpolitics aynen öyle, kesin bir kıstas yok yani, çünkü adayların alanları farklı, dilleri farklı, çalışabilecekleri birimler farklı, uzamasının bir sebebi de bence bu, farklı kombinasyonlar düşünülmüş olabilir.
-
@keynesinvarisi yani kesin bir kıstas yok yani doğrusu, o yüzden tahminde bulunmak da zor, herhalde ucu en açık alımlardan birisi bu.
-
@belhanda Açıkçası mevzuatta farklı mezuniyet alanlarına göre bir görev tanımı yapılmıyor uzmanlar ve uzman yardımcıları için. Hangi bölümden mezun olduğu önemli olmaksızın yalnızca uzman veya uzman yardımcısı olarak ele alınmış ve görev tanımı yapılmış. Ancak elbette farklı disiplinlerden gelen personelin görevlendirileceği birimler de farklı olacaktır. Eğitim ve uzmanlık alanlarına göre bir dağılım yapılacaktır. Ancak bilgi işlem dairesini ayrı tutarak söylüyorum şahsi tahminim her daire başkanlığında her disiplinden personel olacaktır ki bu her birim için gerekli bir şey bence çünkü farklı bakış açıları çalışmaya katkı sağlayacaktır. Yani bir süre önce bir arkadaşın ifade ettiği gibi şu bölüm mezunları yıldız daireye gider şu bölüm mezunları gezegen daireye gider şu bölüm mezunları asteroit daireye gider şu bölüm mezunları andromeda galaksisine gider gibi bir yaklaşım olacağını sanmıyorum.
-
@keynesinvarisi gerçekten çok haklısınız, bunun adil bir değerlendirme kıstası olması için herkese ingilizce sorular sorulmalıydı.*hatta adaylar hangi dilden girdiyse o dilden sorular sorulmalıydı ya da en baştan başka dil imkanı vermeyeceklerdi, almanca girene bile ingilizce sorulacaksa.
-
Bu İngilizce mülakat konusu yanlış anlaşılmış sanırım arkadaşlar. Ben rastgele kısmına vurgu yapmak istemiştim. Yani İngilizce soru sorulmasında kıstas falan yok bence. Tamamen rastgele bir seçim. Mülakatları aranması da benzer olabilir diye vurgulamak istedim. Yoksa tabiki İngilizce konuşturulanlar ya da konuşturulmayanlar diye bir ayrım yapılacağını sanmıyorum.
-
Bu İngilizce mülakat konusu yanlış anlaşılmış sanırım arkadaşlar. Ben rastgele kısmına vurgu yapmak istemiştim. Yani İngilizce soru sorulmasında kıstas falan yok bence. Tamamen rastgele bir seçim. Referansların aranması da benzer olabilir diye vurgulamak istedim. Mesela 60 kişinin referansı önceden aranıp seçilenler bu 60 kişi arasında yoksa tekrar aranmıştır belki. Öylesine bir yorum yani. Bildiğimden değil. Yoksa tabiki İngilizce konuşturulanlar ya da konuşturulmayanlar diye bir ayrım yapılacağını sanmıyorum.
-
Bence ingilizce konuşturmak, zor soru kolay soru vs seçilecek olanlarda pek de bir kıstas oluşturmuyor. Herkese aynı soruları soramazlar yani düşünsenize hep aynı soruları sorsalar en son girenler afallamadan her şeye takır takır cevap verebilirler olan hep ilk girenlere olur. Bu yüzden sürekli soruları, tarzı değiştirmek mantıklı bence. He tabii başka dilden girenler için ingilizce istenmesini anlamak zor
-
4 Aralık totemi tutmadıktan sonra herkeste bir bıkkınlık hali oluşmuştu ama bu son mevzu bu hafta için bizi ümitlendirmeye yetti sanırım. Özellikle Çarşamba ve Cuma için tahminler.
-
@altairtyraen dostum ben çarşamba bekliyorum bakalım tutacak mı
-
Pazartesi de benim totemim
-
@altairtyraen ben de çarşamba diyorum hadi bakalım:)
-
Ben 10 aralık diyeceğim bakalım belki bu sefer denk gelir