Ama herkes sınava İngilizce'den girmedi. Mülakatı Almanca ya da Fransızca yapabilecekler mi ? Eğer yapamayacaklarsa, İngilizce de olmaz.
eballack tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Karabağ sorununun tarihçesini okumanızı öneririm. Ama çok tehlikeli sorular da sorabilirler; mesala Türkiye'nin COVID-19'la olan mücadalesini değerlendirin gibi. Son yaşanan gelişmelerden sonra nasıl bir cevap verilebilir bilmiyorum. Kıbrıs meselesi de çok önemli tabi.
-
@sbky1 Çok da kurumların çalışmasını etkileyecek bir kısıtlama açıklanmadı aslında. Bahane olarak algılamazlar inşallah. Aralık ayına sarkmasın başka bir şey istemiyorum.
-
RE: YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
http:/ /www.tuicakademi.org/category/uluslararasi-konular/temel-kavramlar/
Sınava girecek arkadaşların sınava girmeden önce buradaki tanımlara bakmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Herkese başarılar -
Gelecek sene sınava girecek olanlar için bu sınavda sorulmuş sorulardan aklımda kalanları yazmak istiyorum.
-Mavi kart sorusu
-YTB'nin etkinlikleri nelerdir? Evliya Çelebi gezileri vs.
-Türkiye bursları ile ilgili bir soru
-Türk Keneşi'ne üyelik başvurusu yapan son ülke
-Fransız ihtilalinden sonra ortaya çıkan akımlardan biri değildir? Şıklarda merkantilizm, liberalizm vs vardı.
-İki adet mantık sorusu vardı. Bir tane de grafik sorusu.
-İlk işçi anlaşması tarihi ve hangi ülkeyle
-Uluslararası hukuktaki tanımayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? -
Hayırlı olsun arkadaşlar. Geçen sene mülakatta ne sorulmuş, bilgilendirme yapan olursa çok seviniriz.
-
@barocan Evet 1961'de Almanya ile yapıldı diye biliyorum ben de.
-
Anasayfaya duyurusu düştü ancak sınav sonucu hala görünmüyor. Yazılı sınav sekmesi gelmiş ama puan falan bir şey yazmıyor.
-
RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/dosyalar/AyinTarihiHaziran25_06.pdf
Sınava girmeden önce İletişim Başkanlığı'nın çıkarmış olduğu dergiye bakmakta fayda var. Birçok konu üzerinde değerlendirme yazıları mevcut.
eballack tarafından gönderilen son iletiler
-
Almanca girdiğim sınavdan ingilizce mülakat yapmaları mı dersin. Bir liste açıklamamaları mı dersin. Hakkımı helal etmiyorum.
-
İletişim Başkanlığı önce mülakat yapmayı öğrensin sonra alım yapmaya başlasın. Kısaca görüşüm bu.
-
@siyaset-bilimci Bence hiç uğraşmaya gerek yok. Bir sonuç alabileceğimizi düşünmüyorum.
-
@belhanda Ben de Almanca'dan girdim ama bana da İngilizce sordular.
-
Kasım ayında açıklanmasını beklemek çok iyimserdi. Aralık sonuna kadar açıklanır ama muhtemelen. İnşallah yani
-
@siyaset-bilimci Başka bir şeye odaklanın hocam. Böyle strese sokmayın kendinizi.
-
@sbky1 Çok da kurumların çalışmasını etkileyecek bir kısıtlama açıklanmadı aslında. Bahane olarak algılamazlar inşallah. Aralık ayına sarkmasın başka bir şey istemiyorum.
-
@platypus Yalnız bu sadece sınava girmeye hak kazananların ilanı. Ben liste şeklinde açıklanacağını düşünüyorum. Gerçi belli olmaz mesala YTB de liste açıklamıyor.
-
@siyaset-bilimci Valla o konuyu hiç bilmiyorum hocam. Devlet kurumları böyle alımlarda genelde 3 ayı çıkartıyorlar o yüzden dedim.