İşsiz evde durmak
-
Arkadaşlar yaşınız kaç bilmiyorum ama issiz şekilde hala atanmayı bekleyerek evde nasıl durabiliyorsunuz? Yani artık yaşım geçiyor bir isim olmalı demiyor musunuz ? Zaten pandemiden dolayı dışarıda işte yok girmek istesek nereden baksak zarar hep. Sizleri merak ettim düşüncelerinizi bu sıkıntıyla nasıl baş ediyorsunuz sadece evde kalarak ders çalışıp birgün atanacağım inancınızı nasıl diri tutabiliyorsunuz?
-
Sadece ders çalışmakla vakit geçmez. Dizi, film, kitap, tartışma programı, dergi takibi yardımıyla geçiyor zaman.
-
@su28a ben kendi adıma bu konuda güçlü olamıyorum yaşım çok büyük değil ama mezun olup evde işsiz durmak hiç kolay değil. Eğer puan alamasaydım mutlaka neresi olursa olsun bi yere girip çalışmaya başlayacaktım ama şuan puanımda varken tabiki gelen ilanları değerlendirmek için oturup ders çalışıyorum bu aşamada özel sektörde işe de giremezdim girersem emeklerim boşa gidicek. Ama inanın ben de çok zorlanıyorum psikolojik olarak çok zorlu bi yanı var işsiz bi şekilde evde durmanın. Bir çok kişinin de çok zorlandığına eminim
-
@su28a hocam, ben de 4 yıldan uzun süredir işsizim. Atanmaktan neredeyse ümidimi kestim desem yeridir. Son birkaç kurum sınavım kaldı. Onları bekliyorum. Sadece belki olur diyerek çalışıyorum. Onlar da olmazsa, babam önceden tacirdi, imalat, ihracat sektöründe uzun süre işveren olarak çalıştı. Tanıdığım isimler var, ticarete atılacağım. Ama kimseyi tanımasam da heralde artık kendi işimi yapmayı tercih ederdim. İşsizlik zor cidden, haksızlıklara insan anca belirli bir süre dayanabiliyor. Ben bu süreçte hep psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okudum ve hobi edindim. Bir yabancı dil daha ekledim bildiğim dillere. Yalnız kpssye kurum sınavlarına boğulunca olmuyor maalesef bu iş, psikolojim el vermiyor diyeyim. En azindan ben yapamıyorum. Ondan tek hedefim hicbir zaman illa atanayım olmadı, ama özelde de iş yok. Ondan son sınavları deniyorum. Yoksa, para bulup dediklerimi yapacağım. Başkalarının insafına kalmaktan sıkıldım çünkü. Biraz uzun oldu
-
@ysgnd5, içinde söyledi: İşsiz evde durmak
@su28a hocam, ben de 4 yıldan uzun süredir işsizim. Atanmaktan neredeyse ümidimi kestim desem yeridir. Son birkaç kurum sınavım kaldı. Onları bekliyorum. Sadece belki olur diyerek çalışıyorum. Onlar da olmazsa, babam önceden tacirdi, imalat, ihracat sektöründe uzun süre işveren olarak çalıştı. Tanıdığım isimler var, ticarete atılacağım. Ama kimseyi tanımasam da heralde artık kendi işimi yapmayı tercih ederdim. İşsizlik zor cidden, haksızlıklara insan anca belirli bir süre dayanabiliyor. Ben bu süreçte hep psikoloji ve kişisel gelişim kitapları okudum ve hobi edindim. Bir yabancı dil daha ekledim bildiğim dillere. Yalnız kpssye kurum sınavlarına boğulunca olmuyor maalesef bu iş, psikolojim el vermiyor diyeyim. En azindan ben yapamıyorum. Ondan tek hedefim hicbir zaman illa atanayım olmadı, ama özelde de iş yok. Ondan son sınavları deniyorum. Yoksa, para bulup dediklerimi yapacağım. Başkalarının insafına kalmaktan sıkıldım çünkü. Biraz uzun oldu
Mülakatlarda mı eleniyorsunuz hocam?
-
@sbf11 evet hocam, maalesef. Özelde de kamuda da maalesef.
-
@ysgnd5 Anladım hocam. Geçmiş olsun.
-
https:/ /www.upwork.com bu site üzerinden freelance iş bulabilirsiniz. Bir ara shopify için site yapıp sattım işimi gördü. Bununla ilgili bilgi isteyenler Ekin Nazım Kaya'nın videolarından ve daha bir çok videodan yararlanabilir. Bunun dışında başka yetenekleriniz varsa yine buradan iiş bulabilirsiniz.
İngilizceniz iyiyse ve ielts,toefl puanınız varsa online işlerden 400-500 dolar kazanama şansınız da var. İşler parça parça oluyor. Lionbridge ve Appen gibi şirketlere bakabilirsiniz. -
@Su28A Öyle inançmış, diri tutmakmış, atanmakmış falan oraları çoktan geçtik. Öyle herkes gibi yaşıyoruz işte sabah uyan gece uyu ertesi gün tekrar et.
Bir de şey diyorlar her gencin başına geliyormuş. Atanınca bu geçirdiğiniz süreç dönüp baktığınızda size 3 saatmiş gibi geliyormuş. İzafiyet kuramını doğrular nitelikte bir yaklaşım. Yani aslında mezun olduğunuzdan beri 2 buçuk saat falan geçti çok değil ama siz henüz bunun farkında değilsiniz. Yani öyle diyorlar. Fiziğe olan inancınızı yitirmeyin yeter. -
@keynesinvarisi Ty evimiz Einstein babamız
-
@onuktekin Rahmetli büyük adamdı. Fiziğe, kimyaya, KPSS sürecine hatta görüyoruz ki psikoloji bilimine dahi katkı sağlayan teoriler üretmiş. Toprağı bol olsun.
-
@su28a Yine bir teoriye göre atanınca birey amnezi yaşıyormuş. İşsiz kaldığınız sürece yönelik her şey siliniyormuş hafızanızdan hatırlamıyormuşsunuz. Sanırım en eğlenceli kısmı bu olacak atanmanın.
-
Yaşlar nedir değerli arkadaşlar ?
26-27 olmak bir bana mı koyuyor, yoksa erken mi yorulduk? İşsiz kalmaktan ve ders yapmaktan çok "Yaşın kaç, ne zaman iş sahibi olacaksın?" sorusundan sıkıldım.. -
@ghamul1 iki aya 24. Şimdiden yoruldum süreçten. Allah hepimize sabır versin.
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: İşsiz evde durmak
@Su28A Öyle inançmış, diri tutmakmış, atanmakmış falan oraları çoktan geçtik. Öyle herkes gibi yaşıyoruz işte sabah uyan gece uyu ertesi gün tekrar et.
Bir de şey diyorlar her gencin başına geliyormuş. Atanınca bu geçirdiğiniz süreç dönüp baktığınızda size 3 saatmiş gibi geliyormuş. İzafiyet kuramını doğrular nitelikte bir yaklaşım. Yani aslında mezun olduğunuzdan beri 2 buçuk saat falan geçti çok değil ama siz henüz bunun farkında değilsiniz. Yani öyle diyorlar. Fiziğe olan inancınızı yitirmeyin yeter.Aynı kişilere sorsanız lise de birkaç gün önce bitti derler. Geçsinler bu işleri. Gençlerin çok büyük bir kısmı yaşamaması gereken birçok şey yaşıyor.
-
@sbf11 Bilemiyorum hocam. 3 yıl için 3 (Üç) saat diyorlar. Mesela benim 5 buçuk yıl oldu. Bu aşamada fiziğin yanına matematiği de katmam gerekiyor. Hesaplıyorum, içler dışlar çarpımı eşittir 5 buçuk saat. Evet ben aslında 5 buçuk saattir işsizim. Çok da değilmiş aslında.
-
@ghamul1 2-3 aya 25 olacağım. 22 yaşımda mezun oldum gerçekten yoruldum ve bıktım. Bir ben mi böyleyim diye bu başlığı açmak istedim. Çok sıkıldım artık bu durumdan
-
@su28a Kisirdonguye girdi sanki...hayata seyirci kalmak kavraminin anlamini ben cok iyi anliyorum bu zor surecte.
-
@su28a benim yoruma biri de çıkıp ya "26-27yim ben de napalım, idare ediyoruz" demedi. Şimdi daha da kötü oldum :))
-
@ghamul1 28-29. Umarım rahatlatıcı olmuştur.