Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanı 2021
-
Arkadaşlar öncelikle ilan hayırlı olsun.
Kadronuz Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde iken CTE görev yerinizdir. Turne dediginiz görev süreleri ise mevzuatta ilk 5 yıl içinde 6 aya kadar daha sonraki sürelerde ise kademeli şekilde azaltılarak düzenlenmiş olup belirtilen süreler azami sürelerdir. Genel manada yıl içerisinde 4 aya kadar bir denetim gorevini göze alarak mesleğe dair tercihte bulunmanızı öneririm.
Merkez uzmanlıkları ile maddi anlamda eşdeğerdir, merkez dışı denetimlerinizde güncel rakamlar 200 TL harcırah alırsınız lakin bunun 120 TLsi konaklama için harcanırken size kalan 80 TL olacaktır ve bu da kişinin tasarrufundadır.
Gerek Adalet Bakanlığının kurumsal ağırlığı gerekse de unvanınızdan kaynaklı prestijiniz meslekte sizi tatmin eder seviyededir ve muhataplarınız ve sosyal ağınız hakimler savcılar ile üst düzey yöneticilerdir.
Mesai mefhumu, merkez uzmanlıklara göre Ankara'da bulunduğunuz zamanlarda esnek yapıdadır ancak il dışı denetim görevlerinizde mesai mefhumu oldukça sıkı hatta 24 saat esası ile de çalışılabilir.Kısaca iyi karar verin ve ne istediğinizi bilerek seçim yapın
Başarılar dilerim. -
Mülakat komisyonu Bakan yard. başkanlığında CTE genel müdürü PGM genel müdürü ve Teftiş kurulu başkanından oluşuyor. Genel kültür alan bilgisi sorularından oluşan 3 4 soru soruluyor.
Denetim alanımız ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ve İşyurtları. İdari ve Mali denetimleri gerçekleştiriyoruz. Stajyerlik sürecinde üstatlar bağlı olarak denetim gerçekleştiriliyor. Denetim süreleri de bu doğrultuda yanında gittiğiniz üstada ve iş yüküne göre değişiklik gösteriyor. 14 17 20 gün gibi süreler bir denetim süresi. Dediğim gibi değişkenlik gösterebiliyor. Ancak senede toplam denetim süresi daha az da olabileceği gibi ortalama 4 ay gibi bir süre. Gösterdiğiniz performansa göre 2 senede tek başınıza denetime çıkmak için yetki alabiliyorsunuz. 3 sene sonra da yeterliliği alıp kontrolör olduktan sonra tek başınıza denetimlere çıkmaya başlıyorsunuz. Tek başınıza denetime çıkmaya başladığınızda da denetim süresi size bağlı olacaktır. -
Dernekler denetçiliği, RTÜK ve EPDK mülakat sonuçları açıklanırsa puan biraz geriler gibi hissediyorum. Sizce de öyle olur mu ?
-
Başvuru aşaması biraz meşakkatliymiş. 83 puana gelmesi imkansız. Şimdiden aday arkadaşlara başarılar. Başka ilanlarda görüşmek üzere
-
@sıdk 24 saat çalişamaz hicbir insan
-
@matrakçı-nasuh 24 saat esasından kastı mesai saati olmaması. Gece geç saatlere kadar çalışmayı hafta sonları dahi çalışmayı kastetmiş arkadaş.
-
@matrakçı-nasuh bazı üstatlar denetimi erken bitirmek için hafta sonları da dosya inceleme yapabiliyorlar.
-
@SBF11 @bytheodoras @KamuAdayı Merhaba hocalarim. Yds konusunda cok acemiyim.Baslangictayim müsadenizle bir kac sey sormak istiyorum.Sorularım kelimeler ve makalelerle ilgili.Mesela change verb hali degistirmek demek noun hali degisiklik demek adejctive hali degisebilir degistirilebilir demek, bunun gibi binlerce kelimenin verb noun adjective hallerini ezberlemek cok zor geliyor sadece change degistirmek oldugunu bilip gecsem sorun olur mu ileride eksiklik yasar miyim ? Ben kuru kuru kelime ezberlemiyorum hoca anlatiyor parcadan ordan bilmediklerimi not aliyorum sonra deftere geciyorum. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama sizler kelime calismasi icin neler tavsiye edersiniz.Ayrica baslangic seviyesi,orta seviye ve ileri seviye icin nerelerden makale okumamı tavsiye edersiniz?
-
@abdullah_cevdet
kelime defteri uygulamanıza devam edim hocam.
dediğiniz gibi bu kelimeleri ezberlemek zordur. bunu parçadaki anlamdan çıkarmak gerekir. orada adj olarak mı verb olarak mı kullanılmış parçaya göre karar vermek gerek. burada bazen anlam bazen gramer size yardımcı olur. örneğin adj ise yanına bir np alması gerekir. verb ise cümleye göre belli gramerlere uyması gerekir. yani bunu cümlenin çoğunu anladıktan sonra çıkarırsınız zaten merak etmeyin. cümlede onun sıfat olamacağı çok sırıtır zaten. ya da başka bir fiil yoksa fiil budur dersiniz vb. kelime kökünü bilin yeter. çağrışım yapar türemiş halleri zaten.
parça olarak hoca anlatıyor derken sanırım kursunuz var. kurstaki parçalarla ilerleyin başta. artık iyi kötü yds soruları çözebilecek duruma geldikten sonra bbc gibi sitelerden haberler, science vb yerlerden bilimsel makaleler okuyabilirsiniz. haber ve makale sitelerini takip etmek fayda sağlar.
ezber için zorlamayın kendinizi. bilmem kaç sayfalık kelime defterini ezberlemek çok zordur. parçalarda gördükçe oturur anlamları ve bir süre sonra otomatikleşir zaten. temel düzeyi ve gramer olayını tamamlayın ve okuma-çeviriye odaklanın. -
@kamuadayı evet hocam bir kurs aliyorum isim vermeyeyim reklam olur. Hocam bir kelimenin mesela smart ile ayni anlamda 6 7 kelime var bu konu hakkinda ne diyorsunuz hepsini ogrenmem mi gerekir nasil bir yol izlemem gerekir
-
@abdullah_cevdet Hocam @KamuAdayı arkadaşımız gayet güzel açıklamış. Herhangi bir kelimenin cümle içerisinde fiil, sıfat veya isim olarak mı kullanıldığını anlamanız gerekiyor. Bu herhangi bir yetenek sonucu öğrenilebilen bir şey değil. Bol bol okuma yapıp cümle çevirmeniz lazım. Böyle yapınca farklı cümle yapılarına veya bir cümle içerisindeki kelimelerin kullanımına hakim olmaya başlarsınız. Bol bol okuma yapıp soru çözün. Çeviriler yapın. Translate çok gelişti, size bayağı yardımcı olacaktır.
Kendi adıma şunu da söyleyeyim. Yıllardır bir şekilde İngilizce ile iç içeyim. Hala cümleleri anlamakta zorlanıyorum. Özellikle makaleleri tam anlamıyla kavramak zor olabiliyor. Yani bir dili tam anlamıyla öğrenmek veya bir dili tam anlamıyla okumak gerçekten çok uzun süreç gerektiriyor.
Kelime çalışmalarında ben Akın Dil kaynakları kullandım. Aynı kelimeleri sürekli karşınıza çıkarıyor. İsteseniz de istemeseniz de öğreniyorsunuz.
Bir diğer tavsiyem de bağlaçlara ve kalıplara ağırlık vermeniz olur. Bağlaç bilmeyince cümle oturmaz. Mümkün değil anlayamazsınız. Bir de belli yapılara hakim olmanız lazım. Mesela 'in exchange for' karşılığında demek. Eğer bunu bilmezseniz cümle içerisinde debelenir durursunuz. Mesela 'regardless of' -maksızın demek. Bunu bilmezseniz regard kelimesinden saygı vs. gibi bir anlam vermeye çalışırsınız ve cümle içinden çıkılmaz hal alır. Bunları da ancak bol okuma yapıp soru çözerseniz öğrenebilirsiniz. Okuma yaparken bu yapılarla karşılaşa karşılaşa öğrenirsiniz. İngilizce öğrenme veya YDS gibi sınavlarda iyi puan almak için çok okuma yapmanız, çok kelime çalışmanız lazım hocam. Matematik gibi mantığını anlayayım da sonra devamı gelsin olmuyor maalesef.
-
@sbf11 @KamuAdayı kusura bakmayin iki farkli basliga yazmisim farkedemedim. Cok cok tesekkur ediyorum,Allah razı olsun degerli bilgileriniz icin.
-
@abdullah_cevdet Rica ederim hocam ne demek.
-
@sıdk Hocam bakanlık başka kadrolara geçiş için muvafakat vermiyor mu ? Birde bakanlık müfettişlikleri görev açısından herhangi bir fark varı mı ? CTE’nin teftiş kurulu gibi faaliyet gösteriyor galiba bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
-
@abdullah_cevdet defter yazmak yerine ''quizlet'' isimli programa kendin set ve liste oluşturup sözlük yapabilirsin.Boş zamanlarında sürekli açıp kart çevirme liste yapma boşluk doldurma test gibi yöntemlerle 5-10 dakika kahve aranda 20-30 kelime çalışabilirsiin.
Programda tanım yanında örnek cümle zıt ve yakın anlam not alabilirsin.Bağlaç listesi , fiil listesi , pharesel verb listesi , önemli kalıp ve örnekleri gibi ..
ben yaklaşık 1 ayda 1000 kelimeyi eş zıt örnek cümle şeklinde ciddi şekilde bu program sayesinde öğrendim.Şiddetle öneririm tabiki arkadaşların dediği gibi o kelimeleri makale veya okuma parçalarında görmek sözlükten açıp yazmamak koşulu ile iyi çalışmalar umarım hedefe kısa zamanda ulaşırız -
@willsmithh pratik yapmak acisindan iyi olabilir hocam inceleyecegim programi tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin cok sagolun
-
@selimali kadro teftiş kadrosu. Bakanlık müfettişlikleri ile kontrolörlüklerin farkı :
Müfettişler bakanlığın tüm birimlerini denetleme yetkisine sahipken Kontrolörler ilgili birim veya genel müdürlük birimlerini denetleme yetkisine sahipler. Bir de müfettişlerin direkt görevden alma yetkisi bulunurken kontrolörler görevden almayı üst birime öneriyorlar direkt görevden alma yetkisi bulunmuyor. Muvafakat olayı da şöyle ki üst kadrolara izin veriliyor. Ancak 3600 ek göstergeye tabi başka bir uzmanlık müfettişlik kadrosuna geçmek isterseniz muvafakat almanız zor. -
@mambaa Teşekkür ederim hocam, sağ olun.
-
arkadaşlar sistem otomatik p48i alıyor sanırım p9u seçemiyorum aynı sorunu yaşayan var mı acaba
-
Kaca kadae duser sizce arkadaslar