Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@hpolitics Umarım birileri nasiplenir. Aksi takdirde sınavı geçecek kişi 2 elin parmağını geçmez. Onun birazını da mülakatta elerler
-
@hpolitics Erteleme durumu yok, çarşambaya kadar giriş yerleri ilan edilir dedi kurumdaki personel
-
yazsa da hocam isteseler değiştirirlerdi.Yönetmeliği kendileri yaptı.
-
kimse kusura bakmasın ama çok zor sınav şartları var .Dışişlerinde bile bu kadar konu yok .İktisat çıkmıyor bir kere .Bu sınavı geçen normal şartlarda bir elin parmağını geçmez .Boşluk doldurma olur ve ingilizce orta olursa geçen sayısı artar ama sorulduğu gibi türkçe çeviri olursa çok zor .3 alan da apayrı .Mesela ben ulusdan gireceğim .Yıllardır p48 çalisa çalışa uluslararası ilişkilerı unuttum .Yeni mezun birisi de ingilizceyi iyi yapar iktisat yoktur .Benim hiç ümidim yok ama gireceğim belki boşluk doldurma gelir belki orta olur .Diğer türlü çok zor .
-
Bende çözmüş değilim bu işi. geçmiş dönem İngilizce soruları ve güncel iktisat soruları kesinlikle zor. ama teftiş sınavları o kadar zor değildi bence. İngilizce şartı da yok. müfettiş atanan uzman atananın önünde önünü iliklemesi lazım
-
Arkadaşlar merhaba, şimdi son iki yıl ıcın yds ıstıyormusya,o zaman mayıstakı ilanda 2020 ve 2021 yds yı mı ısteyecek sadece?
Bir de baska kurumlar önümüzdeki aylar ilana cıksa da aynısı mı olcak son ıkı yıl ısterlerse 2019 puanları yandı mı? -
@sinapsis Büyük ihtimal. Nisanda yds var, C seviye istediği için sıkıntı olacağını sanmam
-
Son 2 yıl derken aylar dahil degilmi 2019 mayıstan sonraki yds puanları geçerli olur diye tahmin ediyorum
-
@carpe-vita hocam e yds de gecerlı oluyor değil mi kurumlar ıcın, daha önce cunku
-
ben de son 2 yıl deyince aylar da dahil diye biliyorum .Mesela benim 2019 un sonuna ait puanım .Ben geçerli diye biliyorum .
-
@sinapsis Evet e-yds geçerli. Yds ile birebir zaten. Millet olarak paper-based sınavlara alışkın olduğumuz için Nisandaki sınav aklıma geldi ilk.
-
@ekeblad Benim de 2019 Aralık'a ait puan ama Nisanda girip güncelleyeceğim.
-
@carpe-vita hocam ben de gireceğim ama yds öyle bir sınav ki bir sınav çok kolay olurken diğeri zor olabiliyor .70 ı geçemeyen arkadaşım bir sınavda 80 almıştı ve o dönemde herkes yüksek almıştı .garantisi olmayan bir sınav .
-
@carpe-vita yok ben normal yds ye girdim .2019 un en son normal yds sine .o da geçerli olur diye düşünüyorum. çünkü 2 yıl 2021 in son aylarında doluyor
-
@ekeblad Bilmez miyim hocam. Bugüne kadar 3 yds sınavı tecrübe ettim. İlk girdiğim en kolayıydı ben düşük aldım. Son girdiğim cidden zordu yüksek aldım. Kelimeler vs. de şansına karşılaştığın ya da ilk kez gördüğün kelimeler olabiliyor. Ama şu var; hali hazırda 80 civarı puanı olan biri eğer ingilizceden kopmamışsa sınav sonrası, diğer sınava çok çalışmasa dahi 70'in altına düşmez.
-
@ekeblad son başvuru tarıhi itibarıyla 2 yıl gecerli diye biliyorum. yine de yönetmeliğe bakmak lazım
-
@mantıkuttayyr dış ticaret müf. alıp dil istemiyor
-
bu sınav 2021 kpssden sonra daha adil olur
-
@uvyx ne bakimdan
-
@uvyx neden ? Mayısa kadar bekledik hadi 2021 KPSS yi mi bekleyelim dicekler