TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

KPSS A
    2020 gelir uzman yardımcılığı sınav
    870
    15593
    2704975
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • S
      sokrates12 @kartalyürekli Son düzenleyen:

@kartalyürekli Hocam şıklarda tek mal iki üretim faktörü tarzlı bir şık vardı kaynaklarda iki mal geçiyor faktör donatim teorisinde iki mallı bir teori olarak

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • D
        DüdüklüTencere2 Son düzenleyen:

Faktör donatımında ülkelerin faktör yoğunlukları farklı... yani kimi ülke sermaye yoğunken kimi ülke emek yoğun. ancak söz konusu malın iki ülkede de üretiminde dahil edilen emek ve sermaye miktarı yani teknolojileri aynı. yani malların faktör yoğunlukları iki ülkede farklı değil.

Soruda sorgulanan da buydu. Yani aynı malın iki farklı ülkede farklı üretim faktörleri ile üretildiğini kasteden şık yanlış olacaktı.

R O 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • R
          rabia89 @DüdüklüTencere2 Son düzenleyen:

@düdüklütencere2 fakli teknik diyodu sanki

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • O
            ouroboros @DüdüklüTencere2 Son düzenleyen:

Arkadaslar, twitterdaki tabloya baktığımda serbest ticaret bölgesi diye bir cevap görüyorum ama soruda şöyle diyordu: kendi aralarında ortak tarife uygulayıp da başka ülkelere karşı istediği tarifeyi belirleyen birlik türü nedir ? Ben bunu gümrük birliği olarak biliyorum ama yanlış mıyım?

S S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • D
              DüdüklüTencere2 @rabia89 Son düzenleyen: DüdüklüTencere2

@rabia89
              heh işte o şık yanlış olacak. yani atıyorum kağıt a ülkesinde 2 emek 1 sermaye ile üretiliyorsa b ülkesinde de 2 emek 1 sermaye ile üretilir. tekniği budur.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • S
                sokrates12 @DüdüklüTencere2 Son düzenleyen:

@düdüklütencere2 bir mal ifadesi hangi şıkta geçiyordu hocam anımsıyor musunuz

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • S
                  Selin+96 @ouroboros Son düzenleyen:

@ouroboros evet hocam yanlış biliyorsunuz malesef. sorudaki tanımla yazdiginiz aynı ve serbest ticaret bölgesi, karıştırıyoruz bazen insanlık hali.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • D
                    DüdüklüTencere2 @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12
                    tam olarak ifadeyi hatırlamıyorum ama bu bakış açısıyla yaklaştıysanız doğru yapmışsınızdır muhtemelen. bu bakış açısı yabancı geldiyse işin rengi değişebilir.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • S

@düdüklütencere2 Bir mal ifadesi olduğunu hatırlıyorum şıklarda kaynaklarda da teorinin varsayimlari olarak iki malı gördüğümden çok ikilemde kaldım. Şıkları hatırlayaniniz var mi dostlar

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • R
                        rabia89 Son düzenleyen:

gelir uzmani biri muhasebe sorusuna mahsup demisto sanki burada biri yazdi kurum hangisini kabul edicek acaba

eomer S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • D
                          DüdüklüTencere2 @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12
                          Eğer bir mal ifadesi geçen şıkkı işaretlediyseniz muhtemelen doğru işaretlediniz. Yanlış bir sebepten ötürü ama yine de doğru işaretlediniz 🙂

Çünkü dediğim şeyi bir şıkkın kastedebilmesi için lafa zaten bir mal şeklinde girmiş olması muhtemel. bir mal iki farklı ülkede farklı üretim teknikleriyle üretilir gibi bir şık olabilir.

orada bu şıkkı yanlış hale getiren o malın iki ülkede de aynı üretim tekniği ile üretilecek olması.

sizin dediğiniz nokta ise; iki mal var iki ülke var bu ülkelerin faktör yoğunlukları birbirinden farklı, ancak faktör yoğunlukları ülke içinde sabit, ayrıca bu malların üretiminde kullanılan faktör yoğunlukları da yani üretim tekniği de iki ülkede de aynı.
                          yani o şıkkı işaretlenmesi gereken şık yapan bilgi bir mal diye lafa girmesi değil aslında farklı teknoloji demesi ama yine de doğru şıkkı işaretlemişsiniz 🙂

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • S

@düdüklütencere2 Eyvallah hocam aciklamalariniz icin

• eomer
                              eomer @rabia89 Son düzenleyen:

Aktarılma kaydı hocam.
                              A Kadro'nun içeriği o şekilde hatta Alican hoca da öyle demiş.
                              https://hizliresim.com/xVyg52

Atçanyurt'tan selam getirdim.

• V
                                varol @rabia89 Son düzenleyen:

@rabia89 mahsup olmasi imkansiz, ne zaman ki 371 nolu hesap donem kari uzerinden vergi hesaplanir ve alacaklandiralarak kapanir o zaman mahsup diyebiliriz

UZUN DÖNEMDE HEPİMİZ ÖLÜYÜZ...

• S
                                  sokrates12 @rabia89 Son düzenleyen:

Muhasebatta sorudaki gibi 371 kaydına almayı "dönem içinde ödenen vergilerin düşürülmesi" olarak hoca açıklama yapmış. Buradaki düşürme ifadesi mahsupla uyuşuyor aslında ama diğer taraftan anadolu üniversitesinin çıkmiş sorusuda var.Muhasebatın yazarı ismail keleş alanında öncü bir muhasebe hocası öyle boş değil bakalım kurum neyi kabul edicek

S locke V 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • S
                                    sokrates12 @sokrates12 Son düzenleyen: sokrates12

@sokrates12 Düşürülmek üzere demiş şimdi kontrol ettim tekrardan

• S
                                      selimisik Sayıştay Denetçileri @ouroboros Son düzenleyen:

@ouroboros gümrük birliğinde birlik dışına da Kararlaştırılan tek bir tarife uygulanır hocam. Öyle hatırlıyorum

• locke
                                        locke @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12 Hocam dönem içinde geçici vergi ödeniyor. Bunlar 193’e kaydediliyor. Sonra mahsup edilmek üzere 371’e atıyor. Zaten 371 düzenleyici hesap olduğundan önce borçlu çalışıyor. Dönem içinde 1000 lira vergi ödedik diyelim. Yıllık beyanname ile 5000 lira beyan ettik. Bunu 360’a kaydediyoruz ama 1000 ödediğimiz için 4000 lira atmamız gerekiyor. İşte o 1000 lirayı önce 371’in borcuna kaydediyoruz. Sonra alacaklı tarafa atıp mahsup ediyoruz. Ödeme işleminden hemen önce mahsup yapılıyor. Sınavdaki işlem mahsup kaydı ise 371 alacaklı tarafa geçtiğinde hangi işlem olacak ki?

Eski bir şarkı, batık bir şehir, bildik bir deniz...
                                        Asılı kalan gökyüzünde gün batımı biziz.

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                        • V
                                          varol @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12 donem karindan odenen vergiler nereden düşülmüş peki üstat, 193 ü 371e aktarmis mahsup edilecek olan hesap 371, 193 degil. Tabi kurum ne diyecek bakacağiz

UZUN DÖNEMDE HEPİMİZ ÖLÜYÜZ...

• K
                                            kartalyürekli @sokrates12 Son düzenleyen:

@sokrates12 üretim tekniği farklıdır olan şık doğru mu yani

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 747
                                            • 748
                                            • 749
                                            • 750
                                            • 751
                                            • 779
                                            • 780
                                            • 749 / 780
                                            • İlk ileti