Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020
-
sınav giriş belgesinin fotoğraf kısmında sıkıntı olan başka kimse var mı?
-
@imece-ece bende de var ama sorun olmaz bence
-
Bir önceki sınava girmiş biri olarak söylemek gerekirse kazanamadığım için oldukça üzülmüştüm. Burada münferit yapılan yorumlara kulak asmamanızı öneririm. Kazanarak işe başlayanlar oldukça memnun. Önümüzdeki hafta yapılacak sınavda herkese başarılar dilerim
-
@gizemkpss hesap makinesi getirilebiliyor
-
muhasebe bölümünde monografi soruluyor mu acaba
-
@imece-ece evet .bildiğiniz klasik monografi soruluyor .
-
@ekeblad teşekkür ederim
-
@üretici-rantı çok sevindim sağolun hocam
-
nasıl geçti sınavınız arkadaslar .Beni biraz maliye zorladı .Bir de bir husus aklıma takıldı .Başkan maliye uzman yardımcısı arkadaşlarla beraber aynı kampüste çalışacağız dedi .Kurul istanbul a mi taşınıyor acaba ya da bu alım istanbul a mi yapılacak acaba ?
-
İktisat kolaydı muhasebe normaldi hukuk normalin bi tık üstüydü maliye kolay-normal arasıydı
-
@uvyx peki siz bu aynı yerde çalışacağız deyince ne düşündünüz .Bana da hukuk kolay geldi bu arada .İşte herkesin güçlü olduğu bir alan var
-
@ekeblad aynı kampüste olacağız dedi demek ki bi planlama var
-
silinmiştir
-
silinmiştir
-
@uvyx ilk girişim benim, ben kalırmıyım bilmiyorum ama kalan sayısının gecen seneye göre daha çok olacağını düşünüyorum. Foruma göre geçen sene 15 kısı kalmıs mulakata, sanırım 80 kışı katılımıs sınava
-
Arkadaşlar iktisatta çıkan soruları yazar mısınız?
-
@guy1626 maliye sadece iktisata 1 şıkkı hatırlayamadım .
1 Arrow un imkansızlık teoremi, Kaldor vergisi , Pareto optimum,resim,erdemli mal
2 iç borç nedir etkileri ,dış borç nedir etkileri
3 modern bütçe sistemleri
4 maliye politikası amaçları ve amaçlar arasındaki çatışmaiktisat :1 monetarist iktisata gore philips eğrisi +monetaristlerin adaptif beklentilerine karşı eleştiriler
Marshall lerner koşulu , kıtlık rantı ,önemsiz olmanın önemi ,üçlü açmaz
3 .monopolle ilgili denge sorusu ,lerner endeksi hesaplama ve lerner endeksini açıkla
4 .merkez bankası daraltici politika izlemek istiyor .5 tane öncül verilmiş .Bu politikaya uygun mu diye soruluyor ve o öncüldeki politikaların etkisini soruyor .öncüler
- reeskont kredisini düşürmek
-piyasadan api işlemi yapmak
-döviz satışı yapmak
-zorunlu karşılık oranını artırma
-kredi tavanini artırmak
Hukuk :tali kurucu iktidar ,şekli kanun , alacaklinin temerrüdü, sınırlı ehliyetsizler ,nisbi muvazaa
2.suclarin Ictimai halleri ve örnekleriyle açıklayın
3 Haksız rekabet nedir ve açılabilecek davalar
4 idari işlemlerin özellikleri , idari işlemlere karşı yargı yollarının kapalı olduğu hallerMuhasebe : 1 tane 75 puanlık monografi 1 tane 25 puanlık mali tablolar analizi .
- reeskont kredisini düşürmek
-
@sinapsis hayır 15 kişi alınıyormuş 50 ye yakın kişi kalmış .gecemeyen o kadar da kişi yokmuş
-
@ekeblad zorunlu karşılıkları azaltmak, kredi tavanını düşürmek* olacaktı. bir de yine iktisatta 5 puanlık yay esnekliği tanım sorusu da vardı
-
@ekeblad monetarist değilde yeni klasiklere eleştiriyi sormuyor muydu bem soruyu yanlıs mı anlamışım? Off