Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
-
İngilizce ve gygk kısmı için nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Kaynak tavsiyeniz var mı?
-
Arkadaşlar genel kültür için 15 soru diyor. Yani bildiğimiz tarih, vatandaşlık/güncel bilgiler ve coğrafyadan mı soru geliyor?
-
@janpi tam olarak bilmiyorum neler çıkarbilir lakin daha önce girdiğim sınavda banka ile ilgili bir kaç soru vardı, kış olimpiyatları ile ilgili bir soru ve yanlış hatırlamıyorsam bir tarım ürününün nerede yetiştiği ile ilgili bir soru vardı
-
Yanlış doğru götürme meselesi var mı arkadaşlar sanki 2019 yılında yoktu gibi
-
@andelib Gerçekten teşekkür ediyorum oldukça açıklayıcı olmuş. Dikkate alarak başvuru yapacağım.
-
@duha şöyle ki vmy yi kıymetli yapan şey, gerçekten derin vergi mevzuatı eğitimi almaları ve YMM olma imkanı. Ymm imkanı banka müfettişliğinde de var zaten. Şuan vmy maaşları banka ile kıyaslandığında banka ağır basıyor. Pandemi noktasında da bankalarda da durum aynı merak etmeyin.
-
@andelib
niye merak edeyim hocam vm değilim ben fikrimi söyledim sizin fikrinizi sordum sonucunu beklediğim başka teftişler ve uzmanlıklar da var.
karşılaştırma açısından meslek içerisinden başka birinin fikrini sorayım dedim.
teşekkür ederim yine de. -
Katılıma mı başvurmayı düşünüyorsunuz yoksa diğerine mi arkadaşlar sadece birine başvurabiliyoruz galiba
-
Katılım Bankasına alınacak 100 uzmanın illere göre dağılımları nasıl olur bilgisi olan var mı
-
Hocam siz hangi ili düşünüyorsunuz? Sakıncası yoksa yazar mısınız?
-
Başvuruda seçtiğimiz il için sıralamaya giremezsek dolayısıyla yazılı sınavını kazanamamış gibi mi oluyoruz? diyelim ki İstanbul için puanım yeterliyken başvuruda İzmir'i seçmişsem İzmir'e de puanım yetmiyorsa eleneceğim mi? Bir zamanlarki GUY tercihi gibi mi? yoksa mülakatta değerlendirip başka ile de verebilirler mi
-
Guy tercihi gibi hocam
-
@freetime açıkçası kafamda belli bir fikir yok, izmir, ankara, istanbul yazabilirim. guy adanada düşük kapattığı için adana yazabilirim. kafam karışık
-
Ziraat katılıma başvurmayı düşünüyorum ama islami banka olduğu için (mülakat kısmıyla alakalı) düşündürüyor. Diğer kamu bankaları mülakatlarında neler döndüğü ortadayken bu bankadan objektif değerlendirme beklemek hayal olur(!)
-
bir arkadaşınız olarak aklınıza takılan kariyer, yoğunluk. bölge, genel müdürlük vb. sorularınız varsa yardımcı olabilirim.
Katılım tarafı daha çok islami bankacılık prensibi ile işlem yapar. gerek katılım hesapları gerek finansman işlemleri farklıdır.
Uzman yrd. pozisyonu olarak başlarsanız daha iyidir.
Uzman Yrd. - Uzman - Yönetmen - Müdür olarak devam eder.
Daha alt pozisyonlarda;
Servis Görevlisi yrd.- Servis Görevlisi - Servis Yetkilisi - Yönetmen Yrd. Yönetmen - Müdür olarak gider.
Yılda 16 maaş ve 3 ayda bir performasınıza bağlı prim alırsınız.
Genel Müdürlük birimleri daha çok masa başı yada bölgelerde çalışanlar mali tahlil, firma analiz, dış ticaret, hazine, insan kaynakları bölümünde başlar ve yükselmeniz daha kolay olur. Çünkü genel müdürlük birimlerinde herkesle tanışıp kendi yolunuzu çizebilirsiniz.Şubelerde Mia/Miy olarak girişimci, kurumsal ya da perakende bölümlerinde çalışmaya başlarsınız. Müşteri ihtiyaçları, kredi tahsisi, müşterilerin diğer talepleri vb ilgilenirsiniz. Sakin-yoğun ya da müdürünüze göre işi sever ya da nefret edersiniz. Yeri gelir müşteri para ister. Çekip ayağına kadar götürebilir ya da ayağından alıp getirebilirsiniz. (Bu işlemler tabiki mevzuata aykırı). Gerektiği zaman mesai uzayabilir. Yani 9-6 düşünüyorsanız en geç 8.30 da şubede olmanız gerekir ki bilgisayarın açılması işlemler vb 9 da hazır olmalısınız. Çıkış işlemleri sizin işinize bağlı değişir. Öğle arası var ama dediğim gibi yoğun şubeler de sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Maaş olarak çoğu uzmandan daha iyi maaş alırsınız. Kurum'un BES i var. Emeklilik ve sağlık avantajları iyi. Ancak stresi sizin bileceğiniz iş. Sürdürülebilir bir stresi olduğunu düşünmüyorum.
Şimdilik girelim sonrasında başka sınavlara hazırlanırız düşünceniz varsa onu unutun ya da bunu bilerek başlayın.
Müfettişlik'te üstadınız ne derse o. Kimse size karışamaz. Bankacılık okulunda giyim, tavır, davranış ve kişisel gelişim eğitimleri alırsınız ki gerçekten çok faydalıdır. Teftiş süreci pandemiden dolayı uzaktan yapılıyor ve bunun alt yapısı bitmek üzere. Eskisi gibi sık turneler olmayabilir.
Hala aklınıza takılanlar olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
-
@bireysel-başvuru cevaplarınız için teşekkür ederim. iki sorum olacak. Birincisi yeni başlayan uzman yardımcısı ne kadar maaş almaktadır ? İkincisi ise neden ''Şimdilik girelim sonrasında başka sınavlara hazırlanırız düşünceniz varsa onu unutun ya da bunu bilerek başlayın'' cümlesini kullandınız?
-
sizinle içimden geleni direkt paylaşacak olursam ziraat bankasıymıs katılımmış teftişmiş fark etmez. yeter ki olsun da. mecburen sadece birine gireceğiz. ben artık çok yoruldum yorgunum...
-
@mülkiyeçeko bankada çalıştığınız da başka bi sınava çalışmaya ne vaktiniz ne de enerjiniz olacak
-
Merak etmeyin bu dünyanın her hali geçicidir. Biri olacak mutlaka bu kötü günler geride kalacak.
-
@edmilson28 anladım, ben zaten kpss a çalışmaktayım. Ziraatın sınavını kazandım sayalım, atanmam zaten eylül ü bulur. Bende o arada hem çalışıp hem de kurum sınavlarına hazırlanmayı düşünüyordum