SURİYELİLER HAKKINDA
-
@cemalicoşan duygularıma tercüman olan bi yazı olmuş. Yahu el insaf bir sorun kendinize az bi şey siyaset ve uai bilen insan düşünür ya. Bu adamlar kafalarına gore mı ülkeye girmişler. Yahu emevi camiinde cuma namazı kılacağız dediler. Suriyeli, ıraklı, iranli vs birgün kalkıp Suleymaniye'de, Sultanahmet'te cem yapacağız dese ve endirekt olarak iç işlerine müdehale etse ve sen başka bir ülkede bu konumda olsan mecbur kalsan ne hissedersin benim milliyetçi muhafazakar kardeşim? Neonazilerin Türk dönercilere olan katliamlarını ne çabuk unuttunuz? İşin sosyoloji yanına da hiç girmiyorum. Türkmüş, arapmis, acemmiş eee? Hepimiz ortadoguluyuz iste. Kalkip da dibimizde kendinden daha çok onlarca ulkenin( biz de dahil) batırdığı iç işlerine müdehale ettiği bir ülkenin insanlarının çocuklarının kadınlarının senin siyasetçilerinin mahvettiği düzenden daha mı az değeri var? Geçin abicim boş milliyetçilik kasmayın..
-
Ellerinize sağlık hocam @cemalicoşan ...
"E iyi ama Avrupa'ya giden Türkler savaştan kaçmadılar"...
Ama bu bir Fransızın, bir Almanın umrunda değil... 1961'te Almanlar "Bu Türkler geçici süreliğine burada, ülkelerinde ekonomik kriz var, kriz bitsin biz de bunlardan faydalanalım sonra nasıl olsa geri gidecekler" diye düşünüyordu..
Peki ne oldu? Türkler 70'li yıllarda ailelerini yanlarına aldı. Geçici Türk, kalıcı Türk oldu.
Peki ne diyor Alman?
"Türkler cesur millet, savaştan kaçmadı" demiyor...
"Ülkesinde geçinemedi, zordan kaçtı, para biriktirip geri dönecekti dönmedi,tembel Türk" diyor...
Ve bakın bugün işgücü antlaşmasının 58.senesi ve bu düşünceler değişmedi.
Hala Türklerin dükkanları yağmalanıyor, camilere saldırılar düzenleniyor...Biz farklı bir milletiz, hiçbir millet ile kıyaslanamayız.. Ama iki gün önce Adana'da "Suriyeliler çocuğa tecavüz ettiler" diyerek algı oluşturup Suriyelilere saldıran, sonra o saldırgan suriyeli değil de Türk çıkınca susan da bizden...
Susmakla kalmayıp bir yalanın peşinden giderek öfkeyle yaraladığı masum Suriyeliden bir özür bile dileyemeyen de bizden..
Peki bugün Almanya'da bir Türk bir kötülük yaptığı için tüm Türklerin sorumlu tutulması ne kadar doğru?
Bir şerefsiz bir çocuğa tecavüz etti diye "Çocuğuyla kadınıyla tüm Türkler defolup gitsin" diyen ve gidip mahallesindeki Türkleri taşlayan Almanın tutumu ne kadar doğru?Tamam.. İçlerinde sıkıntılı olan var. Yapılan hatalar var..hem de çok fazla... Zorumuza giden şeyler var..
Ama biz böyle kindar, nefret dolu, yalana inanıp nefret saçan bir millet değiliz, olmamalıyız.. Birşeyler istiyorsak veya istemiyorsak bunu nefret dili ile yapmak bize yakışmaz...
Biz müslüman Türküz.. Evet. Biz farklı bir milletiz ve farklı da kalmalıyız... -
Dostlar konu ilerledikçe milli ve antimilli bir hal tartışmaya dönmeye başladı. Umut ediyorum ki bu iş palazlanarak devam etmez. Çünkü sonunda istenmeyen tartışmalara yol açabilir. En ufak bir tartışma yaşanması durumda başlığı kilitleyeceğimi belirtmek isterim. Hepinize iyi forumlar...
-
Arkadaşlar bu konunun sosyolojik, siyasi, tarihi, ekonomik birçok parametresi var. Bütün bu etkenleri bir arada etraflıca ve “tam bilgi” ile değerlendirmek bu platformda mümkün değil. Bu konuda emin olabildiğim tek şey bilmediklerimiz bildiklerimizden çok daha fazla. Yalnızca “45” dakikalık haberlerden ve etrafımızda gördüklerimizden yola çıkarak bu konuda yorumlar yapıyoruz. Peki işin arka planına ve tüm değişkenlerine vakıf olamıyoruz diye yorum yapıp fikir üretmeyecek miyiz? Elbette fikir üretmek herkesin yaşamak kadar doğal hakkıdır.
Ancak bu konuda önemli olan yaptığımız yorumların bilgilerimiz ve tecrübelerimiz ile sınırlı olduğunu unutmadan, bu nedenle de mutlak doğru olduğunu düşünerek başkalarına dayatmaya çalışmadan yorum yapmalıyız. Kullanılan dil ve üslup bu yönde olmalıdır. Unutmayalım ki bizden daha fazla değişken hakkında bilgiye sahip olanlar da vardır.
Gerçi bizim kronik sorunlarımızdan biriydi bu değil mi.
Bazı konulara başkalarının gözünü kullanarak bakmayı öğrenebilsek keşke.
“-izm’ler idraklerimize giydirilmiş deli gömlekleridir.” (Cemil Meriç) -
İyi ki bize gereksiz yere dayatılmış o zaman bu humanizm! Bu konu hakkında çok okudum tabi bilginin sonu yok, bu insanlarla çok fazla görüştüm tabi bu da bir kıstas değil. Ama benim milliyetçiliğim insani duygularımın önünde değil. Suriye de bugün insanlar bu haldeyse bizim politik kararlarımızın da bunda az da olsa bir payı var diye düşünüyorum. Sonucta bizlerin oy vererek başa getirdiği insanların verdikleri yanlış kararların hiç mi payı yok bu durumda. Ve yönetilemezden öte yönetilmesi çok güç bir göç dalgası.sadece Suriyelilerin değil 2014 te musula telafere daeş girdiğinde kaçan Türkmen kardeşlerimiz için de aynı düşüncelere sahip mi herkes. Türk soylular öz türkçeleri var. Milli duyguları da şahlanmış insanlar. Ama duygular bir kenara artık. Eskisi gibi değil savaşlar. Hükümet in seni korumuyor. Ayrım gözetmiyor daeşten misin Türkmen misin üzerine uçaklarla bombalar atılıyor. Sen sünnisin sen şiirsin diye insanlar birbirine düşürülüyor. Eee bu insanlar da Türk neden vatanlarını bıraktılar o zaman. Telaferde musulda Türkmen kalmadı neredeyse. Onlar gelsin Suriyelilerin gitsin mi?düzelirse tabi gitsinler ama savaşsın ortasına bir milyonlarca insan bırakmak zulümlerin en büyüğüdür.
-
Romantizme, "dolu milliyetçiliğe" devam mı? Resmi verilerle Suriyeli sığınmacıların %65'i bizde. Türkler yurtdışına göçmen olarak gittiler. Göçmen ile sığınmacı farklı şeyler. Bununla birlikte ekşide paylaşılan fotoya yönelik bu kadar yükselmek cahilce. Yunanistan'da mı yaşıyoruz biz? Fonlanan kuruluşların ağzıyla konuşup burada "dolu dolu milliyetçilik" yapmışsınız. fikirleriniz değişti mi geçen zaman içinde?
-
@kunterayata forumda bunu tartışmak yerinde mi bilmiyorum peşinen söyleyeyim izin yoksa silebilirler yorumumu. Önümüzdeki 3 yıl çok hareketli geçecek gibi yani TR tarihinde çok ilginç bir ilki yaşıyoruz ve artık su çok sığlaşmaya başladı kim nedir ne değildir apaçık görülüyor her düşünce için geçerli bu.
İkincisi geçmişte ermenileri ve rumları ülkeden sepetlemişiz suriyeliler vs diğerleri kararlı hükümet tarafından çözülür. Bakmayın gönderemezler dediklerine bu adamlar adi bir suç işler halk yine ayağa kalkar illaki yollamak zorunda kalırlar. Asıl sorun vatandaşlık alanlar. Ayrıca mülteciler vatandaşlık alıp devlet hizmetine girerse bu çok daha sıkıntıya yol açar zaten vatandaşlık alırken arap isim soyisimlerini değiştiriyorlar ve takip çok zorlaşıyor. Ben şahsen ilk defa bu kadar hem iyi hem kötü anlamda sona yaklaştığımızı hissediyorum. -
Ben ne bu göç politikasını ne de göçmenler üzerinden yapılan sömürüyü doğru bulmuyorum bizim basınımız kalitesiz paçavralardan ibaret biraz yurtdışı basınından ülkemizde yaşananları takip ederseniz durumu o kadar iyi anlayacaksınız ki örneğin iki hafta önce Belçika bütün Suriye ve Afgan göçmenlerini ülkesine kabul etmesi karşılığında 1.5 milyar euroluk bir anlaşma imzaladı Türkiye ile diğer Ab ülkeleri ile yapılan anlaşmaları saymıyorum bile
-
Şunu da açıkça söylemek istiyorum eğer bu göçlerle ilgili hiçbir sağlam atılmazsa önümüzde iki seçenek görüyorum ya malum partilerle devam edecek ve sürüp gidecek bir rejim değişikliği ya da kapsamlı bir iç savaş ve bunun sonucunda yaşanacak ağır dış müdahalaler
-
AB'nin fonladığı dernekler, akademisyenler, gazeteciler bu göç politikalarına karşı olanları cahillikle, ırkçılıkla suçluyor. Bayramda gidebiliyorlarsa dönmesin diyene de aynı tepki var. Şu başlığın üstünden 2 yıl geçmiş. Her şey o zamandan bu zamana daha da kötü duruma geldi. İran sınırındaki mayınlar da temizlendiğine göre yeni akım Afganlar olacak demek ki.
-
Ne yazık ki hem yaşadığımız çevreden hem de yaptığımız işten dolayı istemeden de olsa onlarla muhatap oluyorduk biz hayvancılık ve sütçülük yapıyorduk Esenyurt ile Avcılar taraflarında şu an o bölgeyi ele geçirmiş durumdalar özellikle Esenyurt'ta bazı radikal grupların hücrelendiği biliniyor polisin giremediği çok fazla mahalle ve sokak var gasp hırsızlık adam kaçırma cinayet adam yaralama hep onların başından çıkıyor kurban bayramında milletin etlerini derilerini çalmaya çalıştılar artık onlar her yerdeler
-
@gresham-t Milliyetçi muhafazakar kardeşin kim senin? Boş milliyetçilik derken kimden bahsediyorsun? Yazdıklarını şimdi gördüm. Bu savaşın tek sebebi Türkiye mi? Bom boş kafanla bom boş akılla ona buna boş milliyetçilik kasmayın deme. İnternet var ne var aç oku. Şu dönemde cahil kalmak bir seçimdir.
-
@cemalicoşan Keşke yasaklı olmasaymışınız. Size de denecek şeyler varmış.
-
Hala bu olaya ümmetçilik Osmanlıcık gözüyle bakıp savunanlara acıyorum bitti kardeşim bitti o ümmetçilik şerif Hüseyin denen o itin askerimiz kılıçtan geçirip gözlerini oydukları zaman bitti o Osmanlıcılık itilaf devletleri subayları Osman Gazi'nin tabutunu tekmelerken onlara alkış tutan Vahdettinlerle Damat Feritlerle bitti çıkarın o şu at gözlüklerinizi
-
@tolgahan-ayyıldız bugün tüm eğitimli öz türk vatandaşımız kaçarken milyon adet eğitimsiz taliban kılıklı -ki bir çoğu hala kadına eşya gözü ile bakan klasık ortadoğu kafası- cühela tayfa sınırdan giriyor. Bindiğimiz minibüslerde şöförlere gayet güzel posta koyuyor, hastanelerde cok güzel sıra kaynağı yapıyor cunku neden yapmasın ki geldiğinde zaten 5 cocugu var bir 5 de burda yapıyor . Pazarlardaki kadın tacizlerini, yürüyüş parkurlarındaki alenen laf atmalarını saymıyorum bile. Evet yeryüzü herkese yeter ama 20 sene sonra başımıza birde arap mafyaları çıkacakmış gibi duruyor . Cok acil gönderilmeliler. Bu işin ümmeti kalmadı.
-
"Türkiye’ye gelenler Suriye’nin vatan hainleri" İsmet Özel
-
Ülkenin demografik yapısını bozacaklar acilen gönderilmeli misafirliğin kısası makbuldür insanlar kendi mahallerinde rahat dolaşamıyor artık ayrıca seçim yaklaşıyor çevremde kim gönderirse ona oy vereceğim diyen çok kişi var parti ayrımı yapmadan
-
@aslan-reyiz vatan hainlerini nıye alıyoruz kardeş o zaman
-
@merasim34, içinde söyledi: SURİYELİLER HAKKINDA
@aslan-reyiz vatan hainlerini nıye alıyoruz kardeş o zaman
@alanlara sormak lazım
-