Guymu İlgöçmü?
-
Arkadaşlar guy ile il göç arasında çok fark varmı? tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum özellikle il göç konusunda
-
İlgöç'de çalışmıyorum lakin soruna cvp vereyim kardeşim. İkiside taşra uzmanlığı 2200 ek göstergeye tabii. Bütün taşra uzmanliklari üç assagi beş yukarı aynıdır. SGK denetmenliği hariç. Sgk'da 2200 ek gostergedir lakin yaptığı iş bakımından diğer taşra uzmanliklarina göre daha cazibeli ve rahattır diyebilirim. İlgöç ve git arasinda ki en belirgin fark ise. İl göç rotasyona tabiidir çakılı kadro değildir guy ise çakılı kadrodur. Tayin istemedigin sürece kalırsın. Diğer maddi vs konuları aynıdır. İlgöcte ek olarak çalıştığın bölgeye göre değişir ama saha görevi veyahut olası bir göç hareketliliginde görevlendirme vs durumlarida olabilmekte. Dediğim gibi çalıştığın bölgeye vs göre değişir bu durum süreklilik arz etmez. Guy'da böyle bir durum olmaz. Kısaca böyle yani.
-
@lion Teşekkür ederim hocam , ikisi içinde çok beklentiye girilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum ben
-
@lion SGK dediğiniz gibi aralarında en iyisi , ama ilan gelmiyor , gelse de çok az alım olduğu için çoktan gözden çıkardım onu
-
İl göç ilanı ne zaman gelir sizce
-
@bytul bunu bende merak ediyorum duyan bilen yok mu ?
-
@powerpuff guy’da rotasyona tabi olmazsın ve düz bir memur gibi çalışırsın. İl göç de yaptığın işten daha zevk alır ve biraz daha tempolu çalışırsın, ara sıra saha görevleri ve yurt dışı görevleri/eğitimleri ile otellerde eğitimleri olmaktadır. Sakin bir iş hayatım olsun diyorsan guy biraz daha hareketli ve eğlenceli iş hayatım olsun diyorsan il göç.
-
Ben bir dönem gümrük muhafaza memuru olarak Suriye sınırında bir kapıda çalışmıştım. Sınır dışı edilecekleri (deport) getiren il göç uzmanlarıyla/yardımcılarıyla bazen ayak üstü sohbet ederdik. Memnun değillerdi işlerinden, saç sakala karışmıştı. Başka kuruma geçmek istediklerini ama işten dolayı ders çalışmaya falan fırsatları olmadığını söylüyorlardı.
Gaziantep'ten getirirlerdi deport edilecekleri. Çok detaya girmeyeyim ama zor göründü bana işleri. Ben muhafaza memuru olarak daha rahattım öyle söyleyeyim. Bu anlattıklarım 5 yıl öncesine ait, belki bugün şartlar değişmiştir. Bence çalışılan bölge de çok önemli. Antep'e falan düşerseniz zor olabilir sizin için. Batıdaki ile bir değil, keza batıda çalışan bir arkadaşım çok memnun işinden. Antep taraflarında muhatap doğrudan Türkmen kardeşlerimiz ya da Suriyeli oluyor. Türkmenleri sınır dışı ederken gerçekten insanın kanına dokunuyor, psikolojik olarak rahatsız edici durumlarla karşılaşabiliyorsunuz bunun gibi, kişilik olarak da zorlayabilir sizi. Her işte olabilecek şeylerden bahsetmiyorum. Ha bir de bazı kadın çalışanların izin, rapor vs. aldığı oluyormuş böyle deport olduğunda ona çok içleniyorlardı.
Diğer yandan eşim gelir uzmanı denildiği gibi düz memura benzer bir standartları var evet. Ama ben etrafında birçok düz memur olan biriyim ve istisnalar hariç hiçbiri alanlarına hakimiyeti noktasında gelir uzmanlarının ellerine su dökemez. Yaptıkları iş bazı yerlerde standart olabilir ama vasıf konusunda ayrılıyorlar. (eşim okusa çok duygulanır Ona hiç böyle söylemiyorum ) Vergilemede çalışırsanız mevzuatınız çok iyi olabilir ve çok farklı konularla karşılaşabilirsiniz ama atıyorum muhasebede çalışırsanız daha standart olacaktır.
-
@unknowno6 eğlenceden kasıt umarım suriyeliler değildir
-
@bbn Çok teşekkür ederim , bayan için göç daha zor diyorlar , şahsen guyda iyi olduğunu düşünmüyorum , İngilizceyi iyi öğrenmemenin pişmanlığı çok yaşıyorum şuan , ingilizce isteyen bütün kurumlar çok prestijli kurumlar ve çalışanına çok değer veren kurumlar oluyor genelde. Göç'te rotasyon olduğunu bilmiyordum bu eksi puan oldu benim için ve çalışma şartları anlattığiniz kadarıyla guy kadar iyi değil
-
Bana kalırsa her iki meslekte geçiş mesleği . Tabi iş yoğunluğundan ders çalışma şansı olursa imkanlar degerlendirilmeli. Şu gelen ilanlarda YDS 70 alsanız zaten baya mülakat görüyorsunuz. Ydsli ilanlara artık başvuran kalmayacak ki eksik kalıyor artık başvuru sayıları .
-
Ben özetleyeyim;
Göç idaresinde inanılmaz bir tempo var bu doğusu, batısı, geri gönderme merkezleri yani her kuruluşunda durum budur. Yaptığınız her işin bir insan hayatına dokunduğunu ve gerçek anlamda uzmanlığın ne demek olduğunu anlarsınız. Yetkiyi iliklerinize kadar hissedersiniz gerek mevzuat gerek genelgelerle bunun nasıl desteklendiğini anlıyorsunuz. Rahat bir meslek asla değil bu rotasyon olduğu için değil verdiğiniz kararlardan dolayı çünkü yaptığınız iş asla bir evrak işi değil her dosya bir insan hayatı. Kurum sizi eğitmek için elinden geleni yapıyor. Yurt dışı görevlendirilmeleri ve sınır görevlendirilmeleri oluyor. Göç tamamen kendi dinamikleri olan bir kurum kısaca herkese göre bir meslek değildir.Gelir İdaresinde Uzman olmak ise çoğu zaman düz memur olmak vergi memuru olmak deniyor. Bunun sebebi ise kurumun kendisinden kaynaklanıyor. Kurum içinden gelenler ve Atananlar olarak içeride çelişen bir kurum. Yıllardır o işi yaptığından kendini uzmandan üstte görmeye çalışanların yeni atanan idealist arkadaşlarımıza anlamsız stres yaşattıklarını biliyoruz. Kurumda bazen kendinizi gerçekten bir gişe memuru olarak görebilirsiniz. Bir sorunuz olduğunuzda kendi bölümünüzdeki şefe dahi ulaşamayabilirsiniz. Arkadaşlarla yaptığımız sohbetler de hiç mi olumlu tarafı yok dediğimizde rotasyon yok en azından demişlerdi.