Arkadaşlar merhaba, umarım çalışmalar iyi gidiyordur. Sınav tarihi ile alakalı aylardır kime bir şey sorsanız hep belirsiz tarihler söyleniyor. Kesin bir cevaba hiçbirimiz ulaşamadık bu sebeple. Burada bence herkes içerisinde bulunduğu duruma göre kendi stratejisini belirlemeli. Misal ben bakanlık uzmanıyım, şu an kpss yds vs. herhangi bir sınav yok hazırlandığım. Bu sebeple ben sınav tarihinden bağımsız olarak istediğim zaman istediğim kadar çalışabilirim. Misal KPSS ile birlikte bu süreci götürüyor olsaydım, sınav tarihi belli olduğu için ve birçok farklı kuruma giriş imkanı sağladığı için KPSS'ye yönelir, tarihi belirsiz olan kaymakamlık süreci için diğer sınavları riske atmazdım. Ya da hedefim hem kaymakamlık hem Sayıştay ise, ilanı geldiği için var gücümle Sayıştay için çalışır, iki sınavı aynı anda götürme zahmetine katlanmazdım. Eğer iş güç kaygım yok ise, kaymakamlık tek hedefim ise, o zaman da duyumlardan bağımsız olarak var gücümle kaymakamlık çalışırdım, tarihi umursamazdım.
Burada tarihe o kadar takılıyor ki insanlar, sanki sınav tarihini öğrenince bir anda inanılmaz bir şevkle çalışılacak, bütün bilgiler hemen öğrenilecek. Yok öyle bir şey. Ben mülakata kaldığım sınavlarda, sınav ilanı geldiğinde çoktan konuları bitirmiştim, sınav ilanı benim için sadece konu tekrarına başlama tarihini gösteriyordu yani. Duyum kovalamayı hayat amacı edinen arkadaşları sınav sonrası "1 puanla kaçtı bee" diye mesaj yazarlarken görüyoruz. Böyle olmayın.