Müfettiş Olduktan Sonra Taşrada Uzmanlığa Geçiş Yapılabilir Mi? (Guy-Duy-Mhuy gibi)? (Özel nedenlerden dolayı geçmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun)
-
Arkadaşlar merhaba. Müfettiş yardımcısı olarak çalışıyorum. Öncesinde taşrada uzmandım. Meslekteki sıkıntılar ve yaşadığım şehrin aileme uzak olması nedeniyle müfettiş yardımcılığına geçtim. (Teftişe geçerken kafamda tek soru işareti İstanbul'da nasıl olacağı konusuydu) (Şuanda İstanbul'da görev yapıyorum. İş yoğunluğu, İstanbul'un pahalılığı ve ailevi nedenlerden dolayı buradan ayrılmak istiyorum. İstanbul'u tercih etme sebebim turnenin burada yok denecek kadar az olması. Evliyim bu nedenle turne istemiyorum. Diğer grup başkanlıklarına bu yüzden gitmiyorum) Müfettiş olduktan sonra 1-2 taşra uzmanlığı mülakatına girdim ancak komisyon azarladı beni (müfettişsin ne işin var uzmanlıkta dediler. özel durumumu anlattım oralı olmadılar) ve olumsuz sonuç aldım. Tabi referansımda yok bununda altını çizeyim. Malum 15-16 Haziran kpss geç başvuru tarihi. Başvurup başvurmama konusunda kararsızım. Çevrenizde bu şekilde olup taşraya geçen oldu mu? Uğraşmaya değer mi? Yoksa boşa mı kürek sallarım. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
Not: İşsiz arkadaşlarım beni yanlış anlamasın. Bulmuşta şımarıyor demesinler. Özel nedenlerden dolayı gitmek istiyorum. Bu zamana kadar çalışmayacağım hiçbir mesleğin ilanına başvurmadım. Onlarca mülakattan elendim. İşsiz arkadaşları en iyi ben anlarım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim. -
@xxxkara kardeşim merhaba. Çevremde bu durumda olan yok lakin teftisten taşraya talip olmak karşısına ciktigin komisyonda olumlu bir intiba bırakacağını sanmıyorum. Kaldı ki sende belirtmişsin garip karşıladılar azarladilar vs gibilerinden. Teftişi bırakıp bize gelmek isteyen yarın şartım değişti geri merkeze gidecem de der diye düşünüp büyük ihtimal olumsuz sonuç alacaksindir. Okkalı bir referansta malum yok demişsin dolayısı ile bana göre zor. Tabi yine sen bilirsin dilersen şansını dene orasına birşey diyemem. Özel durumlarını mevcut bulunduğun kuruma anlatmaya ve birsekilde mümkünse o çatı altında çözüm aramaya çalışman daha isabetli olabilir kanısındayım. Hayırlısı olsun hakkında.
-
@xxxkara merhabalar. https://cdn.bartin.edu.tr/personel/ae8f57c8ad4254b5019c6fb31b079871/4_yDCPt0D.pdf
Yazıyı bi okuyun isterseniz. Durumunuza uyuyor mu bilemiyorum. Uyuyorsa gerekli yerlere başvurunuzu yaparsınız. -
@scofieldmustafa hocam kurum muvafakat verdi mi her yere geçersin. yazıda aday memurluk konusuna değinmiş. teşekkür ederim.
-
@lion sağol hocam.
-
Hocam öncelikle kolaylık diliyorum. Maalesef işin çok zor. 657 kapsamında ancak hem kendi kurumunun seni vermek istemesi hem de gideceğin ilde gitmek istediğin kurumun seni almak istemesiyle bu yolu aşabilirsin. Diğer bir yol da yeterlilik sınavlarından kasten kalarak B grubu memur olmak. Bende bir bağımsız idari otoride istanbulda göreve başladım 2 yıl önce. Kurum sınvalarında onca kadar allayıp pullamaya (yurtdışı yüksek lisans, maaşların düzelme ihtimali vs.) rağmen şuanda; 10500 TL'ye 5 bin TL'sini kiraya vermek suretiyle eşim çalışmamasına rağmen idare etmeye uğraşıyorum. Ayrıca 666 sayılı KHK kapsamında hafta sonu çalışmışsın, daire başkanın gece iş istemiş, bakanlıktan bilgi talep edilmiş banane senin işin eşit kardeşim diyorlar. 2012 öncesi girişliler 25-30 bin TL civarı alıp bir halta ellerini sürmezlerken kalabalık bir güruh olmadığımız için sesimizi duyan da olmuyor. Mahkemeler yerindelik denetimi yapamayız, ama mali koşullarınızın iyileştirilmesine hakkınız var diyorlar. Hülasa bizim derdimizi teftişe nefretle bakan iktidar değil, halden anlayan işleri yoluna koymak gayretinde olan iktidar çözer. Ailenden devam ettirebileceğin işin yoksa dayanabildiğin ölçüde dayan derim. Kaldı ki istifa etmeye yeter iş potansiyelin, mali gücün varsa dakika düşünme. Biz bu milletin gençleri, makam sahibi yoz iktidar yalamaları yüksek, 2-3 yerden maaş alsın diye sırtlıyoruz bunca rezilliği. Çoktan kazan kaldırılması lazımdı.