2023 İletişim Başkanlığı Uzman YArdımcılığı
-
Merhaba arkadaşlar,
Başkanlığın her alımı olduğunda forumda konu üzerine konuşulurdu, açılan bir başlık göremedim ya da kimse başvurmuyor mu? -
@g-g selam ben basvurdum. Ama kimseyi bulamadım ortak. Sadece biri ile iletişime geçtim WhatsAppla... Cikmiş sorulari paylaşalim birbirimize destek olalım. Ben, bendekileri paylaşabilirim ehatsappta var.
-
@4hmtysn merhaba sınava bende gireceğim ama çıkmış sınav soruları ile ilgili bilgi almam gerekli yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
@4hmtysn hocam bende sorular yok maalesef, ama istişare yapabiliriz son haftalara girmişken..
-
@g-g ben de başvurdum ve aynı şekilde bu yıl herhangi bir paylaşım yoktu sitede. Sınavı normalde anadolu üniversitesi hazırlıyordu ama bu yıl gazide sanırım bu beni biraz korkuttu. Soru tarzında değişme olur diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nedir
-
@seremene Muhakkak bir değişme ile karşılaşacağız; ama bu kolay ya da daha zor bir evrilme mi gösterir açıkçası kestiremiyorum. Mevzuat kapsamı genişletilmiş mesela, ingilizce bölümü sayı olarak azaltılmış vs. Bilemedim hocam umarım lehimize olur diyelim
-
@g-g bence de gk gy kısmının da degisecegini brkliyorum en çok....
-
@4hmtysn Benim geçen sınavda da en çok zorlandığım yerlerdendi sayısal mantık kısmı hocam, bi yerlerden bir zorluk olacaktır
-
@g-g hocam geçen sene ne kadarlık bir çalışmaya kaç puan almıştınız acaba
-
@msd99 Bu biraz genel bilginize de bağlı aslında. Ben sadece mevzuat çalışarak 74 almıştım. Ancak bu yıl hem soru dağılımında hem de hazırlayan üniversite anlamında değişiklik yapıldığı için öngörüde bulunmak güç. Başarılar dilerim.
-
Yarın için başarılar arkadaşlar . Üniversitesi değişikliği -İngilizce soru sayısının 20ye düşürülüp yeni mevzuatların eklenmesi ne gibi değişikler getirecek yarın görmüş olacağız.
-
@fmcurmen hadi bakalım, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah herkesin gönlündeki hayırla olsun...
-
Merhaba. Sorular çok zordu. Yine geçen fazla kişi olmaz gibi.
-
@ycbs Sorulardan hatirladigin var mi?
-
@ycbs Çok da kişi vardı, ben türkçe matematikten zor çıktım resmen, görecelidir muhakkak ama.
-
Genel yetenek ve ingilizce zorladı. Resmen paralize etti
-
II.meşrutiyet
NAFTA
Nordik Ülkeleri
üzüm ticareti
üslü sayılar
fonksiyon
geometri -
NATO nun 4. genişlemesi
-
Matematikte bağıntı sorusu vardı. İki farklı üçgen içinde daire sayılarla olan ilişkisini soruyordu.
Mozartın Türk Marşı sorusu vardı.
657 konusu suç teşkil eden emir ve görevden çekilme göreve dönme ile ilgili doğru yanlış sorusu vardı.
Mevzuattan Bölge Müdürlerinin görevleri ile ilgili doğru yanlış sorusu, cimer başvurularında kabul edilme kriterleri.
Ege denizine dökülen ırmak.
İletişim teorilerinden küresel köy Mcluhan, süreç etki, kullanımlar doyumlar. Türkçede sanırım cevabı ünsüz benzeşmesi olan bi soru vardı.
Matematikte kar zarar ve yaş problemi vardı. Yaşta rakamların toplamını soruyordu 6 bulmuştum.
Sosyolojide şıklarda Türk isimlerinin olan bir soru vardı. Şıklardan hatırladığım tek isim İsmail Gaspıralı.
Hatırladıklarım bunlar. İlk defa girdim önceki sınavlar nasıldı bilmiyorum ama bu çok eleyici bir sınav olmuş. Türkçede bir sayfaya iki soruyu zor sığdırmışlar. -
Bu sınavda hem matematik hem de Türkçe konusunda zorlamışlar. Zaman yetmedi resmen. Bu kadar zor olması gereksiz... Bakalım kaç kişi geçebilecek. Resmen geçilmesin diye soru sorulmuş. İletişim ve mevzuat soruları da zordu, detay sorulmuş resmen. Daha rahat sorular olabilirdi. Matematik yerine grafik okuma veya mantık soruları yeterli bir de işlem ve problemli sorulara gerek yoktu bence....