Guy mülakatında askerlik durumu
-
İyi çalışmalar arkadaşlar, benim aklıma takılan bir konu var. Başlıkta da belirttiğim gibi aramızda bu sınava girecek ve askerliğini henüz yapmamış erkek adaylar var benim gibi. Acaba mülakat aşamasında bu bir dezavantaj olur mu? İki aday arasında secim yaparken askerliğini yapmış olanı seçebilirler gibi geliyor. Tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.
-
@gokhangermen mülakata en etkili biçimde hazırlanıp arayı açmak gerekir o zaman.
-
@gokhangermen Askerlik olayını çok da büyütmeyin çünkü daha önceki senelerde tecilli olup da kazananlar çok oldu.Kurum bunu fazla göz önünde bulundurmuyo
-
@Ragnar-Lothbrok ben de öyle düşünüyordum ama insanın içine şüphe düşmeyiversin
-
Eğer tecilli durumdayken kazanırsak otomatik olarak 3 sene daha tecilimiz uzuyor diye duymuştum. Bu konuda bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?
-
@Fagam91 aynen öyle. Askerlik ile ilgişi yok mülakatin. Yani yapıp yapmamanin
-
@gokhangermen Yok hocam kurum bu adam üni mezunu öyle böyle bir şekilde halleder askerliği mantığıyla bakıyo olaya.şu ana kadar hiçbir kariyer meslek grubu mülakatlarında adayların önüne askerliğin çıkarıldığını duymadım.mülakata girenlerin çoğu zaten yeni mezun ya da taş çatlasa 2-3 senelik mezun.
-
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar bi nebze de olsa rahatladım.
-
Arkadaşlar benim şu askerliği ile ilişiği olmamak maddesiyle ilgili sıkıntım var.Tecilim Nisan başında bitti şu an sınava başvuramayacak mıyım?
E-devlette şubeye gidin yazıyor.Pazartesi gideceğim ne diceğim napacağım bikmiyorum.Yönlendirirseniz çok sevinirim -
Şubeyle görüşün askerliklle ilgili bir sıkıntı varsa atamanız yapılmaz.
-
@gokhangermen hocam kalıcı olur mu? Bu aday diye bir öncelik var ama bunun dışındakilerin çok fazla önemi yok. Evli, belirli bir yaşı aşmış, çocuğu olan, kurumların sınavlarına girmeye devam etmeyecek adayların ufakta olsa bir önceliği var. Bunun dışında askerlik vs. pek önemsenmez.
-
@Antimülakat sağolasın üstad yorumun rahatlatıcı oldu, çünkü böyle zamanlarda akla takılan en ufak bi soru işareti bile negatif etkileyebiliyor.
-
@gokhangermen haklısın bu konularda herkes bir şeylere inanıyor. Onun her zaman söylediğim bir şeyi yineleyeceğim: Türkiye'de mülakatlar olması gerektiği gibi madem yapılmıyor veya yapılamıyor o halde kaldırılsın daha iyi.
-
@Antimülakat helal sana dostum, o nicki sonuna kadar hak ediyosun
-
@HaniYaKi kardeşim hepimizin içinden geçirdiklerine tercüman olmak gibi bir durum bu aslında. Kazanan, kazanamayan, referansı olan veya olmayan hepimizin ortak bir kaygısı oluyor: Bu da mülakat stresi. Mülakat olayı kaldırılsa herkes yazılı sınavı kazanabilmek için daha çok çalışır ve kim daha yüksek puan alıyorsa o kazanır. Ben mülakatlar sayesinde hak edenin hakkını aldığı kısmına inanmıyorum. Bu sadece işin kılıfı.