Soru Çözümü
-
böyle bir baslik var miydi bilmiyorum, baktim goremedim. var ise de benimle paylasirsaniz, site yoneticileri de siler bu basligi.
cozemedigim sorular oluyor, sizin de oluyordur. bu baslik altindan birbirimize sorabiliriz.
28 Kasım 2015guy sorusu: forumlarda cikmis soruları bulmaya çalıştım, toplu halde denk gelemedim ama bir soru aklima takıldı.
bütçeler gelir öncelikli midir, gider öncelikli mi? bu soru son guyda cikmis, yine cikabilir.
internetten baktim osmanli bütçesi gider, cagdas butce gelir önceliklidir diyor ama emin olamadim. bir de buradan sorayim dedim.
ekleme: bu soru çözüldü, cevabi asagida. yeni sorular varsa yazılmaya devam ediliyor..
-
Hocam bütçede gelirler giderlere göre belirlenir yani öncelikli olan giderlerdir
-
kimse yok mu ya:( soru cikinca guyda gorursunuz o zaman
-
@2016mağduru hocam soru sor butonu ile her soru içinde başlık açabilirsiniz
-
@BCd cevap vermişsiniz simdik gordum:)) tesekkurler cevap icin, demek ki yanlis bilgiymis internetteki, iyiki sormusum:))
-
@aliveli aaa iyiymis, tesekkurler.
-
@2016mağduru 28 kasim sorularina nerden ulastiniz
-
@msaka internette +28kasım+guy+soru diye arattim, karsima cikan forumlardan okudum ama toplu göremedim hicbir yerde ne yazik ki.
-
@2016mağduru evet onlara ulassaydik iyi olurdu ama bakiyim ben de sagolun
-
Yalnız belediye bütçesinde gelirler önceliklidir diye biliyorum bu istisnaya dikkat edelim belki internette gördüğünüz bunla ilgilidir
-
@msaka rica ederim, gecmis yillara gore daha farkli sorular da cikmis. denk geldiklerimden bunu anladim. bulursak tamamini cok iyi olur, bu yil aynilarindan gelicek bence.
-
guy ticaret hukuku sorusu: ttkya gore acentenin ozel ve yazili yetki almadan yapamayacagi islem hangisidir?
bizzat teslim etmediği mallarin bedelini kabul etmek
muvekkili adina sozlesme yapmak
bunun cevabını bedel kabul etmek demis ama sorunun cozumunde muvekkili adina sozlesme yapmak da yazili. hatali soru degil mi??
-
@2016mağduru ttk madde gereği teslim etmediği malın bedelini alamaz bu kesin. Dediğiniz gibi sözleşme yapabilmesi için de yazılı olarak yetkilendirilmesi gerekiyor. Guy sorusu olunca şaşırmıyorum
-
@Harun-Resid imecenin duzeltilmis 2017 halinde de hatalar var hala..
-
Arkadaşlar bnde fark ediyorum imecede hata var.100soruda kaçı benzer geliyo
-
@2016mağduru Soru Çözümü içinde söyledi:
ma emin olamad
merkezi yönetim bütcede gider önce gelir sonra ama yerel de önce gelir sonra gider hocam
-
muhasebe de diğer olagan gelir kar/zarar ile diğer olagandısı gelir kar/zarar nasıl ayırt edecegiz
-
@tuuba42 kpss olagan olarak kabul ediyor, kurum sinavlari ise olagan disi diye biliyorum.
2015 yilinda kpssde bununla ilgili soru vardi, cevap anahtarinda olagandisi olarak gosterdi osym ilk basta. sonradan degistirdi, olagan yapti. yani tek bir cevabi yok, tamamen girdigin kurumun kabulune gore.
-
gelirin yeniden dağılımı sonunda ortalama tüketim egilimi dusuk bireylerin gelirinin artmasi, tuketim fonksiyonunun asagiya doğru kaymasına neden olur mu?
-
@2016mağduru Olmaz derim, cevabı var mı sorunun?